Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Εργαζόμενοι ΕΑΒ: Ο Καμμένος απαξιώνει και υποβαθμίζει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τους εργαζόμενους της


Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνειδητά απαξιώνει και υποβαθμίζει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τους εργαζόμενους της.

Τα όσα ειπώθηκαν από τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο στην διαρκή επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής στις 3-5-2017 σχετικά με την ΕΑΒ αποτελούν πρωτοφανή πρόκληση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Είναι προφανές ότι......... ο κ. Υπουργός έχει επιλέξει την εξωθεσμική ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν την ΕΑΒ, αφού τα όσα λέει βρίσκονται σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα, την οποία γνωρίζει από την επίσημη θέση της Διοίκησης, διορισμένη άλλωστε από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όπως αυτή εκφράζεται εγγράφως προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Σίγουρα πάντως αυτή η ενημέρωση δεν προέρχεται από τους εργαζόμενους της ΕΑΒ, οι οποίοι παρά τις επαλειμμένες προσπάθειές τους να θέσουν τα πραγματικά γεγονότα στην πολιτική ηγεσία, συναντούν πρωτοφανή άρνησή της να συνομιλήσει μαζί τους, ενώ έχει επιλέξει ως προνομιακούς συνομιλητές τους επιχειρηματίες του Ιδιωτικού τομέα.

Ποτέ δεν τηρήθηκαν τα όσα συμφωνήθηκαν στην διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή των εργαζομένων στις 9-5-2016 και τα οποία αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την λειτουργία της ΕΑΒ, παραμένουν κούφιες υποσχέσεις και έκτοτε τα συναρμόδια υπουργεία τηρούν σιγή ιχθύος. Υλοποιήθηκε μόνο η πρόσληψη 30 εργαζομένων αορίστου χρόνου προηγούμενων διαγωνισμών της ΕΑΒ των ετών 2003 και 2009 και όχι από το ΥπουργείοΕθνικής Αμύνης, καθώς και η πρόσληψη 130 εργαζομένων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι ενώ η εκπαίδευσή τους οποία βρίσκεται σε εξέλιξη καταβάλουν ήδη σημαντική προσπάθεια προς υλοποίηση του έργου της εταιρείας.

Απαιτούμε να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων της διυπουργικής:

  • Να μπεί τέλος στον οικονομικό στραγγαλισμό της ΕΑΒ και των άδικων φορολογικών προστίμων, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να πραγματοποιήσει τον κύκλο εργασιών της.
  • Να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα τους και η υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους.
  • Προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να αντικαταστήσουν το διαρρέον προσωπικό προς εταιρείες του εξωτερικού αλλά και εγχώριων ανταγωνιστών όπως και υπηρεσίες του δημοσίου μέσω μετατάξεων.
  • Τον τερματισμό της έμμεσης ιδιωτικοποίησης του έργου της ΕΑΒ.
Ο τόπος και ο χρόνος που επιλέχθηκε από τον ΥΕΘΑ για να γίνει αυτή η επίθεση στην ΕΑΒ και τους εργαζόμενους της, μόνο τυχαίος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Εξυπηρετεί σχεδιασμούς τόσο για άμεση ιδιωτικοποίηση έργου της ΕΑΒ όπως ακριβώς εκφράζεται από επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα όσο και το ξεπούλημα του συνόλου των Αμυντικών Βιομηχανιών βάση της προσχεδιασμένης απαξίωσης των και σπίλωσης των εργαζομένων σε αυτές.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨