Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
στην kathimerini.gr

Προς υπηρεσιακή πρωθυπουργός οδεύει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, η οποία εφόσον δεν ευοδωθούν οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας για 21 ημέρες, μέχρι δηλαδή τις εκλογές.

Η κ. Θάνου, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ανέλαβε τη θέση της προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου την........ 1η Ιουλίου διαδεχόμενη τον κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Η κ. Θάνου αποτέλεσε πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για την ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου, προς το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις 28 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα. Η επιλογή της κ. Θάνου για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε ποικίλα σχόλια, κυρίως λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, αλλά και της θέσης που έλαβε κρίνοντας αντισυνταγματικό και παράνομο το «χαράτσι» της ΔΕΗ και παραπέμποντάς το για οριστική κρίση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Χαρακτηριστικότερη των αντιδράσεων ήταν αυτή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διά ανακοινώσεως εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι παρεκάμφθη η επετηρίδα και η κ. Θάνου επελέγη εξαιτίας της σύμπλευσής της με την κυβερνητική «γραμμή».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου επεσήμαινε πως η κ. Θάνου ήταν τέταρτη κατά σειρά αρχαιότητας στην επετηρίδα και ότι η επιλογή της έγινε σε συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στις 2 το πρωί. «Προφανώς η επιστολή της κυρίας Θάνου προς τον κ. Γιουνκέρ πριν από μερικούς μήνες αποτέλεσε επαρκές ουσιαστικό προσόν για την επιλογή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης απάντησε ο νυν, Νίκος Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι η επετηρίδα δεν είναι το μοναδικό κριτήριο καθώς και ότι η κ. Θάνου ήταν δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των εκλογίμων που θα μπορούσαν να έχουν θητεία άνω του ενός έτους.

Εκτός από πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η κ. Θάνου είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη των τριών προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Το Εκλογοδικείο είναι αρμόδιο να κρίνει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των εκλογών και των δημοψηφισμάτων.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι μητέρα τριών παιδιών και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975. Μετά την προαγωγή της σε αρεοπαγίτη, από το 2008 έως το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ το 2014 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η κ. Θάνου τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει Αστικό Δίκαιο στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ενώ από το 2012 είναι πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

http://www.kathimerini.gr/827861/article/epikairothta/politikh/prwth-gynaika-prw8ypoyrgos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨