Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Πρόταση Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α. στην πολιτική ηγεσία για τις Σειρές 40η - 41η Σ.Τ.Υ.Α.


Καθημερινά, μέσω του επίσημου email του Συνδέσμου μας ( info@seensa.gr ), γινόμαστε αποδέκτες προβληματισμών αρκετών Συναδέλφων - Αεροπόρων.

Ένα από τα θέματα που απασχολεί πλήθος Στελεχών, αφορά τη βαθμολογική τους εξέλιξη.

Σήμερα θα αναφερθούμε στη βαθμολογική εξέλιξη των εισαχθέντων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων εξ ΑΣΣΥ, τα έτη 1988 και 1989, λόγω του μη εναρμονισμού των μεταβατικών διατάξεων των Νόμων Ν. 3865/2010 και Ν. 3883/2010, ήτοι του νέου ασφαλιστικού Νόμου και του Νόμου περί ιεραρχίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα στα του οίκου μας, αφορά τις....... 40η και 41η σειρές Σ.Τ.Υ.Α. Οι συνάδελφοι των δύο αυτών σειρών είναι “καταδικασμένοι” να εξελιχθούν με δυσμενέστερους όρους από τους παλαιότερους αποφοίτους (39η σειρά και πριν), αλλά και από τους νεότερούς τους (43η και εντεύθεν), αφού δεν χάνουν μόνο το βαθμό του Σμχου και του Ασμχου αλλά και το βαθμό του Επγού (αντί της 41ης σειράς), καθόσον η προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθσγού συντελέστηκε στα είκοσι (20) έτη πραγματικής υπηρεσίας (σύμφωνα με το Ν. 3648/2008).

Σύμφωνα λοιπόν, με το νέο Νόμο 3883/10 επήλθε διαφορετική μεταχείριση, ανάμεσα στης ιδίας κατηγορίας Αξκών της ΠΑ με τους οποίους οι συνάδελφοι των σειρών της 40ης και της 41ης σειράς κατείχαν τον ίδιο βαθμό του Ανθσγού με τους συναδέλφους της 38ης και 39ης σειράς κατά την ημερομηνία ψήφισης του ίδιου Νόμου, υπαχθέντες των διατάξεων των άρθρων 91 παρ. 2 με τα ίδια τυπικά προσόντα και ως συνέπεια των τυπικών τους προσόντων, η εξέλιξή τους δε ‘’συμβαδίζει’’ με το άρθρο 4, παρ. 1 του Συντάγματος που καθιερώνει την αρχή της ισότητας.

Αν και ποτέ δεν έλειψε το ζωηρό ενδιαφέρον εξεύρεσης λύσης, μέσω του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (που πάντα μοχθεί για το καλύτερο), είτε μέσω επισκέψεων που έλαβαν χώρα με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου μας, είτε μέσω ερωτήσεων που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται στο Κοινοβούλιο από πολιτικούς όλων των πολιτικών σχηματισμών, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη απάντηση - σχόλιο, στο θέμα που δυσχεραίνει την υπηρεσιακή καθημερινότητα 300 και πλέον Συναδέλφων.

Προκειμένου να αρθεί η άνιση μεταχείριση στην βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων της 40ης και 41ης σειρά ΣΤΥΑ, η πρόταση του Συνδέσμου μας στην Πολιτική Ηγεσία, είναι να τροποποιηθεί το άρθρο 91 παρ. 4α και 4γ του Ν.3883/2010 έτσι ώστε να αντικατασταθεί η από αστοχία τεθείσα ημερομηνία της 31-12-2012 με την 31-12-2014 εναρμονιζόμενη με την αντίστοιχη διάταξη του Ν. 3865/2010 ως εξής :

⇒ «Ειδικά για τους Αξκους Ραδιοναυτίλων, Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης της ΠΑ που μέχρι 31-12-14συμπληρώνουν είκοσι πέντε έτη πραγματικής υπηρεσίας εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της υποπαραγράφου 8δ του άρθρου 3 και των άρθρων 5 έως 10, 11, πλην των παραγράφων 11 και 12 αυτού, 12 έως 14 και 16 έως 22 του ν.2439/1996 (ΦΕΚ219/Α ́)». Και:


⇒ «...Για τα στελέχη των ΕΔ που μέχρι την 31.12.2014 συμπληρώνουν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 10, 11, πλην των παραγράφων 11 και 12 αυτού, 12 έως 14 και 16 έως 22 του ν.2439/1996 (ΦΕΚ 219/Α ́). Ειδικά για τους Αξιωματικούς Ραδιοναυτίλων, Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης της ΠΑ που μέχρι την 31.12.2014 συμπληρώνουν είκοσι πέντε(25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της υποπαραγράφου 8δ του άρθρου 3 του ν.2439/1996 (ΦΕΚ 219/Α ́).....»

Χρήζει επισήμανσης, ότι το ετήσιο οικονομικό κόστος της πρότασης αυτής για την τροποποίηση του Ν. 3883/10 είναι αμελητέο.

Ευελπιστώντας, μετά από 5 χρόνια συνεχών προσπαθειών των Συναδέλφων των δύο αυτών σειρών, να βρεθούν τα ευήκοα ώτα που θα δώσουν λύση στο θέμα αυτό, αποτελώντας την αφετηρία διαδικασιών επίλυσης και άλλων θεμάτων της 40ης - 41ης σειράς Σ.Τ.Υ.Α. και όχι μόνο.

Ο Σύνδεσμός μας, μέσω αυτής της ανάρτησης, βεβαιώνει όλους τους Συναδέλφους, ότι για κάθε δίκαιο αίτημα τους θα συνδράμει τα μέγιστα, παρακολουθώντας παράλληλα κάθε θέμα που τυχόν προκύπτει, προσδοκώντας σε πρωτοβουλίες των αρμόδιων φορέων, για το καλό όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨