Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ. ΓΙΑΤΙ;

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! . _ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) . 

 Η οικονομική κρίση της χώρας μας θεωρείται ότι είναι παρόμοια με αυτή του 1893,(¨Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» Χ. Τρικούπης), όπου τότε το νέο-συσταθέν ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί με επαχθείς όρους, καθόσον τις τελευταίες δόσεις του δανείου τις αποπλήρωσε μόλις πρόσφατα. 

Το δάνειο των Μνημονίων Ι και ΙΙ, με τους επαχθείς όρους που επέβαλαν και σύμφωνα με εκθέσεις των ειδικών αποδείχθηκαν λανθασμένοι και οδήγησαν την Ελλάδα στο αδιέξοδο Μνημόνιο ΙΙΙ. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο , αφού οι όροι οδηγούν την οικονομία της χώρας σε ύφεση και σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση. 

Η συνταγή των δανειστών....... που επέβαλαν, είναι πανθομολογούμενα λανθασμένη πειραματίστηκαν στη χώρα μας. Κυρίως το ενδιαφέρον τους περιορίστηκε στο κέρδος (Γερμανία 100 δις 2010-2015) και την εξασφάλιση των χρημάτων τους επιβάλλοντας επαχθείς όρους δανεισμού. Οι απολύσεις εργαζομένων αδιακρίτως, η μείωση μισθών και συντάξεων και η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας οδήγησαν την οικονομία της σε βαθιά ύφεση στερώντας τη ρευστότητα από την αγορά. Η αιτιολογία ότι έτσι η χώρα θα γίνει ανταγωνιστική ήταν παντελώς λανθασμένη. 

Εάν αυτό ίσχυε η Βουλγαρία ,η Αλβανία και άλλες Βαλκανικά κράτη θα ήταν οι πλέον ανταγωνιστικές της Ευρώπης σε επενδύσεις και με υψηλούς δείκτες στην οικονομία κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει. . Το γερμανικό Ίδρυμα Hans Bockler σε πρόσφατη έρευνα που έκανε σε δείγμα 260.000 νοικοκυριών στο διάστημα 2008-2012κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μεταρρυθμίσεις όπως εφαρμόστηκαν διέλυσαν τα εισοδήματα των μικρομεσαίων, έφεραν τη φτώχεια, οδήγησαν στη κατάρρευση τη κατανάλωση και επέτειναν το φαύλο κύκλο της ύφεσης αποκλείοντας σχεδόν την ανάκαμψη. 

Ο επί κεφαλής του Ι.Μ.Κ Γκούσταβ Χορν είπε ότι η σκληρή και κοινωνικά άνιση λιτότητα συνέθλιψε εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η φορολόγηση των χαμηλών στρωμάτων αυξήθηκε κατά 337% σε σχέση με το 2008, ενώ η αντίστοιχη των ανώτερων στρωμάτων μόλις το 9%. Τα μεσαία νοικοκυριά έχασαν μέσα στη κρίση το 86%του εισοδήματός τους ενώ οι εύπορες οικογένειες μόλις το 16%-20 %. Αναμφισβήτητα τα μέτρα εισήγαγαν το καινοτόμο δείκτη της απόγνωσης κυρίως στα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης. 

Ας μη ξεχνάμε τι είπε ο σοφός Αριστοτέλης « εάν θέλεις να κτυπήσεις τη δημοκρατία ενός κράτους αφάνισε τη μεσαία τάξη». Πέντε χρόνια αιματηρές θυσίες ,χωρίς αντίκρισμα, Γιατί τις πταίει ; Πάντως όχι αυτοί που ζουν στην απόγνωση και την αβεβαιότητα. – Υπάρχει λύση, όταν πολλές μελέτες ειδικών επιβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι λανθασμένο και το χρέος δεν είναι βιώσιμο, η οικονομία της χώρας συνεχώς οδηγείται σε ύφεση και η σωτηρία της ανάπτυξης έχει χαθεί; Εντούτοις αρκετές φορές στα δύσκολα υπάρχουν σχετικά εύκολες λύσεις αρκεί να υπάρχει η βούληση. Όλοι μας περιμένουμε τη λύση του προβλήματος από τους ¨ειδικούς¨, μας χορτάσανε με τα λόγια τους.

 Φυσικά δεν θα ισχυριστώ για μια ακόμα φορά ότι μόνο « ο Θεός της Ελλάδας θα μας σώσει». Μετά την καταστροφή σχεδόν όλου του παραγωγικού ιστού τη χώρας και την ανικανότητα εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της, ( πολύτιμα μέταλλα, κοιτάσματα ουρανίου, σπάνια ορυκτά, υδατάνθρακες, φυσικό αέριο κ.α), αυτό που μας απομένει είναι η μοναδική βαριά βιομηχανία μας ο τουρισμός. 

Κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας ανεκτίμητο θησαυρό, τη γλώσσα και το πολιτισμό πάνω στο οποίο στηρίζεται όχι μόνο ο Ευρωπαϊκός αλλά και ο παγκόσμιος, έτσι κάθε άνθρωπος θα ήθελε να επισκεφτεί την κοιτίδα του. Ένας μεγάλος στοχαστής είπε, «όποιος άνθρωπος δεν επισκέφτηκε τον Παρθενώνα είναι σαν να μη γεννήθηκε». 

Ο τουρισμός λοιπόν μπορεί να γίνει η λύση το προβλήματος. Σύμφωνα με μελέτες για κάθε αύξηση των τουριστών της χώρας κατά 1.000.000 αυξάνεται το Α.Ε.Π κατά 1%. Άλλωστε αυτό το είχε αντιληφτεί η Κυβέρνηση και το 2014 κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τα αποτελέσματα δε ήταν τα αναμενόμενα και με δεδομένο ότι οι ανταγωνίστριες μεσογειακές χώρες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. 

Το λιμάνι του Πειραιά είναι ο χρυσός άσσος που μπορεί να αλλάξει το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας αν παιχτεί σωστά στις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους. Πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισκέφτηκε την Κίνα προφανώς για οικονομική βοήθεια μέσω επενδύσεων ,όπως COSCO. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας με τους Κινέζους θα έπρεπε να γίνει κυρίως σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού. Οι Κινέζοι είναι ένας λαός με μακραίωνα ιστορία όπως η Ελλάδα γι’ αυτό συνηθίζεται να λέγεται ότι¨ κάτω από το δέρμα ενός κινέζου θα βρεις ένα Έλληνα¨ και αντίστροφα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός αφού την Ελλάδα επισκέπτονται μόλις 50.000 κινέζοι τουρίστες, όταν το 2013 ταξίδεψαν 98εκατ. κινέζοι τουρίστες και δαπάνησαν 129 δις. 

Η πρόταση της Ελληνικής πλευράς προς τους κινέζους πρέπει να είναι: Σας προσφέρουμε διευκολύνσεις στο λιμάνι του Πειραιά, πύλη της Ευρώπης, για το εμπόριό σας με τεράστια οφέλη και εσείς θα στηρίξετε το τουρισμό μας , μέσω προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Οι 50.000 κινέζοι τουρίστες μπορούν να γίνουν άνετα γιατί όχι 5 εκ. με αντίστοιχη αύξηση του Α.Ε.Π της Ελλάδας κατά 5% και έτσι να πάρει μπρος η οικονομία μας. – Επίσης μια άλλη πρόταση στο ίδιο αντικείμενο. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, διατείνονται ότι θέλουν να μας σώσουν γι αυτό μας δάνεισαν τα ¨πολύτιμα¨ χρήματά τους με το αζημίωτο βέβαια με τους επαχθείς όρους των Μνημονίων. Εάν πραγματικά θέλουν να μας βοηθήσουν ως αλληλέγγυοι εταίροι , η Ελλάδα δεν θέλει τα δανεικά τους , τους προτείνουμε όπως εμείς αγοράζουμε τα πανάκριβα προϊόντα τους και αυτοί να αγοράσουν το προϊόν της μοναδικής βιομηχανίας της Ελλάδας, που είναι ο τουρισμός της. 

Ο ευρωπαίος τουρίστας έχει να ωφεληθεί πολλά αφού η νησιωτική χώρα μας έχει μοναδικές παραλίες, καθώς η ιστορία και ο πολιτισμός της έδωσαν τα φώτα σε όλους τους λαούς του κόσμου. Ευρωπαίοι εταίροι , Ε.Ε των 300 εκ. και πλεον πολιτών, εάν πραγματικά θέλετε, στο πνεύμα της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών , να βοηθήσετε την Ελλάδα εφαρμόσατε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και στείλτε το 5%του πληθυσμού σας ως τουρίστες στη χώρα μας. 

Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να αυξήσει το Α.Ε.Π κατά15%. Η Ελλάδα δεσμεύεται να συνεχίσει να αγοράζει π.χ από τους Ολλανδούς το Βόιον κρέας που καλύπτει το 90%της κατανάλωσης της χώρας μας, τα βιομηχανικά προϊόντα(πολεμικό υλικό, αυτοκίνητα κλπ) από τη Γερμανία ,Γαλλία ,Αγγλία, Ιταλία κ.α. Επισημαίνουμε ότι το Α.Ε.Π της χώρας μας, το 2013 σε σχέση με το 2008, μειώθηκε 21.3% και για 18 μονάδες του Α.Ε.Π αντιστοιχούν περίπου 700 χιλ εργαζόμενοι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μόνο με την αύξηση του Α.Ε.Π θα σωθούμε. . Στη ιδέα αυτή κατέληξα από προσωπική μου εμπειρία. Το 1975 βρέθηκα στη πόλη του φωτός. Διαπίστωσα ότι στο Παρίσι υπήρχαν τουρίστες από όλο τον κόσμο κυρίως όμως Κινέζοι. 

Ελέγετο ότι ο Δήμαρχος του Παρισιού θεωρείτο αποτυχημένος εάν στη πόλη του επί καθημερινής βάσεως δεν υπήρχαν 3 εκατ. τουρίστες. Οι Δήμαρχοι των ελληνικών πόλεων με ασύγκριτα αξιοθέατα από αυτά του Παρισιού τι κάνουν ; γιατί όπως έλεγε ο Θουκυδίδης ¨ οι καιροί ου μενετοί¨.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨