Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Είμαι εθνικίστρια;


της Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
στον Φιλελεύθερο

Λίγο πριν τις 7 ακούστηκε εκείνος ο θόρυβος, ο τόσο τρομακτικός. Δεν ξέρω αν ηχεί το ίδιο στα αφτιά και στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Μπορεί να είναι απλά ένας ενοχλητικός ήχος πολλών ντεσιμπέλ. Τίποτα παραπάνω για όσους γεννήθηκαν μετά το 1974 κι ο ήχος δεν συνοδεύεται με κανένα βίωμα.

Τα πουλιά πάντως πέταξαν από τα δέντρα και τα σκυλιά της γειτονιάς άρχισαν να γαβγίζουν. Κι όσοι ζούμε κοντά στη νεκρή ζώνη, είδαμε το αεροπλάνο να σκίζει τον ουρανό λίγα μέτρα από τα σπίτια μας, να κάνει στροφή και να χάνεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα οποία όμως ήταν αρκετά για να μας πάνε 41 χρόνια πίσω. Όταν το ένα αεροπλάνο διαδεχόταν το άλλο και δεν χάνονταν βιαστικά στον καλοκαιρινό ουρανό, αλλά έκαναν κύκλους και άφηναν πίσω τους τον τρόμο.

Ποτέ δεν ήξερες αν αυτός ο ήχος θα ήταν........
το τελευταίο πράγμα που θα ακούσεις στη ζωή σου. Και κάθε φορά που απομακρυνόταν κι ήσουν ακόμα ζωντανός, ένα τρομαγμένο παιδί κάτω από τα δέντρα μαζί με άλλους ανθρώπους, ευχόσουνα να μην έρθει ποτέ ξανά το αεροπλάνο. Να σταματήσει να πετά πάνω από το χωριό και να επιστρέψουμε στο σπίτι.

Σαν παιδί, δεν είχες ταξιδέψει ακόμα. Μόνο στο αεροδρόμιο Λευκωσίας πήγαινες με τους γονείς, σαν εκδρομή, να δείτε το νέο αεροδρόμιο, τα αεροπλάνα που έρχονταν και έφευγαν με κάποιους τυχερούς που ταξίδευαν. Αλλά πια τα αεροπλάνα έπαψαν να είναι το μέσο που θα γύριζες κάποτε τον κόσμο, όπως ονειρευόσουν όταν κοίταζες τις λευκές γραμμές, σαν αυλακιές, στον ουρανό. Έγινε όπλο θανάτου και για πολλά χρόνια θα παρέμενε έτσι. Κι ακόμα ο ήχος του σε τρομάζει. Έστω κι αν ξέρεις πως δεν είναι παρά επίδειξη δύναμης. Πως ήρθε για να τονώσει την αυτοπεποίθηση κάποιων.

Αυτοί οι κάποιοι, με τους οποίους είχαμε κοινά βιώματα, πώς ακούνε σήμερα τον ήχο; Σαν μουσική, σαν ένα βάρβαρο θόρυβο, σαν έναν τρομακτικό βόμβο; Κι αφού προσπαθούμε να ζήσουμε μαζί, γιατί πρέπει να έρχεται το αεροπλάνο να με τρομάξει; Ένα ζευγάρι που θέλει να τα βρει και να συνεχίσει τον κοινό βίο, έστω και ως συγκάτοικοι χωρίς πολλές σχέσεις, μπορεί ο ένας να φοβερίζει τον άλλο με ένα μαχαίρι και να μη συμβαίνει τίποτα;

Γιατί θα πρέπει να με πούνε εθνικίστρια που τα νιώθω όλα αυτά; Γιατί θα πρέπει να κρύψω τον φόβο που μου προκάλεσε το πολεμικό αεροπλάνο της Τουρκίας που πέταξε πάνω από το σπίτι μου για να γιορτάσει την προσφυγοποίησή μου; Θα πρέπει να γιορτάσω και εγώ γιατί ένα τέτοιο αεροπλάνο με απάλλαξε από τη χούντα που θα άφηνε πίσω του το πραξικόπημα, όπως είπε ο Ακιντζί;

ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/268243/eimai-ethnikistria#sthash.81mBsbsJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨