Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Θλίψη για την 126 Σ.Μ. που κλείνει μετά από 64 χρόνια (φωτογραφίες)


Το Αεροδρόμιο Ηρακλείου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1946 ως Αεροπορική Βάση με μεταφορά αντίστοιχων δραστηριοτήτων από το Αεροδρόμιο Μάλεμε. Από το 1949 ίσχυσε νέα οργάνωση για τη Α.Β.Η και μετονομάστηκε σε Αεροπορικό Απόσπασμα, υπαγόμενο από τον Απρίλιο του 1950, στην Αεροπορική Βάση Φαλήρου.......

Με το Διάταγμα της 24ης Φεβρουάριου 1951 αναβαθμίζεται σε ανεξάρτητη Α.Β.Η υπό το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Στις 20 Αυγούστου του 1953 η Α.Β.Η. ονομάζεται 126 Σμηναρχία Αεροπορικής Βάσης (ΣΑΒ) υπό τον έλεγχο του τότε Αρχηγείου Αεροπορικού Υλικού.

Την ίδια περίοδο χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο εκπαίδευσης στρατευσίμων Διοικητικών ειδικοτήτων. Στο τέλος του 1967 υπήχθη στο ΑΤΑ ως ανεξάρτητη ΣΑΒ και τον Ιούλιο του 1974 μετονομάστηκε σε 126 Σμηναρχία Μάχης έχοντας υπό τη Διοίκησή της το Αεροπορικό Απόσπασμα Τυμπακίου και από το 1987 το Αεροπορικό Απόσπασμα Καρπάθου.

Σήμερα, 64 χρόνια μετά, στις 31/7/2015 αναστέλλεται η λειτουργία της 126 Σμηναρχίας Μάχης, όπως είχε μεταδώσει πρώτο Ράδιο Κρήτη και είχε γράψει το ekriti.gr από τις 19 Μαΐου του 2015. 

 Μία είδηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον στρατιωτικό κόσμο που υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την Πολεμική Αεροπορία.

Οι λόγοι που οδηγείται το πράγμα εκεί δεν έχουν διευκρινιστεί, λένε αξιωματικοί που υπηρέτησαν στη μονάδα, με την απόφαση αυτή να έχει προκαλέσει "θλίψη", όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στους κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Ράδιο Κρήτη και το ekrkti.gr επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Κωστάκη, Αντισμήναρχο ε.α. ο οποίος υπηρέτησε στην 126 Σ.Μ. από το 1994 μέχρι και το 2006. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον στρατιωτικό κόσμο και σε όσους υπηρέτησαν στη μονάδα αυτή. Ξέρουμε την άποψη που είχαν οι Ηρακλειώτες για τη μονάδα αυτή. Όλοι οι διοικητές που πέρασαν από εκεί ήταν άψογοι, τόσο με το προσωπικό όσο και με τους πολίτες, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της μονάδας στο Ηράκλειο, θα είναι μη επιχειρησιακές και θα παραμείνει μόνο μία μονάδα που θα πάρει το όνομα 11η ΜΚΒ, (Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων) για τους S300.

Ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας της 126 Σμηναρχίας Μάχης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας:

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναστολής λειτουργίας της 126 Σμηναρχίας Μάχης (126ΣΜ), στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην τελετή προσκαλείται να παραβρεθεί το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 126ΣΜ.

Πέρας Προσέλευσης 10:00π.μ.

(Οι έγχρωμες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Αντισμηνάρχου ε.α Γιώργου Κωστάκη)

ΠΗΓΗ: http://www.ekriti.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καποτε 1975 πηγαινα για επιθεωρση πληρωμα με το c 47 και καθομασταν 10 μερες ( επιθεωρητες απο την 142 ΠΑΕ KAI πηγαιναμε τα βραδια στην ΕΚΑΒΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ωραια χρονια !!!!!!!!!!!!!!

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨