Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΠΣΑΕΜΘ: Δικαίωση για το ΕΦΑΠΑΞ & Επιστολές σε βουλευτές


1.Δικαίωση για 100δες ΕΜΘ Αποστράτους

Επιτέλους ερχεται η δικαιωση για 100δες ΕΜΘ αποστρατους που ΔΕΝ ελεβαν το εφάπαξ τους επειδή δεν ειχαν συμπληρώσει 25 ετη πραγμ.υπηρεσίας εξαιτίας μιας αδικης διάταξης των Ταμειων Αλληλοβοηθείας!!!
Mε σχεδιο νομου που κατατέθηκε απο τον........ κ.Υπουργο Εθνικής Αμυνας την 8 Αυγουστου 2014 και βρίσκεται στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής επανακαθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας Στρατού Ναυτικού και Αεροπορίας. Το νέο πλαίσιο εισάγει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή και μεταξύ άλλων προβλέπει ότι επεκτείνεται και για τους επαγγελματίες οπλίτες το δικαίωμα λήψης εφάπαξ βοηθήματος με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 10ετούς μετοχικής σχέσης (αντί της 25ετίας πραγματικής υπηρεσίας που ισχύει σήμερα) και εφόσον προσκομίσουν πράξη συνταξιοδότησης από το δημόσιο ή άλλο συνταξιοδοτική φορέα ασφάλισης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο 25-7-2001
http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=432c8525-f607-4387-910c-68ac97c9f5d9

2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞ.ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ












ΠΡΟΣ:κ.Βουλευτή
Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
e-mail psaemth.gr@gmail.com
Ορεστιάδα 8 Aυγ. 2014
ΘΕΜΑ: Πρόταση για υποβολή τροπολογίας στο ΣΝ Υπ.Εθν.Αμυνας

Αξιότιμοι κύριε Βουλευτά

Σας υποβάλλουμε το παρακάτω πρόβλημα-αίτημα των αποστράτων ΕΜΘ καθώς και προτεινόμενη λύση:

1.Αρση της αδικίας με την επιπλέον κράτηση 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ έπειτα από την εφαρμογής της υπουργ. απόφασης Φ.952/3/129101/Σ.649/5-4-2013/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ με την οποία έγινε δεκτή Γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του ΝΣΚ, σχετικά με την υποχρέωση καταβολής πρόσθετης εισφοράς 2% από τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) που είχαν καταταγεί μέχρι την 31-12-1992 και αφορά στο διάστημα που υπηρετούσαν ως Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης. !!Η εφαρμογή της Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ 299/2008 επιλεκτικά από τον Απρίλιο του 2013 και μετά συνιστά διάκριση και κατάφορη αδικία διότι οι ΕΜΘ κατά το διάστημα που υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ κατέβαλλαν κανονικά τις εισφορές που προβλέπονταν από το βαθμό τους υπέρ ΕΛΟΑΣ( όπως φαίνεται από φύλλα μισθοδοσίας, βεβαιώσεις ετήσιων αποδοχών) και τώρα το ταμείο τις χαρακτηρίζει κοινωνικούς πόρους, το οποίο, κατά την γνώμη μας, είναι αντισυνταγματικό διότι παρακρατούνταν χρήματα υπέρ κοινωνικών πόρων ( σύμφωνα με τον ΕΛΟΑΣ) από την μισθοδοσία μας.

Ο Σύλλογός μας ,σας γνωστοποιεί το παραπάνω θέμα που απασχολεί τους ε.α ΕΜΘ , γιατί πέρα από την μεγάλη τιμή να ανήκεις στην εκλεκτή οικογένεια των Ελλήνων εν αποστρατεία Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών, αισθάνεται ότι τα μέλη του, αποτελούν μέρος της μεγάλης οικογένειας των Ε.Δ και δεν ανέχονται τετοιες αδικίες ,των οποίων η εξάλειψη ΔΕΝ επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των Ταμείων Αλληλοβοήθειας Ε.Δ ,και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρακαλείστε κ. Βουλευτά με την ιδιότητα σας σαν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων όπως καταθέσετε την παρακάτω τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο :
«καταργείται η εφαρμογής της υπουργ. απόφασης Φ.952/3/129101/Σ.649/5-4-2013/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ με την οποία έγινε δεκτή Γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του ΝΣΚ, σχετικά με την υποχρέωση καταβολής πρόσθετης εισφοράς 2% από τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) που είχαν καταταγεί μέχρι την 31-12-1992 και αφορά στο διάστημα που υπηρετούσαν ως Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης»


Σας παρακαλούμε όπως ενεργήσετε με τον δέοντα τρόπο προς άρση της αδικίας εις βάρος των αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας που είχαν την ατυχία να λάβουν τα εφάπαξ τους από το ΕΛΟΑΣ από τον Απρίλιο του 2013 και μετά ,σε αντίθεση με τους συναδέλφους που το έλαβαν πριν την ημερομηνία αυτή και δεν τους έγινε η παραπάνω κράτηση .

Με τιμή
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτου Δημήτριος                    Χαράλαμπος Καραγιάννης

Ανθστης ε.α                                                Ανθστης ε.α

6936177118                                                 6937159717

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨