Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ποιος αλήθεια σας πιστεύει;



Σε πολλές παρεμβάσεις μας, έχουμε αναφερθεί στην άγνοια και ασχετοσύνη, περί τα συνταξιοδοτικά και μετοχικά μας δικαιώματα, αυτών που ισχυρίζονται ότι μας εκπροσωπούν και το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό στις διαπραγματεύσεις και συμφωνίες που κάνουν ερήμην μας.

Όταν όμως πρόκειται περί υπουργών, κυβερνητικών στελεχών και μεγαλοστελεχών της αντιπολίτευσης που επιθυμούν να κυβερνήσουν, δεν μπορεί να μιλάμε για άγνοια και ασχετοσύνη! Δεν δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι να μην γνωρίζουν και δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν! Άρα, πίσω από τον........ παραπλανητικά ανυπόστατο λόγο τους και τους αδόκιμους όρους που χρησιμοποιούν και προσπαθούν να επιβάλουν, δεν μπορεί παρά να κρύβονται τραγικά επικίνδυνες σκοπιμότητες που σαν στόχο έχουν τον εξανδραποδισμό κάθε έννοιας εργασιακών, συνταξιοδοτικών, αλλά και αυτών των ίδιων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Το συνολικό συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα, ήταν κατά «φιλοσοφία» και πρακτική, χωρισμένο σε δύο βασικές κατηγορίες:
• Σε αυτό των εργαζομένων στο Κράτος, (στρατιωτικοί, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.), οι συντάξεις χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ παροχής κυρίων συντάξεων γι αυτούς τους εργαζόμενους. Οι δε κρατήσεις που καταβάλουν οι εργαζόμενοι, ελλείψει Ταμείου διαχείρισής τους, μάλλον χειρίζονται λογιστικά, στο Δημόσιο Λογιστικό Σύστημα. Κατά συνέπεια, είναι πλήρως αδόκιμο και άτοπο να μιλάμε για κεφαλαιοποιητικό ή ανταποδοτικό σύστημα συντάξεων στο Δημόσιο, αφού:
o Ουδέποτε δημιουργήθηκε συνταξιοδοτικό κεφάλαιο και αποθεματικό από κρατήσεις εργαζομένων και «εργοδότη».
o Ουδέποτε δημιουργήθηκε αποθεματικό από τις συνταξιοδοτικές κρατήσεις, το οποίο θα μπορούσε να τύχει αποδοτικής διαχείρισης, υπέρ των μελλοντικών γενεών ακόμη και σε περιόδους που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναλογίες άνω του 3 προς 1, σε σχέση με τους συνταξιούχους.
• Σε αυτό των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, είτε σε εξαρτημένη εργασία, είτε σε διάφορες μορφές «αυτοαπασχόλησης». Εδώ έχουμε την ύπαρξη Ασφαλιστικών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρέχουν συντάξεις. Στα Ταμεία αυτά ισχύει η λεγόμενη «τριμερής χρηματοδότηση» (εργαζομένων, εργοδότη και Δημοσίου).

Για να αποφύγουμε τόσο το «πλάτιασμα» σε ένα πραγματικά πολύπλοκο σύστημα, όσο και την καταγραφή απόψεων, για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, χωρίς να έχουμε τέτοιο δικαίωμα, θα περιορίσουμε τις σκέψεις μας, μόνο σε ότι αφορά στους στρατιωτικούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτά στα οποία θα αναφερθούμε, δεν αφορούν και σε άλλους εργαζόμενους.

Με βάση τα προαναφερθέντα, οι στρατιωτικές συντάξεις χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι σημαντικό δε να καταγραφεί, ότι η ανυπαρξία Ασφαλιστικού Ταμείου παροχής κυριών συντάξεων, σε ΟΥΔΕΝΑ δίνει τη δυνατότητα, να κάνει ασφαλείς εκτιμήσεις περί της διαχρονικής θετικής ή αρνητικής απόδοσης ενός τέτοιου «συνταξιοδοτικού συστήματος». Από το 2011, οι νέοι στρατιωτικοί είναι συνταξιοδοτικά ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Η ένταξη αυτή των στρατιωτικών στο ΙΚΑ, είναι δεδομένο πως έγινε στο πόδι, αφού το ΙΚΑ είναι δομημένο στα ασφαλιστικά δεδομένα του ιδιωτικού τομέα και της εργατικής νομοθεσίας, η οποία δεν ισχύει για τους στρατιωτικούς. Για παράδειγμα, το εργασιακό - συντάξιμο έτος για το ΙΚΑ, έχει 300 ημέρες εργασίας το μέγιστο, ενώ οι στρατιωτικοί, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, εργάζονται περισσότερες των 300 ημερών και βέβαια ακόμη περισσότερα των 300 οκταώρων! Επίσης δεν γνωρίζουμε πως θα αναγνωρισθεί, ως διπλάσιος συντάξιμος χρόνος, αυτός των ειδικών δυνάμεων, πιλότων, υποβρυχίων κλπ.

Την κοινή λογική όμως, προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κου Βρούτση, τόσο στη Βουλή, όσο και στον ημερήσιο Τύπο, αναφορικά με το μέλλον το οποίο δρομολογεί και επιφυλάσσει για τα μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. Οι θέσεις τις οποίες εξέφρασε, αφορούν σε άλματα λογικής και ανυπόστατες προϋποθέσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση οδηγούν στην πλήρη διάλυση του Μετοχικού συστήματος οικονομικής μέριμνας των στρατιωτικών. Συγκεκριμένα:
• Αναφερόμενος στα Μετοχικά Ταμεία, τα αποκάλεσε «ασφαλιστικά», παρότι γνωρίζει ότι:

Επί της αρχής, δεν υπάρχει σύγκριση και στη δομή και στη λειτουργία και στην απόδοση των Μετοχικών Ταμείων με οποιοδήποτε Ταμείο Κοινωνικής και Επικουρικής Ασφάλισης, οποιασδήποτε κατηγορίας εργαζομένων.
Τα Μ.Τ. περιέχουν ένα πλήθος διακριτών ειδικών λογαριασμών που δεν συναντώνται σε κανένα Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι ειδικοί λογαριασμοί που παρέχουν εφάπαξ μέρισμα και μηνιαία μερίσματα στους αποστράτους, δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι δε λεγόμενοι κοινωνικοί πόροι, «τραβήχτηκε από τα μαλλιά» για να θεωρηθούν ως έμμεση κρατική χρηματοδότηση και να ενταχθούν συρόμενα στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Ο βασικός λόγος για να θεωρηθεί ένα Ταμείο «επικουρικό», είναι να συνεισφέρει το Δημόσιο εργοδοτική εισφορά, κάτι που ουδέποτε παρείχε στα Μετοχικά Ταμεία.
Οι λοιποί ειδικοί λογαριασμοί (ΕΚΟΕΜ, ΕΛΧΑΟΣ, ΕΛΧΑΟΙΑ, ΝΙΜΤΣ, ΝΙΝ, ΕΛΠΝ) ουδεμίας έμμεσης ή άμεσης κρατικής χρηματοδότησης χαίρουν και παρ’ όλα αυτά τα αποθεματικά τους εντάχθηκαν στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ και κατακρεουργήθηκαν.• Μίλησε για μετατροπή τους σε «επαγγελματικά Ταμεία» χωρίς να μας θέσει υπόψη τις βασικές αρχές λειτουργίας αυτού που έχει στο μυαλό του, το νομικό πλαίσιο που θα τα διέπει και τους πόρους που θα στηρίξουν τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους. Διότι δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο υπουργός ότι οποιοδήποτε εγχείρημα που βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, απαιτεί κατ’ ελάχιστον την ύπαρξη ενός στοιχειώδους “business plan”, που μάλλον γι’ αυτόν είναι άγνωστη λέξη.
• Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένα ευρώ μείωση στα μετοχικά μας δικαιώματα, προσθέτοντας …. «εφόσον είναι υγιή»! Μα καλά, νομίζει πως απευθύνεται σε πληρωμένους ανεγκέφαλους χειροκροτητές; Δεν γνωρίζει πως το ΜΤΣ έχει ήδη καταρρεύσει εξαιτίας επιλογών των διορισμένων Διοικήσεών του; Δεν γνωρίζει ότι με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων που επίκειται, και τα άλλα δύο ΜΤ του Ναυτικού και της Αεροπορίας, θα συνθλιβούν εντός τριμήνου; Δεν γνωρίζει ότι με βάση την αρχή των ισοσκελισμένων ισολογισμών και μηδενικών ελλειμμάτων, και με μειωμένους πόρους, οι περαιτέρω μειώσεις είναι αναπόφευκτες; Δεν γνωρίζει ότι τη στιγμή που έκανε αυτές τις δηλώσεις, το ΕΚΟΕΜΣ αποφάσιζε νέα μείωση κατά 15%, ενώ το ΜΤΣ έχει ήδη αποφασίσει νέες μειώσεις στα μερίσματα;
• Η μεγαλύτερη μπαρούφα παραπλάνησης που εκστόμισε ήταν αυτή περί «ρήτρας αξιόμαχου», στοχεύοντας βεβαίως στο φρόνημα του κορμού των στελεχών του στρατεύματος, που έχουν ώριμα δικαιώματα. Χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του, αφού δεν μας είπε, διερωτόμαστε πως θα χρηματοδοτήσει αυτή τη «ρήτρα», με δεδομένη την αρχή των ισοσκελισμένων ισολογισμών και μηδενικών ελλειμμάτων! Ακόμη όμως και αν μαγικά βρει τον τρόπο, ποιο είναι το όφελος των στρατιωτικών που μας πλασάρει, όταν μετά το τέλος αυτής της «ρήτρας», έχει προαναγγείλει εξαιρετικά μειωμένα μετοχικά δικαιώματα;

Όσο για τα περί «υφέρπουσας παραπληροφόρησης», ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, γιατί παρότι δεν γνωρίζουμε τι έχει στο μυαλό του τελικώς, αν έχει, ότι λέει είναι ψευδές και ανυπόστατο:
• Εφόσον δεν θα μετακινηθούν ούτε εκατοστό τα Ταμεία των στρατιωτικών και θα παραμείνουν στα υπουργεία τους, τι δουλειά έχει αυτός να ασχολείται με τα Μετοχικά Ταμεία; Εκτός αν ο νυν ΥΕΘΑ, που φρόντισε να «πηδήξει πρώτος απ’ το καράβι», λειτουργεί μόνο για παράτες και υποκριτικά «χτυπήματα» ευαρέσκειας στους ώμους των χειμαζόμενων στρατιωτικών.
• Πως είναι σίγουρος δεν θα χαθεί ούτε ένα τ.μ. από την ακίνητη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων, όταν οι δωρεές και τα κληροδοτήματα είναι πολύ «ευαίσθητα» σε αλλαγές νομικών πλαισίων και όταν το ΤΑΙΠΕΔ καιροφυλακτεί για να ξεπουλήσει οτιδήποτε «γυαλίσει» στους «πελάτες» του;
• Πως είναι δυνατόν να μη χαθεί ευρώ από τις παροχές, όταν ξέρει πως κανένα και οποιασδήποτε μορφής Ταμείο, δεν μπορεί να επιβιώσει, χωρίς πόρους, με κατακρεουργημένα αποθεματικά που ηθελημένα θυσιάστηκαν προς όφελος των μετόχων και φίλων της ΤτΕ και μέσα σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κώμα;

Επιτέλους, σταματήστε να μας εμπαίζετε και πείτε μας την αλήθεια για τα σχέδιά σας. Πείτε μας όμως και πως διαχρονικά και με τις δικές σας ενέργειες και αποφάσεις, υποθηκεύσατε τα συνταξιοδοτικά και μετοχικά μας δικαιώματα, που σήμερα θέλετε να τα φορτώσετε στη δική μας ευθύνη. Εμείς, δεν έχουμε ξεχάσει:
• Ότι αυτή τη στιγμή, οι στρατιωτικές συντάξεις είναι οι χαμηλότερες οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας συνταξιούχων, στα ίδια συντάξιμα έτη και κατηγορία.
• Ότι μέσα σε 4 χρόνια, τα ονομαστικά συνταξιοδοτικά και μερισματικά εισοδήματά μας, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 70%. Δηλαδή τις μεγαλύτερες μειώσεις από κάθε άλλη κατηγορία συνταξιούχων. Αντίστοιχες δε, είναι και οι μειώσεις των εν ενεργεία συναδέλφων μας.
• Ότι αρνείστε να εφαρμόσετε αποφάσεις ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας μας.
• Ότι επί δεκαετίες παρέμεναν άτοκα τα αποθεματικά των Ταμείων μας στην ΤτΕ, επ’ ωφελεία των μετόχων της, ενώ στη συνέχεια απέδιδε «δείγμα τόκων» εκμεταλλευόμενη σχετικές υπεραξίες και πάλι υπέρ των μετόχων της.
• Ότι η ίδια Τράπεζα δεν προστάτευσε τα αποθεματικά των Ταμείων μας, ρίχνοντάς τα βορά στις ορέξεις των φίλων της και τα αποδεκάτισε στο PSI.
• Ότι με πολιτικές πιέσεις κατασπαταλήθηκαν πολύτιμα αποθεματικά για να στηριχθεί το πάρτι του Χρηματιστηρίου και να στηριχθούν συγκεκριμένες μετοχές ΔΕΚΟ κατά την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.
• Ότι οι πολιτικά διορισμένες Διοικήσεις, με πράξεις και παραλείψεις, ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ΜΤΣ.
• Ότι αλώσατε με το PSI ακόμη και τα αποθεματικά ειδικών λογαριασμών, οι οποίοι ούτε ασφαλιστικά Ταμεία μπορεί να θεωρηθούν, αλλά ούτε και ΝΠΔΔ.
• Ότι το ΜΤΣ ήταν αποκλειστικός μέτοχος μίας μεγάλης Τράπεζας, όταν οι σημερινές «συστημικές» Τράπεζες δεν ήταν ούτε περίπτερα και υπό τα βλέμματα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν, η «πώλησή» της, ζημίωσε συνολικά το ΜΤΣ σε ποσά που μπορεί να αγγίζουν το 1 δις ευρώ!

Ας τολμήσει κάποιος να το διερευνήσει!

Ακόμη και αν δεν συμφωνούμε, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ως λογική, το ότι η σημερινή κυβέρνηση αποδέχεται ότι τα «λεφτά χάθηκαν» και ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να τα φέρει πίσω! Ακόμη και αν δεν υπάρχει άνθρωπος που να το δέχεται, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε, το ότι η οικτρή οικονομική κατάσταση, οι δεσμεύσεις και οι συμφωνίες της κυβέρνησης, επιβάλουν την απεμπλοκή του Δημοσίου από οποιαδήποτε μορφή μέριμνας ακόμη και αν πρόκειται για το σκληρό πυρήνα της υπόστασης ενός κυρίαρχου Κράτους. Εκείνο όμως που δεν δεχόμαστε και δεν καταλαβαίνουμε, είναι το ότι συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η μόχλευση κοινωνικού αυτοματισμού εις βάρος των στρατιωτικών.

Πείτε μας λοιπόν την αλήθεια! Πείτε μας ότι δεν έχετε σκοπό να αφήσετε τίποτα όρθιο, γιατί απλά δεν ξέρετε και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο! Πείτε μας ότι δεν έχετε κανένα σκοπό, καμία γνώση και κανένα σχέδιο και ότι τα μόνα που σας ενδιαφέρουν είναι να μειώσετε τυφλά δαπάνες, να ρουφήξετε κάθε διαθέσιμο ευρώ και αξία από τους Έλληνες και να θυσιάσετε τα πάντα στο βωμό των ορέξεων των απάτριδων εντολέων σας.

Φυσικά γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να μας πει κανείς τίποτα, γιατί απλά δοκιμάσατε και διαπιστώσατε ότι η εφαρμοζόμενη τακτική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” έχει πλήρως καθυποτάξει αντιδράσεις και συνειδήσεις προχωρώντας άνευ εμποδίων στο προαποφασισθέν σχέδιο!

ΟΜΑΔΑ Α.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨