Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η Πολιτική Εξουσία Κεκυρηγμένος Εχθρός της Στρατιωτικής Τάξεως???

 *Γράφει ο Επισμηναγός ε.α Γεώργιος Δούφας 
                                    
Η κατά την συνεδρίαση της ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας ληφθείσα,σχεδόν εν ομοφωνία θετική,επί της προσφυγής των ε.ε.και ε.α. στρατιωτικών και εκείνων των Σ. Α. κατά της αντισυγματηκότητας του Ν. 4093/12, απετέλεσε ένα ισχυρό κόλαφο,ένα ηχηρό ράπισμα,μια οδυνηρή ταπείνωση ,μια εκκωφαντική είδηση για την Εξουσία,
η οποία με σε επικουρία, δια της σιωπής της,ολόκληρο την αντιπολίτευση,κατασκεύασε αυτόν τον εξαθλιωτικόν της ανθρωπίνης υποστάσεως και εκδικητικόν της στρατιωτικής τάξεως νόμο,προκειμένου δια τούτου επιτύχει την εκθεμελίωση της υποστάσεώς της δια του οικονομικού,του κοινωνικού και του ηθικού της ολέθρου.
Παράλληλα, δια της αποφάσεώς του αυτής,το ανώτατο δικαστήριο δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και τονίσει με........
σοβαρότητα και αυστηρότητα προς την πολιτική εξουσία, ότι οι Ε.Δ.συνιστούν πυρηνικό δομικό στοιχείο του Κράτους. Αποτελούν την ισχύν της Χώρας, την δύναμη δια της οποίας αποθαρρύνεται πας αληθωρίζων ή επιβουλευόμενος την ακεραιότητα της και προκειμένου τούτες είναι ικανές ανά πάσα ώρα της ημέρα και ανά πάσα ημέρα του χρόνου να αναβιώσουν τη δόξα των προγόνων τους,επιβάλλεται να διαχειρίζονται χωρίς αποκλίσεις ή παραλείψεις με την υπό του Συντάγματος προβλεπομένη ιδιαιτερότητα, ιδιαιτερότητα διαχείρισης,η οποία διασφαλίζει στα στελέχη των Ε.Δ.υψηλό ηθικό φρόνημα και ευπρεπή υπόσταση.
>> Είναι γεγονός γνωστό στους στρατιωτικούς ότι η αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, κοινή συναινέσει όλων των πολιτικών δημοκρατικών δυναμικών, διαμορφωθείσα και ως την σήμερον,χωρίς απόκλιση από την τεθείσα αρχικά γραμμή,χωρίς παράβαση ή παραβίαση λειτουργικών αρχών, χωρίς δομική τροποποίηση,ασκουμένη επί των στρατιωτικών πολιτική, προ·ι·όντος του χρόνου ολοέν και επί τα πλείω εκτραχύνεται, παροξύνεται και υποτροπιάζει.Ολοένκαι βαθύτερον ,έως των οστών, σφαγιάζει την υπόστασή τους. Ασκείται σταθερά με διαδικασίες ελλιπείς κανόνων δικαίου και ηθικής. Ασκείται σταθερά με διαδικασίες παράγουσες εις βάρος τους λπληθύν φαυλοτήτων, πληθώρα αθλιοτήτων,σωρείαν υλικών και ηθικών κακουργίών.Ασκείται σταθερά με διαδικασίες συνθλίβουσες τις δυναμικές τους αξίες, απαξιώνουσες τις αυθεντικές τους αρετές,συντρίβουσες τα υποδειγματικά τους πρότυπα και καθιστώσες την υπόσταση τους θλιβερά ρακένδυτη.Ασκείται σταθερά με διαδικασίες μεσαιωνικών χρόνων,παρωχημένες για το σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό,συνθλίβουσες τα συμφέροντά τους,ακυρώνουσες ζωτικά τους δικαιώματα και αναπροσαρμόζουσες επί τα πλείω τις βιοτικές τους ανάγκες.
Γενικώτερα η επί χρόνια διαχείριση των Ε.Δ. από όλες τις μετά την μεταπολίτευση κυβερνήσασες πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις με μια καταθλιπτική, ασφυκτική,ταπεινωτική,συμπεφωνημένη μεταξύ τους και με ιδεολογικά πρότυπα αντιστρατιωτισμού τυποποιημένη πολιτική,απεργάζεται τη φθορά τους,υποσκάπτει τον υψηλό θεσμό τους και περιφρονεί,ταπεινώνει,ακυρώνει και καταλύει το θεσμοθετιμένο πατριωτικό προορισμό τους, ενώ παράλληλα θρυμματίζει και καταισχύνει τη στρατιωτική οντότητα των στελεχών τους, υποστέλλει το ηθικό τους φρόνημα,συρρικνώνει τα πατριωτικά τους αισθήματα,αναστατώνει το συνειδησιακό τους STATUS και προκαλεί σε αυτά θλίψη,απογοήτευση και ψυχική δυσφορία,αισθήματα, η πίεση των οποίων είναι δυνατόν να αναδείξει φαινόμενα επικίνδυνα,όπως αναδιάταξη του συνειδησιακού τους περιεχομένου,ρήγμα στη δομή των πεποιθήσεων τους,αποδόμηση της ευψυχίας τους,επανιεράρχηση των ιδανικών τους,χαλάρωση έως και αποποίηση των δεοντολογιών τους και κάματο της καθημερινά καταβαλλομένης σκληρής προσπαθείας για την στο ακέραιο επιτέλεση του καθήκοντός τους.
Σήμερα όλα τα ε.ε.και ε.α.στελέχη των Ε.Δ.διακατέχονται από μια πολύ συγκρατημένη,πολύ συντηρητική,πολύ συμμαζεμένη αισιοδοξία,απορρέουσα αφενός από την πρόσφατη,θετική για αυτά,απόφαση του Σ.τ.Ε.και αφετέρου από την ελπίδα για πιθανή ευνο·ι·κή έκβαση της υπό των ενώσεων των αποστράτων Αξ/κών αναληφθείσης δράσεως, στοχευούσης στην άρση των διαχρονικά, εις βάρος τους,συντελεσθεισών υπό των αντιστρατιωτικών πολιτικών εξουσιών υλικών και ηθικών κακουργιών.Κακουργιών οι οποίες έχουν εκφρασθεί στον υπηρεσιακόν και κοινωνικόν τους βίο με τον υπαρξιακόν τους ευτελισμόν,την ηθικήν τους πανωλεθρία,τον οικονομικόν τους όλεθρο,τη δραστική περιστολή των ποιοτικών βιοτικών τους στοιχείων,τον κοινωνικόν τους αποκλεισμό >> ,την κατάλυση των αξιών τους,την αποσύνθεση όλων των ,διεθνούς αποδοχής ,δομικών της οντότητας του στρατιωτικού στελέχους στοιχείων,την αποδόμηση του κύρους και της αξιοπρεπείας τους και την ταπείνωση του γοήτρου τους.
>> Οι ενώσεις των αποστράτων Αξ/κών σφικτά συνασπισμένες και με την ιδικήν τους,ιδιαιτέρα δυναμική,επιστρατευμένη,οφείλουν,δια των προέδρων τους,των μελών των Δ.Σ.και όλου του δυναμικού των μελών τους,να κρατήσουν ενεργό το μέτωπο του αγώνος τους, έως ότου,όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αναθεωρήσουν αμετάκλητα την αντιστρατιωτική τους αντίληψη και διαμορφώσουν μια πολιτική διαχειρίσεως των στρατιωτικών με την οποία θα αναγνωρίζεται το βάρος του πατριωτικού τους προορισμού,θα προστατεύεται το κύρος και η αξιοπρέπεια τους και θα κατοχυρώνεται το ύψος της υποστάσεώς τους.Επιβάλλεται οι ενώσεις των αποστράτων Αξ/κών να διατηρήσουν το μέτωπο του αγώνος τους θερμά ενεργό έως ότου επιτευχθεί ο επαναπροσδιορισμός της στρατιωτικής τους οντότητας,η ανέλκυση της επί χρόνια βαθιά τελματωμένης υποσταστάσεως τους,η ανάκτηση των ακυρωμένων και ληστευμένων συταγματικών τους δικαίων,η ανασύσταση των καταλελυμένων και διαβρωμένων αξιών τους,η αναστήλωση της πεπτωκυίας κοινωνικής τους υποστάσεως,και η αναδόμηση τους με κύρος και αξιοπρέπεια γοητείας.
Οι ενώσεις των αποστράτων Αξ/κών θα πρέπει να προωθούν δυναμικά,χωρίς ανακοχή,τον αγώνα τους έως ότου επιτευχθεί η παλινόρθωση τούτων στο φυσικό τους χώρο,στο χώρο από τον οποίο ,με αντιστρατιωτικό μένος εκτοπίσθησαν και εξορίσθησαν.Στο χώρο στον οποίο ανετράφησαν, ανδρώθηκαν και εδόμησαν ανώτερο ιδεολογικό κόσμο,αρετές και δεοντολογίες.Στο χώρο στον οποίον καμινεύθηκαν και διαμόρφωσαν ισχυρά προσωπικότητα με συνείδηση οπλισμένη με ευθύνη,άκαμπτο,άγρυπνο και πρόθυμο στην εκτέλεση του καθήκοντος.Στο χώρο στον οποίο εδόμησαν ευψυχία με την οποία στεντορείως θα φωνάξουν το ALT στον καθένα ο οποίος θα αποτολμήσει εισβολή στη χώρα.
Τέλος, ο αγώνας των ενώσεων επιβάλλεται να διεξάγεται αόκνως, έως ότου η πολιτική εξουσία παύσει να δίδει την εντύπωση στους στρατιωτικούς,οτι με τις εις βάρος τους ταπεινωτικές πράξεις της,αποτελεί κεκυρηγμένον εχθρόν τους
Γεώργιος Δούφας Αξ/κός Π.Α.(ε.α.)
ΝΕΑΠΟΛΗ-18451-ΝΙΚΑΙΑ



*Ο Επισμηναγός ε.α Γ. Δούφας είναι απόφοιτος της Σ.Τ.Υ.Α.(6ης)
Μηχανικός Αερ/φών και είχε υπηρετήσει σε Μοίρες Αερ/φών Π.Α.(Πολεμικές-Αερομεταφορών)
Στο Εργοστάσιο Αεροκινητήρων (Εργ/ΑΚ 
Ελευσίνα),ως Δντής Ποιοτικού Ελέγχου,Τεχνικός Δντής, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ.
Στην Ε.Α.Β.ως Q.C. SUPERVISOR

Εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό Αμερική-Γερμανία-Αγγλία:Επί Γεν.Επισκευών εμβολοφόρων αερ/κινητήρων HERCULES - NORATLAS - Σχολείο Αφαλείας Εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨