Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ στα μέσα Φεβρουαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)Μεγάλη κοινή αεροναυτική άσκηση, θα πραγματοποιήσουν τον επόμενο μήνα Κύπρος και Ισραήλ.

Του Κυριάκου Πομηλορίδη 
ΑΝΤ1 Κύπρου

Στην άσκηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις.....
13 και 14 Φεβρουαρίου θα λάβουν μέρος πέραν των 40 μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Υπό την κάλυψη τους αεροναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών θα διενεργήσουν ασκήσεις έρευνας και διάσωσης πέριξ των ενεργειακών οικοπέδων της Λευκωσίας.


Το μέτωπο της άσκησης θα μεταφερθεί και προς τα νότια παράλια της Κύπρου, κάτι που επιτρέπει και την εμπλοκή των αντιαεροπορικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς, των πυραύλων TOR-M1 και BOUK.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα από τα σενάρια της άσκησης, τα μαχητικά του Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν χαμηλές διελεύσεις στα ανοιχτά της Λεμεσού και της Πάφου, σε μία προσπάθεια να θέσουν σε δοκιμασία τα αντιαεροπορικά συστήματα της Κύπρου.

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας θα τεθεί και η αεροπορική βάση Αντρέας Παπανδρέου, η οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για ανεφοδιασμό των μαχητικών του Ισραήλ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας Κύπρου και Ισραήλ για την ασφάλεια των ενεργειακών εγκαταστάσεων των δύο χωρών και για αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨