Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

"Hero Aviation": 72 πιλότοι από 24 χώρες πήραν πτυχίο στην Καλαμάτα


Μία από τις μεγαλύτερες σχολές πιλότων στην Ελλάδα είναι η "Hero Aviation", που έχει έδρα στην Καλαμάτα και στα 5 χρόνια λειτουργίας της έχει εκπαιδεύσει 72 επαγγελματίες πιλότους από 24 χώρες, σύμφωνα με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Δημοσθένη Δημητρόπουλο.


Η σχολή εκπαιδεύει κυρίως ξένους πιλότους που ζουν στην Καλαμάτα για 2 περίπου χρόνια, ξοδεύοντας συνάλλαγμα που φέρνουν από τη χώρα τους επισημαίνει ο κ. Δημητρόπουλος. Εξηγεί μάλιστα πως το συνάλλαγμα αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αφού η σχολή μπορεί να διπλασιάσει τους μαθητές της, αλλά υπάρχουν προβλήματα με τη χρήση του αεροδρομίου, με συνέπεια να καθυστερεί η εκπαίδευση των νέων πιλότων και να δυσαρεστούνται. Ετσι, χάνεται συνάλλαγμα για την περιοχή κι έσοδα από τη σχολή, με συνέπεια να υπάρχουν σκέψεις για τη μεταφορά της εταιρείας σε άλλη χώρα........

 

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης φοίτησης των μαθητών θα μειωθούν με την επέκταση του ωραρίου του αερολιμένα και με την καλή συνεργασία με την Πολιτική και την Πολεμική Αεροπορία για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ώρες πτήσεων για τους εκπαιδευόμενους της σχολής, εξηγεί ο κ. Δημητρόπουλος.

Αυτή την περίοδο είναι 50 εγγεγραμμένοι υποψήφιοι πιλότοι στη σχολή ενώ έχουν αποφοιτήσει ακόμα 22. Οπως τονίζει, οι πιλότοι που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στη σχολή είναι ικανοί να χειριστούν ακόμα και μεγάλα αεροσκάφη αερογραμμών τύπου Boeing, ενώ τα δίδακτρα που πληρώνουν για το επαγγελματικό πτυχίο ανέρχονται σε 50.000 ευρώ. Αυτό τονίζει, πως πρέπει να το αντιληφθούν οι αρμόδιοι φορείς "και να αντιμετωπίζουν τη σχολή ως έναν εκπαιδευτικό οργανισμό και όχι ως... αεραθλητικό σωματείο".

Αναφέρει ακόμα ότι η σχολή έχει νοικιάσει 30 γκαρσονιέρες στην Καλαμάτα για τους εκπαιδευόμενούς της καθώς και το κτήριο που έχει τις εγκαταστάσεις της στη Νέα Είσοδο της πόλης. Επίσης πληρώνει σημαντικούς φόρους για τα καύσιμα που καταναλώνει για κάθε ώρα εκπαίδευσης και απασχολεί 20 άτομα προσωπικό.

Ειδικότερα αναφέρει: "Αυτή η σχολή προσφέρει στην Καλαμάτα 20 θέσεις εργασίας, 30 μισθωμένα ακίνητα για τη διαμονή των μαθητών και κάνει εισαγωγή μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε συνάλλαγμα το οποίο ξοδεύεται στην Καλαμάτα. Δυστυχώς όμως έχουμε φτάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε σοβαρά να μεταφέρουμε την εταιρεία με τα αεροπλάνα και τους εκπαιδευτές σε άλλη χώρα. Υπάρχουν προτάσεις και από τη Ρωσία και από την Τουρκία, όπου μας διαθέτουν και αεροδρόμια και 5 χρόνια αφορολόγητα". Οπως όμως συμπληρώνει, η σχολή παραμένει για την ώρα στην Καλαμάτα γιατί: "Εχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει εδώ. Δε θέλω να στερήσω από τον τόπο του μια επικερδή αναπτυσσόμενη επιχείρηση, την ώρα που στην αγορά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο".

Ο κ. Δημητρόπουλος παρατηρεί πως τόσο τα δίδακτρα όσο και τα χρήματα που ξοδεύουν οι εκπαιδευόμενοι στην Καλαμάτα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα εάν υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθούν οι ώρες πτήσεις, οι οποίες είναι περιορισμένες λόγω του ωραρίου του αεροδρομίου. "Η σχολή αυτή τη στιγμή έχει σε εκκρεμότητα 10.000 ώρες πτήσεις. Αν δεν εκτελεστούν αυτές οι ώρες θα χάσουμε δυναμικό, θα χαθεί εισόδημα για εμάς και την Καλαμάτα, ενώ το σημαντικότερο απ' όλα είναι πως η όλη αυτή καθυστέρηση αποτελεί δυσφήμηση για τη σχολή μας σε όλο τον κόσμο".

Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη της σχολής, πρόσφατα έγινε στις εγκαταστάσεις της "Hero Aviation" επιθεώρηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε πως η σχολή διαθέτει τις πιο άρτιες εγκαταστάσεις.

Για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εκπαίδευση των πιλότων, λόγω των περιορισμών που θέτουν η Πολεμική και η Πολιτική Αεροπορία ο κ. Δημητρόπουλος ενημέρωσε πρόσφατα και το Μεσσήνιο διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτριο Κούκη.

Κ.Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨