Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΕΜΘ απόστρατοι: Επιστολή προς ΥΠΕΘΑ,ΜΤΣ,ΜΤΝ,ΜΤΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΜΘ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Mε τις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου (Ν.3865/2010) , παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.3865/2010, ο χρόνος υπηρεσίας, των Εθελοντών Μακράς Θητείας που διανύθηκε στις ΄Ενοπλες Δυνάμεις με την ιδιότητα του Οπλίτη Πενταετούς Υποχρέωσης (ΟΠΥ) ή του Εθελοντή Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), για τον οποίο ασφαλίσθηκαν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, αναγνωρίζεται από το Δημόσιο, ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας. Η αναγνώριση γίνεται μετά από..... αίτηση των ενδιαφε-ρομένων, με πράξη της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντάξεωντου Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη (εργοδότηκαι ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ −ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για το παραπάνω χρονικό διάστημα αποδίδονται στο Δημόσιο εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σε αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης.

Το ΓΛΚ την υπ,αριθμ. 27135/0092 της 16 Φεβρουαρίου 2011 οδηγία του αναφέρει:
«Οι εν λόγω ασφαλιστικές εισφορές κατά το μέρος που αφορούν κύρια σύνταξη, αποδίδονται στο Δημόσιο, κατά το μέρος δε, που αφορούν επικουρική σύνταξη, στα οικεία Μετοχικά Ταμεία (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ), εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σε αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης.»

Ο κ.Υφ.Εθν.Αμυνας κ.Δαβάκης σε σχετικό ερώτημα των ΕΜΘ Αποστράτων ,εάν τα Μετοχικά Ταμεία προσφέρουν επικουρική σύνταξη απανταει ότι:
«Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είναι ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το ΥΠΕΘΑ, δια μέσω του ΓΕΣ, και οι παροχές του στηρίζονται στο διανεμητικό σύστημα δηλαδή έχει άμεση σχέση με τα έσοδα και έξοδα του. Μια εκ των παροχών του είναι το μέρισμα το οποίο επ΄ουδενί δεν είναι επικουρική σύνταξη».
Εφόσον τα Μετοχικά Ταμεία ΔΕΝ προσφέρουν επικουρική σύνταξη,και συμφωνα με το νομο 3865/2010 οι ασφαλιστικές εισφορές των ΕΜΘ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ για κυρια και επικουρική συνταξη πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο,για ποιο λόγο το Γ.Λ.Κ γνωματεύει οι εισφορές για κύρια συνταξη να πανε στο Δημόσιο και για επικουρική συνταξη στα Μετοχικά Ταμεία,εφόσον τα Μετοχικά Ταμεία ΔΕΝ προσφέρουν Επικουρική σύνταξη;
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΑ!!!
Για ποιο λόγο το ΙΚΑ καταβάλλει στα Μετοχικά Ταμεία τις εισφορές των ΕΜΘ για επικουρική σύνταξη εφόσον αυτά ΔΕΝ παρέχουν επικουρική σύνταξη και δεν επιστρέφουν τις εισφορές αυτές στους ΕΜΘ;
Οι ΕΜΘ για τα 5 χρόνια τους σας ΟΠΥ έχουν καταβάλλει κανονικά ολες τις προβλεπόμενες εισφορές στα Μετοχικά τους Ταμεία,όπως ολοι οι ομοιόβαθμοι τους Μονιμοι Στρατιωτικοί!!!(1η ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ)
Οπως επίσεις συμφωνα με το Ν.3257/2004 αρθρ.7 παρ.1 αναφερεται ότι οι ΕΜθ καθίστανται μέτοχοι των Μετοχικών Ταμείων χωρις την καταβολή καμίας προσθετης κρατησης!!!
Για ποιο λόγο λοιπόν οι ΕΜΘ σε εφαρμογή του Ν. 3865/2010 καταβάλλουν για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά εισφορές στα Μετοχικά Ταμεία;

Οι ΕΜΘ απόστρατοι ,νοιωθοντας την αδικία αυτή στο πετσί τους,οντας μη υπευθυνοι για την σημερινή κατάσταση των Μετοχικών Ταμειων,μιας και κατέβαλλαν από την πρωτη μερα τους στις Ε.Δ κανονικά τις εισφορές τους,εισπράτοντας την απαξίωση και τον εμπαιγμό από την Υπηρεσία τους,θεωρουμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ όλα οσα γινονται εις βαρος μας από τα Μετοχικά Ταμεια και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αμεση επιστροφη των εισφορων μας που απο το ΙΚΑ πιστώθηκαν στα Μετοχικά Ταμεια ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και ΑΔΙΚΩΣ για επικουρική σύνταξη!!!

ΕΜΘ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨