Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμος Βόλου επανατοποθετεί την κλαπείσα προτομή του βολιώτη υποσμηναγού Δ. Κωστόπουλου

Λιτή τελετή από Δήμο Βόλου και Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας / Παράρτημα Μαγνησίας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί 

Η ορειχάλκινη προτομή του αείμνηστου βολιώτη υποσμηναγού Δημητρίου Κωστόπουλου, η οποία προ διετίας είχε κλαπεί, μετά από την επαναδημιουργία της, επανατοποθετείται και πάλι από το Δήμο Βόλου στη βάση της στο ίδιο σημείο που είχε τοποθετηθεί αρχικά το 2008, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το γλυπτό φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Αναστάση Κρατίδη, με δαπάνη και ανάθεση του Δήμου Βόλου. Είχε τα φυσιοκρατικά χαρακτηριστικά του αδικοχαμένου επισμηναγού, διαστάσεων 50Χ30Χ30, και είχε τοποθετηθεί, μετά από πρόταση της Γνωμοδοτικής Καλλιτεχνικής Δημοτικής Επιτροπής, σε μαρμάρινη βάση που κατασκεύασε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο χώρο αυτό, όπου και έγιναν τα αποκαλυπτήριά του, τον Ιούλιο του 2008........Η υπόθεση φιλοτέχνησης αυτής της προτομής ήταν αποτέλεσμα δυο ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (294/2003 η αρχική και 101/2005 η οριστική), βάσει των οποίων κρίθηκε ότι ο βολιώτης επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε ηρωικά στο καθήκον.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους ο Δήμος Βόλου είχε ανεγείρει γλυπτό προς τιμή, του αείμνηστου βολιώτη Ιωάννη Καρασάββα που θυσίασε τη ζωή του μαχόμενος στο βωμό της υπηρέτησης του κοινού συμφέροντος, το καλοκαίρι του 2000. Η προτομή του επισμηναγού Καρασάββα βρίσκεται τοποθετημένη από το 2002, στην ίδια πλατεία, δίπλα από το γλυπτό που κλάπηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που μεγάλωσαν και οι δυο βολιώτες.

Πριν δυο χρόνια, το γλυπτό αυτό κλάπηκε από αγνώστους, οι οποίοι ταυτόχρονα κατέστρεψαν την μαρμάρινη επένδυση του βάθρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά από εισήγηση της αρμόδιας Γνωμοδοτικής Καλλιτεχνικής Επιτροπής ενέκρινε την ανάθεση του έργου φιλοτέχνησης στον ίδιο γλύπτη Αν. Κρατίδη με δαπάνη του Δήμου Βόλου και με τα ίδια ακριβώς τεχνικά και αισθητικά στοιχεία της αρχικής, όπως το πρόπλασμα, και να τοποθετηθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Έτσι, μετά από την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού έργου και την επανακατασκευή της βάσης του από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το γλυπτό με τη μορφή του Δημήτρη Κωστόπουλου παίρνει και πάλι τη θέση του. Με αφορμή την επανατοποθέτησή του ο Δήμος Βόλου και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Παράρτημα Μαγνησίας) οργανώνουν λιτή τελετή, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί (στο χώρο του γλυπτού), στη μνήμη του Δημήτρη Κωστόπουλου και στα μηνύματα που αυτό εκπέμπει, τιμώντας το αδικοχαμένοπαλικάρι και την αυτοθυσία του.

magnesianews
dimosvolos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨