Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τίμησαν τους δύο αεροπόρους - Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της συντριβής των F-84F (ΦΩΤΌ-ΒΙΝΤΕΟ)

kam7
Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα,
Η Πολεμική Αεροπορία, οι Ενώσεις Αποστράτων, η αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι στο χωριό Καμινάκι του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου τίμησαν τη μνήμη των δύο αεροπόρων που βρήκαν το θάνατο στις 30 Ιανουαρίου 1969, όταν τα δύο αεροσκάφη F-84F με τα οποία πετούσαν, συνετρίβησαν στην κορυφή του όρους Δίκτη........
Η Πολεμική Αεροπορία, οι Ενώσεις Αποστράτων, η αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι στο χωριό Καμινάκι του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου τίμησαν τη μνήμη των δύο αεροπόρων που βρήκαν το θάνατο στις 30 Ιανουαρίου 1969, όταν τα δύο αεροσκάφη F-84F με τα οποία πετούσαν, συνετρίβησαν στην κορυφή του όρους Δίκτη.




Μια επιτύμβια πλάκα, με τα ονόματα των δύο πιλότων θα θυμίζει για πάντα τη θυσία τους...

kam2

kam3

Ο υποσμηναγός Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος με καταγωγή από την Πάτρα και ο ανθυποσμηναγός Αντώνιος Πιπεράκης με καταγωγή τα Ακούμια Ρεθύμνου, πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας, πριν από 44 ολόκληρα χρόνια, όμως το τραγικό αυτό γεγονός επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο, όταν ένας κάτοικος της περιοχής βρήκε τυχαία μέσα σε ένα θάμνο την κάσκα ενός εκ των χειριστών!

kam5

kam6

Ένα ανεκτίμητο κειμήλιο, το οποίο το prismanews.gr σας το είχε παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα πριν από λίγες ημέρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους δύο αεροπόρους, με τη συνεργασία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ηρακλείου, του ΓΕΑ, του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στο πιο κοντινό χωριό, από το σημείο της συντριβής.



kam8

Οι πληροφορίες αλλά και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την κατάληξη που είχαν τα συντρίμμια των δύο αεροσκαφών επανέφεραν το θέμα στην επικαιρότητα, καθώς διαπιστώθηκε πως τα τμήματα της ατράκτου, οι πτέρυγες και τα τμήματα από της δύο ουρές των F-84F είχαν γίνει στέγες σε στάνες και μέρος της περίφραξης για τα πρόβατα! Παράλληλα, αμέτρητα τμήματα των αεροσκαφών βρίσκονται διασκορπισμένα σε μια μεγάλη ακτίνα από το σημείο της πρόσκρουσης, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας...

kam9

kam1

Με τη βοήθεια του αντισμηνάρχου ε.α. Μανόλη Ανδρουλάκη -ο οποίος κατάγεται από την περιοχή- βρεθήκαμε στον τόπο της τραγωδίας. Το θέαμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Όπου και αν κοιτάξαμε, είδαμε κομμάτια από τα δύο F-84F, τμήματα από την καλύπτρα, την άτρακτο, τους κινητήρες και τα υδραυλικά συστήματα των αεροσκαφών. Μάλιστα τα συντρίμμια βρίσκονται σε μια απόκρημνη χαράδρα όπου η δυσκολία της πρόσβασης αλλά και το γεγονός πως βρίσκονται σε μια περιοχή όπου ουσιαστικά ελέγχεται από τους βοσκούς, έχει διατηρήσει τα περισσότερα από αυτά στα σημεία που εκτινάχθηκαν μετά την φοβερή έκρηξη που ακολούθησε -σύμφωνα με μαρτυρίες- την πρόσκρουση των αεροσκαφών στην κορυφή του βουνού.

kam10

kam11

Θα επισημάνουμε για μια ακόμα φορά την θέση που είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό: Η Πολεμική Αεροπορία, μέσω του Μουσείου ή της 115 Πτέρυγας Μάχης της Σούδας από την οποία είχαν απογειωθεί τα δύο F-84F για τη μοιραία εκείνη πτήση, θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσει ώστε να ανασυρθούν τα συντρίμμια και ειδικότερα όσα τμήματα των αεροσκαφών έχουν χρησιμοποιηθεί σε στάνες και περιφράξεις.
Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν εκεί τα τμήματα από τις ουρές και τις πτέρυγες των δύο αεροσκαφών (με τα ελληνικά εθνόσημα να είναι ακόμα και σήμερα ευδιάκριτα) και να χρησιμοποιούνται για την ... φύλαξη των προβάτων.

kam12

kam13

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας, καθώς για πρώτη φορά καταγράφονται με κάμερα. Επίσης, την συγκλονιστική αφήγηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργου Μηλιαρά ο οποίος έζησε από κοντά την τραγωδία όταν ήταν 15 ετών, τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας κ. Γιώργου Ιατρίδη, του προέδρου της ΕΑΑΑ Ηρακλείου κ. Μανόλη Φρουδάκη και των συγγενών των δύο αεροπόρων που βρέθηκαν στο Καμινάκι και τίμησαν τη μνήμη των δύο ηρώων.

prismanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨