Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συνάντηση προέδρου ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας με τον ΥΦΕΘΑ Δαβάκη στο Α.Τ.Α.



    Εμπεριστατωμένες απαντήσεις και με στοιχεία  πήρε ο Δαβάκης  από τον συνάδελφο Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α/Λάρισας κατά την χθεσινή τους συνάντηση στο Α.Τ.Α.

  1. Για τις διπλές περικοπές στις συντάξεις των Αποστράτων.
  2. Του "θύμισε" το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος της ΝΔ 
        «Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών».
  3. Κατήγγειλε την μεθόδευση του προκατόχου του Καράμπελα <<ότι το Μ.Τ.Σ. έχει εξυγιανθεί>>
      (κοινό μυστικό ότι ο προκάτοχός του "δεν μας πήγαινε τους αεροπόρους και τους ναύτες'') 
  4. Του υπενθύμισε την άποψη του σημερινού Αρχηγού Γ.Ε.Ν. ότι: <<ενοποίηση Ταμείων μετά την εξυγίανση του Μ.Τ.Σ.>>
  5. Η ενοποίηση των Ταμείων χωρίς εξυγίανση του Μ.Τ.Σ.:  <<θα εξαϋλώσει το Μέρισμα και το Β.Ο.Ε.Α. των παιδιών μας >>
  6. Διορισμό Δύο (2)  μελών του Δ.Σ. Μ.Τ.Α. μετά από πρόταση της Ε.Α.Α.Α.



    Την Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιου Δαβάκη στην 1η Στρατιά και στο ΑΤΑ. Μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του ιδίου προς τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας ακολούθησε συνάντηση στο χώρο του ΑΤΑ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων καθώς και η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων ως καθ ύλην αρμόδιου υφυπουργού.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα:.......



α) Η διπλή περικοπή των συντάξεων.

β) Τα ηλικιακά κριτήρια και ο τρόπος αποστρατείας (αίτηση, πρωτοβουλία υπηρεσίας) που θίγουν βάναυσα κάθε αρχή του δικαίου περί ίσης μεταχείρισης. Τονίσθηκε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος της ΝΔ της οποίας ο κ. Δαβάκης είναι βουλευτής αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών». Χιλιάδες συνάδελφοι αναμένουν αυτή η δέσμευση να γίνει πράξη με την κατάργηση των διατάξεων των ν.3986/2011, 4002/2011 και 4024/2011.

γ) Σε ότι αφορά την δημόσια συζήτηση περί ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων έγινε ιδιαίτερη μνεία στην αντίφαση της έγγραφης τοποθέτησης του προκατόχου του στο ΥΕΘΑ κ. Καράμπελα ο οποίος στις 24 Μαΐου 2013 ισχυρίστηκε ότι «η εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατόπιν σκληρής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει επιτευχθεί».

Στις 4 Ιουνίου 2013 ο Αρχηγός του ΓΕΝ με έγγραφό του προς τη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η άποψη του ΜΤΝ που αποτελεί και θέση του ΓΕΝ , είναι ότι «η υλοποίηση της ενοποίησης των τριών ταμείων προϋποθέτει την προηγούμενη ανάληψη δράσεων για την πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ με μηδενισμό των συσσωρευμένων δικαιωμάτων των μετόχων –μερισματούχων του».

Στις 17 Ιουνίου 2013 σε έκθεση πεπραγμένων ο πρόεδρος του ΜΤΣ Υπτγος ε.α. Χ. Σωτηρόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει: «το μέρισμα έχει μειωθεί 43,75% και με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από πρώτη προσέγγιση επιβάλλεται νέα μείωση περίπου 50%».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο κ. Καράμπελας λειτουργώντας, μάλλον, συνδικαλιστικά και συντεχνιακά προσπάθησε να παραπλανήσει τους ενδιαφερόμενους με σκοπό να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για την ενοποίηση των ταμείων που βραχυπρόθεσμα θα ικανοποιήσει τους μερισματούχους του ΣΞ και μακροπρόθεσμα θα επιφέρει την χρεοκοπία και τη διάλυση όλων.

Το επιχείρημα ότι το ενιαίο μεγάλο μετοχικό ταμείο είναι πανάκεια και θα είναι προς όφελος όλων ακούγεται ειδυλλιακό αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως η συνένωση των άλλων ταμείων επικουρικής ασφάλισης είχε ως αποτέλεσμα νέες μειώσεις και τα «υγιή ταμεία» ναεξαϋλώνονται ως σωματίδια από τη νέα μεγάλη μαύρη τρύπα.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα αποδεχτούμε αποφάσεις επιβολής ενοποίησης, που θα μας στερήσουν κάθε προοπτική να λαμβάνουμε μέρισμα και όχι χαρτζιλίκι και το δικαίωμα των παιδιών μας στο ΒΟΕΑ.

Ο χειρισμός του θέματος από τον πρώην ΥΦΕΘΑ κ. Καράμπελα δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εμπιστοσύνης και καλών προθέσεων. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης ενοποίησης των ταμείων. Πρώτα, πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ που θα εγγυάται τη βιωσιμότητά του και θα πιστοποιείται από ανεξάρτητους και αναγνωρισμένους φορείς και μετά συζήτηση προοπτικής ενοποίησης.

Προτάθηκε επίσης, τα μερισματούχα μέλη (πρόεδρος και δυο μέλη) του ΔΣ του ΜΤΑ να διορίζονται με απόφαση του υπουργού μετά από πρόταση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ). Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια έμμεση λογοδότηση των μερισματούχων μελών του ΔΣ προς τα μέλη της ΕΑΑΑ για τα πεπραγμένα τους. Ο ΥΦΕΘΑ βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα.

Συμπερασματικά ο κ Δαβάκης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας καθώς και το παράλογο κριτήριο της ηλικίας και του τρόπου αποστρατείας και ανέφερε ότι, επιδίωξή του σε περίπτωση ενοποίησης των μετοχικών ταμείων, αυτή να είναι προς όφελος όλων των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων. Εξέφρασε δε την επιθυμία του να συναντηθούμε ξανά στο άμεσο μέλλον.

Υ.Γ. Ανάλογη συνάντηση έγινε στις 29/7/13 με τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας κ. Α. Παπαπαρίση στην Αθήνα

Σγος ε.α. Κ. Λιούτας
πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Σχόλιο: Η συντακτική ομάδα του aeroporiapostratos εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον συνάδελφο Πρόεδρο Ε.Α.Α.Α./Λάρισας κ.Λιούτα για την άρτια ενημέρωσή του επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την άριστη προβολή αυτών στην χθεσινή συνάντηση με τον Υφυπουργό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨