Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Επιστολή Ε.Α.Α.στον Αβραμόπουλο:Η Πατρίδα είναι αγνώμων στην προσφορά μας!!!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. ∆. ∆. 
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429 

Αριθ.Πρωτ. 210                                     Ημερομηνία 04 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο ∆. Αβραμόπουλο
ΚΟΙΝ : Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κα Φ. Γεννηματά
              Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κο Α. ∆αβάκη


Οι Απόστρατοι δεν μπορούν να υποστούν νέα μείωση για το 2014 ούτε κατά 1 €.

  • Θα θέλαμε να σας συναντήσουμε για να σας διατυπώσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.∆. και των Σ.Α. 
  • Μεγάλο πρόβλημα πλέον η επιβίωσή των Αποστράτων.


  • Οι Απόστρατοι : 

    • -Έχουν υποστεί μέχρι τώρα 12 μειώσεις στις συντάξεις τους με αποτέλεσμα αυτές να περικοπούν μέχρι 60% 
    • -Λαμβάνουν πλέον, το 40% του μισθού των εν ενεργεία, ενώ ο νόμος προβλέπει αναπλήρωση από 80% έως 70% το 2017.
    • -Έχουν φτάσει να λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις από όλους τους συνταξιούχους του ∆ημοσίου
    • -Ενώ όταν θεσπίστηκε το ενιαίο μισθολόγιο στο ∆ημόσιο, δεν περιεκόπησαν εξ επαγωγής οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων, στους Απόστρατους όταν περικόπτονται οι μισθοί των εν ενεργεία αυτομάτως περικόπτονται οι συντάξεις και σε αυτούς, με αναδρομικότητα.
    • Παράλληλα υφίστανται και τις μειώσεις που επιβάλλονται στους συνταξιούχους του ∆ημοσίου, με αποτέλεσμα να υφίστανται στην ουσία διπλές μειώσεις. 
    • Με την μείωση κατά 18% μεσοσταθμικά στους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ε.∆. καιτων Σ.Α., που έχουν συμφωνήσει οι αντιμιλιταριστές του Υπουργείου Οικονομικών, διέπραξαν ένα μεγάλο λάθος ή μία σκόπιμη πράξη, να διαλύσουν το ηθικό των εν ενεργεία και να καταντήσουν επαίτες τους Απόστρατους.
    • Τα 2/3 των στελεχών του στρατεύματος λαμβάνουν μισθό κάτω των 900 €
    • Επήλθε ισοπέδωση στις συντάξιμες αποδοχές.
    • Εκμηδενίσθηκαν τα επιδόματα κινδύνου των αποστράτων (πτητικά, υποβρυχίων, ειδικών δυνάμεων, κλπ), γιατί με τις αλχημείες του Υπουργείου Οικονομικών, όσο μεγαλύτερα ήταν αυτά τα επιδόματα, τόσο περισσότερο “κουρεύτηκαν“ οι οικείες συντάξεις.
    • Τι να πούμε στους φύλακες των Ελληνικών αιθέρων, των Ελληνικών θαλασσών και στους άνδρες των Ειδικών ∆υνάμεων όταν μας παραπονούνται ότι η Πατρίδα είναι αγνώμων στην προσφορά τους ;
    • - Κακώς έχουν συνυπολογισθεί οι Ε.Κ.Ο.Ε.Μ. ενώ έχει αποφανθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ότι δεν είναι Επικουρικά Ταμεία.
    • Το 2014 προβλέπεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων μόνο για τους Απόστρατους ύψους 161,8 εκ. €, το 2015 5,1 εκ. € καιτο 2016 5,9 εκ. €, ενώ έχουν κρατηθεί από τις περικοπές του 2013, μόνο για την προσαρμογή των συντάξεων στους μισθούς των εν ενεργεία, 241 εκ. € έναντι των 66,4 εκ. € που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα  2013-2016, άρα η Μνημονιακή απαίτηση έχει εκπληρωθεί και μάλιστα τρία χρόνια πριν από τον στόχο. Αντιστοίχως ποσόν 88 εκ. € έχει προβλεφθεί για τους εν ενεργεία για το 2014.
    • Τα Μετοχικά Ταμεία έχουν μειωθεί κατά 60%.
    • Για όλα τα ανωτέρω σας επισυνάπτουμε τεκμηριωμένα στοιχεία, ενώ σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε να γίνει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Γ. Σταϊκούρα / Γ.Λ.Κ. και το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων, παρουσία σας, για επιβεβαίωση των ποσών που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο 4ζ. 
    • Πιο λεπτομερή στοιχεία, καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν τους Απόστρατους θα τα θέσουμε στην συνάντηση που θα έχουμε μαζί σας.
    • όλη η ανακοίνωση των Ενώσεων Αποστράτων ΕΔΩ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
    Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
    Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
    aeroporiapostratos@gmail.com

    Ανακοίνωση aeroporiapostratos


    Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

    Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

    Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

    Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨