Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ . ΑΛΒΕΔΟΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ –ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α), 
Καθηγητής- Συγγραφέας

Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από τον Φωτοδότη-Ζωοδότη ήλιο, τους εννέα πλανήτες κατά αύξουσα σειρά αποστάσεως από τον ήλιο Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Ζεύς, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδών και Πλούτων. 
Επίσης τους περισσότερους πλανήτες ακολουθούν δορυφόροι όπως,................. τον Δία ένδεκα μερικοί των οποίων είναι Γανυμήδης , Καλλιστώ, Ιώ, Ευρώπη κ.α, το Κρόνο δέκα τους Μίμαν, Εγκέλαδον, Τυθύν ,Διώνην Ρέαν, Τιτάνα, Θέμιδα, Υπερίωνα, Ιαπετό και φοίβο, τον Ουρανό τέσσερεις τους Αριήλ, Ουμβριήλ, Τιτανίαν και Οβήρωνα, τον Άρη δύο τους Δείμο και Φόβο, τον Ποσειδώνα ένας ο Τρίτωνας , τη Γη ένας η Σελήνη, οι πλανήτες Ερμής ,Αφροδίτη και Πλούτων δεν έχουν δορυφόρους. . 

Ο ήλιος είναι αστέρι αυτόφωτο ενώ οι πλανήτες και οι δορυφόροι τους είναι ετερόφωτοι, γίνονται ορατοί από το άλβεδον ενός εκάστου. Άλβεδον ορίζεται ως το ποσοστό του φωτός που αντανακλά ένα σκιερό σώμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το άλβεδον μερικών πλανητών και δορυφόρων κατά φθίνουσα τάξη μεγέθους ήτοι Αφροδίτη 88%, Κρόνος 84%, Γη 45%, Ερμής 16%, Σελήνη 15%. 

Η Αφροδίτη έχει το μεγαλύτερο άλβεδον των πλανητών και δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος, γι’ αυτό αντανακλά το 88% του ηλιακού φωτός που δέχεται. Τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι στην επιφάνειά της υπάρχουν οξείδια λευκών μετάλλων αργιλίου και μαγνησίου. Εξ αιτίας αυτού του φαινομένου είναι το πλέον λαμπρό ετερόφωτο ¨αστέρι¨ του ηλιακού μας συστήματος. Είναι το φωτεινότερο ουράνιο σώμα μετά τη Σελήνη.


Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ . 
Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον πλησιέστερο και φωτεινότερο πλανήτη γείτονά μας. . 

 Η Αφροδίτη ως θεά και ως ¨αστέρι¨ : . 
 α) Ως θεά, μεγάλη θεά των αρχαίων Ελλήνων , μια από τους δώδεκα Ολύμπιους. Κατά την Ιλιάδα θυγατέρα του Δία και της Διώνης . Κατά τον Ησίοδο αναδύθηκε από τον αφρό της θάλασσας, στην οποία έπεσαν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού που ακρωτηριάστηκε από τον Κρόνο. Σύμφωνα με τη μυθολογία πολλά θα μπορούσαν να γραφούν για την καταγωγή και τη λατρεία της αλλά ο σκοπός του κειμένου είναι να γνωρίσουμε κυρίως μερικά στοιχεία του γειτονικού πλανήτη μας που πήρε το όνομά του από τη θεά. . 

β) Ως πλανήτης, είναι ο δεύτερος κατά σειράν σε απόσταση από τον ήλιο με πρώτο τον Ερμή. Απέχει από τον ήλιο 108.138.500 χλμ και περιστρέφεται περί τον ήλιο σε 224γήινες ημέρες , 16ώρες και 43 λεπτά. Είναι κατά τι μικρότερος της Γης , έχει διάμετρο 12.373 χλμ (διάμετρος Γης 12.756 χλμ). Κινείται σε ελλειπτική τροχιά και απέχει από τη Γη μικρότερη απόσταση 39.000.000 χλμ και μεγαλύτερη 260.000.000 χλμ. Έχει βαρύτητα 0,88 της γήινης . Η μέση θερμοκρασία είναι 65ο Κελσίου και όταν μεσουρανεί ο ήλιος γίνεται 95ο . Δεν πρέπει να υπάρχουν στην ατμόσφαιρά της νέφη παρεμφερή με τα γήινα. Η Αφροδίτη αν και βρίσκεται κοντά στη Γη και έχει παρεμφερείς διαστάσεις , βάρος και πυκνότητα, εν τούτοις είναι τελείως διαφορετικός πλανήτης από τη Γη. Η Αφροδίτη ανατέλλει 3 ώρες και 30 λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου και λέγεται Εωσφόρος γνωστός ως Αυγερινός και δύει λίγες ώρες, 3 ώρες και 30 λεπτά, μετά τη δύση του ηλίου και λέγεται Έσπερος κοινώς Αποσπερίτης-Πούλια. . 

Θα τελειώσω το κείμενό μου με κάτι το εκπληκτικό για τους κατοίκους της Γης. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι η Αφροδίτη έχει το μεγαλύτερο άλβεδον 88% και η Σελήνη το μικρότερο 15% και τούτο διότι «τα πάντα εν σοφία εποίησε». Τούτο δεν είναι τυχαίο αν αναλογιστούμε πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας εάν η Σελήνη είχε άλβεδον όσο η Αφροδίτη. 

Ο πλανήτης μας θα φωτιζόταν από τη Σελήνη πέντε και πλέον φορές περισσότερο κατά τις νύκτες της περιόδου της πανσελήνου, σχεδόν με φως μιας συννεφιασμένης ημέρας. 

Οι αστροναύτες που προσεδαφίστηκαν στη Σελήνη έβλεπαν τη Γη με τριπλάσια φωτεινότητα από ότι εμείς βλέπουμε την πανσέληνο, άλβεδον της Γης 45%._ . 

ΠΗΓΕΣ: Εγκ/δειες,-BIG BANG του Simon Singh,-Ηλεκτ/νικά Μέσα Ενημέρωσης, κ.α .-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨