Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ανακατανομή πόρων Μετοχικών Ταμείων : Απάντηση Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Παν. Δημητριάδη (Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Α.Α.) στον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ.



Γράφει ο Παναγιώτης Δημητριάδης
      Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α 
        Μέλος ΔΣ /ΕΑΑΑ

Απάντηση στο πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) για την ανακατανομή των πόρων των Μετοχικών Ταμείων

Στην εφημερίδα ΄΄Εθνική Ηχώ΄΄ της ΕΑΑΣ, τεύχος Ιουνίου 2021 φιλοξενείται πρωτοσέλιδο άρθρο του προέδρου της, με τίτλο <<Κόψτε τους Γόρδιους Δεσμούς>> επαναφέροντας το θέμα κατανομής των κοινωνικών πόρων των Μετοχικών Ταμείων και της δήθεν αδικίας του ΜΤΣ.

Στις 7 Απριλίου 2021 κατατέθηκε ερώτηση στη ΒτΕ από τον......... κ Βελόπουλο προς τους κ.κ ΥΕΘΑ και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών με αριθ. πρωτ. 2260 έχοντας συνημμένη επιστολή της ΕΑΑΣ. Στην επιστολή της η ΕΑΑΣ υποστήριζε ότι η κατανομή των κοινωνικών πόρων πρέπει να γίνεται με αναλογικό τρόπο, μεταξύ των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ) δηλαδή όπως ίσχυε με τον καταργημένο ΑΝ 2141 / 39 του Μεταξά. Την ίδια απαίτηση είχε θέσει το ΜΤΣ με την Φ 900/9/3495/Σ514/22 Φεβ 2021/ΜΤΣ/ΔΕΠΠ προς το ΓΕΣ , όπως και το ίδιο το ΓΕΣ προωθώντας νομοθετική ρύθμιση χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Στην πράξη ο Α.Ν 2141/39 του Μεταξά καταργήθηκε με τον ν 3981/59 ο οποίος αναφέρει ότι <<To άρθρον 2 του Α.Ν. 2141/1939 «περί καθορισμού ενιαίων κρατήσεων υπέρ Μ.Τ.Σ., Μ.Τ.Β.Ν., και Μ.Τ.Β.Α, καταργείται, και αποδίδεται , υπέρ του οικείου Ταμείου, ως ίδιος εκάστου πόρος>>..

Πέραν αυτών το άρθρο 35 του νόμου 4494/17 επί κ. Κατρούγκαλου επικαιροποιεί το νόμο 3981/59 αναφέροντας ότι: «Από την ισχύ της παραγράφου 1 δεν θίγονται οι διατάξεις που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και των Ειδικών Λογαριασμών και Κλάδων των Ταμείων αυτών.>>

Ο κ ΥΕΘΑ με τη Φ900α/3039/17706 απάντησε στον κ Βελόπουλο ότι <<Σύμφωνα με τις διατάξεις των ιδρυτικών νόμων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων περί ΜΤΝ και ΜΤΑ, οι πάσης φύσεως δαπάνες προμηθειών των ΕΔ υπόκεινται σε κράτηση υπέρ των οικείων Ταμείων>>. Ο δε Aναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην από 13 Μαι 2021 απάντηση με αρ. πρωτ. 56335 ΕΞ 2021 πήγε λίγο ποιο πέρα και ανέφερε ότι <<Το 2012 το Μετοχικό Ταμείο Στρατού βρέθηκε σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, από ελλείμματα προηγούμενων ετών ύψους 338 εκ. ευρώ, τα οποία προήλθαν από ανισορροπία μεταξύ των εισπραττόμενων εισφορών και των χορηγούμενων μερισμάτων και βοηθημάτων πρόνοιας. Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του το 2013 χρηματοδοτήθηκε α) από τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσό ύψους 179,2 εκατ. ευρώ - ειδική χρηματοδότηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών (μερισμάτων και οφειλών ΒΟΕΑ)>>.
Για όλα αυτά υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης, με το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν θα δημιουργήσει το ΜΤΣ πλέον νέα ελλείμματα.’. Δηλαδή το ΜΤΣ έδινε περισσότερες παροχές από ότι εισέπραττε ενώ η επιχορήγηση ήταν δωρεά πράγμα που δεν τα αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ.

Το 2012 το ΜΤΣ επιβεβαίωσε το ΄΄ ευχάριστο γεγονός της έκτακτης επιχορήγησης για το 2013 από το ΥΠΟΙΚ των 179,2 εκατ. ευρώ και μέσα σε πανηγύρεις και ενθουσιασμό δηλώνει ότι αυτά είναι για αποπληρωμή σωρευμένων υποχρεώσεων ΒΟΕΑ, βοηθημάτων θανάτου και υποχρεώσεων προς Ε.Α.Α.Σ και ότι θα τους οδηγήσει σε υψηλό πλεόνασμα με αποτέλεσμα την θεαματική βελτίωση των σωρευμένων αποτελεσμάτων και την αποκατάσταση του ύψους του μερίσματος, προς όφελος των μετόχων του Ταμείου ΄΄. Σήμερα έχουμε 2021.και την κατάσταση .την περιγράφουν οι αιτούντες ΒΟΕΑ.

Δηλαδή με λίγα λόγια το ΜΤΣ αναφέρει ότι χρωστάει στην ΕΑΑΣ, για το οποίο δεν αναφέρεται τίποτα αφού αυτά γίνονται γνωστά από τρίτους, αυξάνει το μέρισμα των μερισματούχων με δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις , ενώ τα προβλήματα ΒΟΕΑ παραμένουν μέχρι και σήμερα αφού στις 26 Φεβ 2021 κατατέθηκε ερώτηση στη ΒτΕ με αρ πρωτ. 1625 η συνημμένη επιστολή της Ε.ΣΠ.ΗΠ 8/2021/15-2-2021 σχετικά με την μη καταβολή του ΒΟΕΑ στους μερισματούχους του ΜΤΣ, οι οποίοι την τελευταία τετραετία λαμβάνουν προκαταβολή αντί ολόκληρου του ποσού. Επίσης στις 30/6/2021 κατατέθηκε νέα ερώτηση, του βουλευτή της ΝΔ κ Μαραβέγια με αρ πρωτ. 3201 επισυνάπτοντας επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για το ίδιο θέμα. .Φαίνεται ότι παρά τον πακτωλό των εκατ. επιχορηγήσεων, των εισφορών και γενικών εσόδων του ΜΤΣ με συσσωρευμένη υποχρέωση καταβολής ποσού 6.865.413,28 € για το ΒΟΕΑ, αυτό έμεινε στα χαρτιά και σε ασκήσεις εκ του συστάδην.

Γιατί ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ δεν αναφέρει πουθενά ότι τα έσοδα αυτά είναι δωρεά από τον κρατικό προϋπολογισμό; Γιατί δεν αναφέρει ότι στο συντονιστικό των τριών Ενώσεων που τέθηκε το θέμα δεν υπήρχε ομόφωνη απόφαση, επομένως κάθε επίκληση είναι άκυρη. Γιατί αναρτήθηκε το θέμα στο FB και στην Εθνική Ηχώ για δημιουργία εντυπώσεων αλλά και διχασμού μεταξύ των μερισματούχων των τριών Ταμείων; Γιατί χρησιμοποιήθηκε καταργημένος νόμος με σκοπό να περάσει η παράλογη απαίτηση της ΕΑΑΣ του ΜΤΣ και του ΓΕΣ; .

Σήμερα o κ Πρόεδρος της ΕΑΑΣ απαιτεί το μοίρασμα των κοινωνικών πόρων αναλογικά λόγω των εξοπλιστικών. Το 2012 που δεν υπήρχαν εξοπλιστικά γιατί προωθούσε το ΜΤΣ και η ΕΑΑΣ την ίδια απαίτηση σε βάρος των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού και Αεροπορίας ; όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εποχής https://www.inewsgr.com/87/egklimatik Ποιος ήταν ο ακριβώς στόχο τότε;. Μήπως επειδή τελείωνε η κρατική επιχορήγηση που έπαιρνε για την πληρωμή των μερισμάτων του ΜΤΣ από 1ης Ιανουαρίου 2009 μέχρι 31 Μαρτίου 2012 σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν 4058/12 και η οποία πραγματοποιείτο σε βάρος του λογαριασμού του Δημοσίου No 200 και αφού κανονίσθηκε η δωρεά επιχορήγηση των 179,2 έπαυσε πυρ κατά των ΜΤ Ναυτικού και Αεροπορίας ;. Μήπως επαναλαμβάνετε το ίδιο σενάριο σήμερα με σκοπό, νέα παχυλή δωρεά επιχορήγηση εκατ. ευρώ αθετώντας το μνημόνιο κατανόησης που υπογράφτηκε με το ΥΠΟΙΚ αντί να απαιτείτε εξυγίανση ;. Αλήθεια ποιος γνωρίζει που βρίσκεται το θέμα της εξυγίανσης ;.

Τι γίνονται τα έσοδα της ΕΛΑΣ όπως αναφέρει η υποπαράγραφος Γ5 του ν 4254/2014;. Γιατί δεν αναφέρετε πουθενά ότι στο ΜΤΣ περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68% το ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων υλικών και μέσων της ΕΛΑΣ.

Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει αναφορά για την εφαρμογή του ν 1911/90 περί διαχωρισμού του ΜΤΣ από την ΕΛΑΣ, αλλά επιδιώκετε όταν συμπίπτει να είναι ΑΓΕΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ εκ του ιδίου Επιτελείου η διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού και Αεροπορίας όπως έγινε και το 2012 με το αντίστοιχο δίδυμο σύμφωνα με το σχέδιο ΄΄ τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας πάλι δικά τους΄΄;.

Η επίκληση που γίνεται στον καταργημένο ΑΝ 2141/39 του Μεταξά., τα ερωτήματα που κατατέθηκαν στη ΒτΕ προς τους κ. κ ΥΕΘΑ και αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ μέσω του κ Βελόπουλου όπως και η ανακρίβεια των αναφερομένων , αφήνουν ερωτηματικά αφ ενός για τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων του ΜΤΣ, και αφ ετέρου απέχουν ειλικρίνειας .έναντι των μελών του ΜΤΣ αλλά και των μελών των άλλων Ταμείων.

Πέραν αυτών επειδή ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ έχει κοντή μνήμη θα πρέπει να ενημερώσει τις ενώσεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας για το πως προέκυψαν τα 338 εκατ. συσσωρευμένα χρέη του ΜΤΣ όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, αφού θεωρητικά υπήρχε ο προβλεπόμενος από την νομοθεσία ετήσιος οικονομικός έλεγχος. Γιατί οι οικονομικοί επιθεωρητές του ΓΕΣ δεν αντελήφθησαν τα συσσωρευμένα χρέη; Αλλά και ποιες ήταν οι παρεμβάσεις του ΓΕΣ για την μη δημιουργία του τεράστιου αυτού ελλείμματος ;.

. Θυμίζω ότι στις 24 Σεπ 2012 δημοσιεύθηκε ο φάκελος της οικονομικής επιθεώρησης για την κατάρρευση του ΜΤΣ που διενεργήθηκε από το ΥΠΕΘΑ, ενώ τον Οκτ του ιδίου έτους ο φάκελος πήγε στον εισαγγελέα.

Το 2014 οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ΜΤΣ. Η ζημιά του Ταμείου υπολογίσθηκε στα 450 εκατ. ενώ οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς κάλυπταν το έλλειμμα από τα αποθεματικά κεφάλαια.

Το 2004 ξεπουλήθηκε περιουσία του ΜΤΣ 62 δις δραχ. Έγιναν υπερτιμολογήσεις της περιουσίας κ.α (σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ). Στις 18/6/2015 δημοσίευμα αναφέρει ‘’Σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της Γενικής –Δάνεια δανεικά και αγύριστα 47,296.000 εκατ. ευρώ¨ ενώ άλλο δημοσίευμα στις 24/11/2016 αναφέρει «Μια Τράπεζα και ένα Ταμείο στον πάτο! – Τζόγος της Γενικής στο χρηματιστήριο κ.α » .

Πως δικαιολογεί ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ τα δυσμενή άρθρα που αναρτήθηκαν στα περίπτερα για το ΜΤΣ ενώ τέτοια άρθρα ουδέποτε απασχόλησαν τα ΜΤΝ και ΜΤΑ;.

Πως δικαιολογεί ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ ότι το ΜΤΣ την ίδια περίοδο έδινε αύξηση παροχών από κρατικές επιχορηγήσεις αν και είχε συσσωρευμένες ζημιές εκατομμυρίων ευρώ;. Πως δικαιολογεί ότι στον απολογισμό του ΜΤΣ της 28 Ιαν 2015 δεν έγινε καμία αναφορά στην ζημιά του ταμείου όπως και τι απέγιναν οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του ΜΤΣ;. Γνωρίζει ότι το ΜΤΝ και ΜΤΑ ουδέποτε έλαβαν αντίστοιχες επιχορηγήσεις – δωρεές ή δάνεια, ούτε ξεπούλησαν περιουσία των μετόχων και μερισματούχων τους;.

Τα ΜΤΑ και ΜΤΝ λαμβάνοντας σκληρά μέτρα από το 2011 μείωσαν τις παροχές 70% για να αποτρέψουν την κατάρρευσή τους από το PSI σε αντίθεση με το ΜΤΣ που επαναπαύτηκε στις κρατικές επιχορηγήσεις τις δωρεές και τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ, για να καταβάλει παροχές με δανεικά και αγύριστα όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και να απαιτεί σήμερα να αποκτήσει πόρους που δεν του ανήκουν όπως και το 2012.

Οι κρατήσεις υπέρ των Ταμείων αποτελούν δομικό στοιχείο αυτών που έχει προβλεφθεί στους ιδρυτικούς νόμους, ως ανεξάρτητα και αυτόνομα ΝΠΔΔ και κάθε αναμόχλευσή θα έχει επιπτώσεις τόσο στη βιωσιμότητά τους, όσο και στις σχέσεις εντός των ΕΔ και των Ενώσεων Αποστράτων.

Δεν θα πληρώσουν κ Πρόεδρε της ΕΑΑΣ οι μέτοχοι και οι μερισματούχοι του ΜΤΝ και ΜΤΑ, οι ορφανικές οικογένειες και οι οικογένειες των πεσόντων την κακοδιαχείριση του ΜΤΣ και την αδυναμία εξυγίανσης.




.


3 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Παναγιώτη Δημητριάδη που εκρυροτατα ενημερωσε.
    Το ΜΤΣ είχε μία ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδά του η οποία διαταράχθηκε. Δημιουργήθηκε τεράστια ζημιά στα αποθεματικά του ΜΤΣ με την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου το 1999 και την απώλεια των εσόδων από τη Γενική Τράπεζα που μέχρι τότε άνηκε στο ΜΤΣ ως επιχείρησή του.
    Όμως παρ’ όλα αυτά το 2000 και μετά δόθηκαν μεγάλες αυξήσεις στα μερίσματα ενώ δεν άντεχε το ΜΤΣ.
    Σε όλα αυτά συνετέλεσε και το γεγονός ότι μειώθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα από το 2004, οπότε σταμάτησε να εισπράττεται από το ΜΤΣ το 4% της αξίας του κάθε εξοπλιστικού προγράμματος για τον Στρατό. Όταν όμως δεν υλοποιούνται εξοπλιστικά προγράμματα τότε δεν υπάρχει και το 4%.
    Επίσης οι μειώσεις των μερισμάτων τις έφτασαν στο επίπεδο του 1990!!!!
    Τέλος, το οξύμωρο είναι ότι αυτή τη στιγμή από τους 50.000 εγγεγραμμένους στο ΜΤΣ μόνο οι 20.000 είναι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού και οι 30.000 πρώην αστυνομικοί και χωροφύλακες.
    Και ξέρετε τι λέγαν τότε, αλλά και μετά; Φορτωστε τα όλα στους "καραβαναδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην επιστήμη των μαθηματικών λέγεται ότι η σωστή διατύπωση του προβλήματος αποτελεί και τη λύση του.Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα μας είναι να έχουμε βιώσιμα Μετοχικά Ταμεία, τα οποία να μπορούν να υποστηρίζουν τους μετόχους με αξιοπρεπείς και κατά βάση ισοδύναμες παροχές,με βάση και το γεγονός ότι όλοι ανήκουμε στο ίδιο Υπουργείο και υπηρετούμε στις ίδιες Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
    Η επιχειρούμενη υφαρπαγή του ενός από τον άλλο, θεσμοθετημένων νομικά πόρων(εν προκειμένω το 4%),επικαλούμενοι αόριστα το όρο δικαιοσύνη,και χωρίς πρώτα να προηγηθούν και να συγκριθούν οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας του κάθε Ταμείου ,δείχνει προχειρότητα και μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.
    Η μελέτη και σύγκριση της κατάστασης του κάθε Ταμείου με αντικειμενικότητα,ειλικρίνεια και αλληλοκατανόηση θα δείξουν τις δυνατότητες και τα όποια προβλήματα βιωσιμότητας του καθενός, καθώς και θα υποδείξουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι διχαστικά και δεν αποτελούν τιμή για το χώρο που υπηρετούμε.Επιτέλους ας αρχίσουμε κάποτε να συνεννοούμαστε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, EIΣHΓOYMAI NA ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΑ.ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑ.ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨