Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Αναλογιστική Μελέτη του Μ.Τ.Ν. με ¨Σενάρια¨ συνέχισης των κρατήσεων Ν.4093/12 στα Μερίσματά και στο ΕΚΟΕΜΝ !!!

<<Σενάρια  ΙΣΣΟΔΥΝΆΜΩΝ;;;;; ή αφορούν τα ΙΣΣΟΔΥΝΑΜΑ;;;;>> 

  • Πόσο <<μπλοκάρει>> - επηρεάζει  η συγκεκριμένη αναλογιστική μελέτη του Μ.Τ.Ν. τις αντίστοιχες κρατήσεις εισφορών (για συνέχιση) στα Μερίσματα και ΕΚΟΕΜΑ των παλαιών Συνταξιούχων του Μ.Τ.Α. ;;;;;
  • Γιατί η αναλογιστική ΔΕΝ  μέτρησε  και το <<Σενάριο>> αδικίας που συντελείται :  όταν υπάρχουν πλέον ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ....... αυτών που συνταξιοδοτήθηκαν και υφίστανται τις κρατήσεις του Ν.4093/12 Βρούτση και πληρώνουν την νύφη από το 2013 στα Μερίσματα και ΕΚΟΕΜ τους!!!!...... και των νέων συνταξιούχων με τον Ν.4387/2016 Κατρούγκαλου ημερ. ψήφισης 13-5-2016  που (καλώς) ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ τις ανωτέρω κρατήσεις;;;;;;; 
  • Γιατί στην αναλογιστική αλλά και στα συμπεράσματά της αναφέρεται ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ Σενάριο και παράδειγμα εσόδων ο ν.4093/12;;;;;; Λες και δεν υπάρχουν άλλα έσοδα ή δεν θα υπάρξουν άλλα έσοδα μέχρι το 2070 για το Μετοχικό.........με ΚΟΡΥΦΑΙΟ και αδιανόητο στα συμπεράσματα το ΣΕΝΑΡΙΟ για περικοπές των Συναδέλφων .............αν σταματήσουν οι κρατήσεις εισφοράς ν.4093/12 ....τότε πάμε σε μειώσεις!!!!!!!!! (εκτός και αν η αναλογιστική παραγγέλθηκε να εξετάσει την βιωσιμότητα του Ταμείου ΜΟΝΟΝ για τα έσοδα του ν.4093/12) 
  •  Γιατί η αναλογιστική μελέτη << πέφτει στο τραπέζι>>  των συζητήσεων την ίδια χρονική περίοδο   λίγο πριν της απόφασης  του Υπουργού  κ. Παναγιωτόπουλου για προώθηση της  ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ  του στην Βουλή;;;; και λύσεως μιας αδικίας;;;;;


Σε αναλογιστική μελέτη που ανέθεσε το Μ.Τ.Ν. σε ιδιωτικό φορέα εκπονήθηκαν  ¨Σενάρια¨ συνέχισης των κρατήσεων του Νόμου Βρούτση (ν.4093/12) στα μερίσματα του Μετοχικού και στο ΕΚΟΕΜΝ ενώ υπάρχουν από χρόνια πίσω δύο (2)  ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ του νόμου . Σύμφωνα με την ανακοίνωση η  αναλογιστική μελέτη αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΜΤΝ αλλά και του ΕΚΟΕΜΝ για την περίοδο 2020 – 2070.........


ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Γλάδστωνος 1, ΤΚ 10677, Αθήνα

Αθήνα: 09 Ιουλίου 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Αναλογιστικής Μελέτης ΜΤΝ - ΕΚΟΕΜΝ.


1. Ανακοινώνεται ότι κατά το έτος 2020 με μέριμνα της Διοίκησης του Ταμείου ανατέθηκε σε κατάλληλο ιδιωτικό φορέα η εκπόνηση αναλογιστικών μελετών για το ΜΤΝ και τον ΕΚΟΕΜΝ για την περίοδο 2020 – 2070.

2. Οι συγκεκριμένες μελέτες εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των ενεργειών του Ταμείου για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας τόσο του ΜΤΝ όσο και του ΕΚΟΕΜΝ.

3. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν επί των συμπερασμάτων και των προτάσεων του Αναλογιστή για το ΜΤΝ (ΕΔΩ) και αντίστοιχα για τον ΕΚΟΕΜΝ (ΕΔΩ).

4. Εκ μέρους του Ταμείου και προκειμένου να παρακολουθείται συνεχώς και με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο η βιωσιμότητα του ΜΤΝ και του ΕΚΟΕΜΝ έχουν ήδη αναληφθεί τα ακόλουθα μέτρα:

α. Ενημέρωση του ΔΣ/ ΜΤΝ και ΔΣ/ ΕΚΟΕΜΝ δύο φορές ετησίως επί της πορείας συγκεκριμένων μεγεθών, που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

β. Εκπόνηση από κατάλληλο ιδιωτικό φορέα αναλογιστικών μελετών για το ΜΤΝ και τον ΕΚΟΕΜΝ ανά δύο έτη αρχής γενομένης από το 2022.

 






3 σχόλια:

  1. Επιτέλους μία ορθολογιστική δημοσίευση η οποία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους.
    Όσον αφορά στην περιβόητη κράτηση του 4093/12 ,επειδή το νομικό πλαίσιο που στηρίζεται ξεπεράστηκε από τους νεότερους νόμους Κατρούγγαλου και Βρούτση, τα Μετοχικά Ταμεία θα πρέπει να απαγγιστρωθούν απ'αυτήν διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν (ήδη γίνεται) πλήθος αγωγών με ταλαιπωρία συναδέλφων και τελικά όλοι θα βγούν ζημιωμένοι.
    Αν πράγματι η κράτηση είναι ζωτική για την επιβίωσή τους, τότε οφείλουν να βρούν ισοδύναμα ή ότι άλλο απαιτείται.
    Σε κάθε όμως περίπτωση το θέμα θα πρέπει νομικά να τακτοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό το δημοσίευμα συγχαρητήρια στο αροποριααπόστρατος....αλλά δυστυχώς μέχρι τωρα ο κ. Υπουργός δεν εχει πραξει τα δεοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μειώσεις προέκυψαν λόγω της αύξησης του μερίσματός και του ΕΚΟΕΜΑ, τα ποσά των οποίων ελήφθησαν υπόψη για τον επαναπροσδιορισμό του συνολικού ύψους του ποσού της μείωσης του ν.4093/2012 , με αποτέλεσμα:
    • Να αυξάνεται το ποσό της μείωσης , των συντάξεων , του ν.4093/2012.
    • Να μειώνεται το παλαιό ποσό των συντάξεων προ φόρου , με αποτέλεσμα να αυξομειώνεται ανάλογα και το ποσό της προσωπικής μας διαφοράς .
    • Να αυξάνεται ο μηνιαίος φόρος των συντάξεων και να επανυπολογίζονται οι κρατήσεις Υγ. περίθαλψης και Έναντι Ειδικών Εισφορών.
    • Να αυξάνεται και το ποσό της κράτησης από το μέρισμά του ν.4093/2012. 3.
    Η νόμιμη και δίκαιη λύση είναι εξαιρετικά απλή ως προς την εφαρμογή της – πρώτα καταργείται η κράτηση Ν.4093 και μετά το κάθε ταμείο βάσει μελέτης θα αναπροσαρμόσει (προς τα κάτω) την τιμή μερίσματος όσο χρειάζεται ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του, όπως γινόταν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες!
    Μόνο με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ισονομία, αφού μία σταθερή μείωση πχ. 8,5% στο μέρισμα θα επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους μετόχους, ενώ τώρα η παρακράτηση Ν.4093 κυμαίνεται από 5% έως 15% ανάλογα με τη σύνταξη.
    ΠΡΟΣΟΧΗ Ο νομος Κατρουγκαλου 2016 εβαλε τον ν4093/2012 στο συνολο της συνταξης ενω υπηρχε μονο στα μερισματα/επικουρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨