Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Πρόταση Υποπτεράρχου ε.α. για Έκτακτο Επίδομα Συνταξιούχων λόγω Κορονοιου (COVID-19)



Γράφει ο Υπτχος ε.α Γούδας Αλέξανδρος

1. Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων .............

στο site σας του εξαιρετικού Συναδέλφου Σμχου ε.α Αβραμίδη Ιωάννη, ως κατωτέρω:

α. ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε (Απόφαση 1891/4-10-19) (συνημμένο).
β. ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΤΑ-ΕΚΟΕΜΑ ΜΕΡΟΣ 2 (28-11-19) (συνημμένο).
γ. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 10ΜΗΝΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΕΩΣ ΑΠΡΙΛΙΟ 2016 (11-12-19) (συνημμένο).
δ. ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-Οι Απόστρατοι και Πάλι Αδικούμενοι (09/01/20) (συνημμένο).
ε. ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ (25-01-20) (συνημμένο).
Στ. ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΟΥ Ν.4646/19 (25-02-20) (συνημμένο).
ζ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ/2 – ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ (01-04-20) (συνημμένο)
η. ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΔΙΚΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΕΚΟΕΜΑ.(01-04-20) (συνημμένο),

Σας γνωρίζουμε ότι οι ‘’εύλογες δαπάνες διαβίωσης’’ των Συνταξιούχων, καθαρές μετά την αφαίρεση των φόρων και αφού αφαιρεθεί καιη δόση του στεγαστικού δανείου για τους δανειολήπτες ή το ποσό του ενοικίου για τους ενοικιαστές, αυτή την περίοδο της κρίσης του ‘’κορονοιού’’, έχουν αυξηθεί κατά 30-40%, καθόσον:

α.. Οι τιμές των ειδών – τροφίμων πρώτης ανάγκης, έχουν αυξηθεί κατά (20-30) % για διάφορους λόγους (αύξηση ζήτησης με μείωση της προσφοράς-αισχροκέρδειας σε όλα τα επίπεδα από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση-αδυναμία της πολιτείας να την ελέγξει και να θεσπίσει κανόνες και πλαφόν κέρδους ανά κατηγορία μεσαζόντων-μονοπολιακές τάσεις των super markets-αδυναμία αναζήτησης ανταγωνιστικών τιμών από άλλες πηγές τροφοδοσίας λόγω περιοριστικών μέτρων……κλπ.), όπως φαίνεται και από το καθημερινό παρατηρητήριο-δελτίο τιμών και προϊόντων καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

β. Οι τιμές των αναλωσίμων φαρμάκων [αντισηπτικών ειδών, μασκών προστασίας, βιταμινών ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδών αντιμετώπισης εποχιακών ασθενειών (κρυολογήματος-γρίπης κλπ.)], έχουν αυξηθεί κατά 30-40% και είναι δυσεύρετα.

γ. Οι τιμές των ειδών από τις επιτρεπόμενες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορείου, έχουν αυξηθεί κατά 15-20%, υπολογιζόμενων και των εξόδων αποστολής, ο δε χρόνος παράδοσης έχει πενταπλασιαστεί (15-20 ημέρες) παράδοσης από τις εταιρείες couriers).

δ. Χάσιμο εκατοντάδων εργατοωρών και ‘’ανελέητο’’ ταλαιπωρία των συνταξιούχων στην ‘’ουρά’’, για την διεκπεραίωση ανελαστικών απαιτήσεων και λήψη φαρμάκων, λόγω της δυσλειτουργίας του Δημοσίου, των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

ε. Το κόστος των λογαριασμών των παροχών ‘’προϊόντων’’ των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, παραμένουν αναλλοίωτοι, με ελάχιστες διευκολύνσεις.

στ. Αύξηση του κόστους περίθαλψης με δεδομένο ότι οι απόστρατοι ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και έχουν αυξημένες ανάγκες περίθαλψης. 

Συγκεκριμένα το κόστος περίθαλψης έχει επιβαρυνθεί ως εξής :

    (1) Αύξηση του συντελεστή εισφοράς, λόγω μνημονίων, από 2% σε 6% στις μικτές αποδοχές ,προ φόρου.
    (2) Το κόστος συμμετοχής στα φάρμακα από 5% έγινε 25% και για την περίπτωση των ‘’γενοσήμων’’ υπερβαίνει το 50%.


2. Μετά τα ανωτέρω και σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες και συνεχείς περικοπές των συντάξεων, λόγω μνημονίων που υπό αυτές τις συνθήκες πλέον οι Συνταξιούχοι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις κοινωνικές τους ανάγκες & υποχρεώσεις, μήπως η Πολιτεία θα πρέπει να εξετάσει την χορήγηση ενός μηνιαίου εκτάκτου επιδόματος (300-500) ευρώ, στους Συνταξιούχους, οριζόντια και αναλογικά, από την ελάχιστη μέχρι του καθαρού ποσού λήψης σύνταξης των 1300 ευρώ και με περιουσιακά κριτήρια, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον κορονοιό? Ας Οψόμεθα…….


------------

Κύριοι,
1. Σας στέλνω σχετική επιστολή θέματος για δημοσίευση καθώς και τα σχετικά συνημμένα που αναφέρονται σε αυτή.
2. Εύχομαι ολόψυχα, Καλές Γιορτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα και μία Λαμπρή Ανάσταση γεμάτη υγεία και Ευτυχία και άνευ ‘’κορονοιού…..
Με Εκτίμηση,
Υπτχος ε.α Γούδας Αλέξανδρος

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολλοιτα κ. Πτεραρχε. Αυτό που με προβληματιζει πραγματικά είναι η ΕΑΑΑ. Από όλα αυτα που έχουν γίνει το μόνο προβλημα που είδε ειναι όσοι έχουν πάνω από 40 χρόνια συνταξιμα.Όλα τα αλλα είναι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ!
    1. Οι τιμές τροφίμων - ειδών πρώτης ανάγκης ΔΕΝ έχουν αυξηθεί 20~30%.
    2. Η Στατιστική Αρχή προσδιορίζει τον πληθωρισμό στο επίπεδο του 0%.
    3. Λέτε "όπως φαίνεται και από το καθημερινό παρατηρητήριο-δελτίο τιμών και προϊόντων καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης"
    Τα τελευταία αρχεία με τιμές προϊόντων σταματούν στο Δεκ. 2019
    http://www.mindev.gov.gr/category/times-proionton-teleutaia-arxeia/
    3. Τα φάρμακα έχουν αυξηθεί κατά 30~40% και είναι δυσεύρετα?
    Πού το είδατε? Δυσεύρετα είναι μόνο τα αντισηπτικά, αλλά την
    απαιτούμενη αντισηψία μπορείτε να την πετύχετε με απλό σαπούνι!
    'Οσο για τις Βιταμίνες ... μη τσιμπάτε από τη διαφήμηση.
    Μια χαρά βιταμίνες λαμβάνουμε από τη διατροδή μας.
    4. Οι τιμές από τις εταιρείες ηλεκτρ. εμπορίου ΔΕΝ έχουν αυξηθεί.
    ΝΑΙ, έχει αυξηθεί ο χρόνος παράδοσης λόγω αυξημένης ζήτησης.
    5. "Χάσιμο εκατοντάδων εργατοωρών ... των συνταξιούχων" ???? !!!
    Τί λέτε? Ποιά εργασία προσφέρει ο συνταξιούχος?
    και τί έχασε από τη σύνταξή του?
    6. Η αύξηση των κρατήσεων υγ. περιθαλψης (σε 6%) έγινε πριν χρόνια
    και δεν έχει καμμία σχέση με τον κορωνοϊό.
    7. Αν είσασταν Κυβέρνηση και είχατε συγκεκριμένους πόρους,
    θα τους μοιράζατε στους συνταξιούχους (ηλικίας 45+) με σύνταξη έως 1300€
    ή στους χιλιάδες άνεργους, απολυμένους λόγω κρίσης κορωναϊού
    και εξαντλητικά εργαζόμενους χαμηλόμισθους ?

    Ας σοβαρευτούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή εσείς τα βλεπετε ολα φυσιολολικα στα Σούπερ μαρκετ?εγω οταν παω φευγει η μισή συνταξη και η αλλημιση στα Φαρμακεια.εκτος να πηγαινετε σε αλλα Σούπερ μαρκετ...!
    Οσον αφορα τα 40+ δεν υπαρχουν πλεον αλλα και αυτοι που εφυγαν, δεν παρανομησαν αγαπητε! Εφυγαν συμφωνα με τους νομους του ελληνικου κρατους!
    Αν ήμουν λοιπον κυβερνηση πρωτα θα φροντιζα εκεινους τους πολιτες που ηταν συνεπεις με τις φορολογικες τους υποχρεώσεις και σημερα παλι εκεινοι πληρωνουν τη λυπητερη και δεν τους παρεχετε ουτε περιθαλψη ουτε Παιδεία στα παιδιά τους ουτε ασφάλεια...
    Τωρα οσον αφορα τις μειωσεις των συνταξεων που απο 2000,ευρω φτασαν στα 980ευρω και εσεις δεν το λαμβάνεται ως μείωση.... δεν εχω να πω τιποτα...
    Γι αυτο ας σοβαρευτουμε....εχετε δικιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας παρέθεσα με επιχειρήματα το άτοπο της πρότασής σας
    κι εσείς μου ανταπαντάτε με ερωτήσεις.
    Πρόσθετα, παραποιείτε σκόπιμα τα λεγόμενά μου
    (Δεν έγραψα για συνταξιούχους 40+ ετών).
    Πρίν προτείνετε την χορήγηση 300~500€ στα 2 εκατ. συνταξιούχους
    που έχει η χώρα μας, υπολογίσατε ότι αυτό
    κοστίζει 600 εκατ. ~ 1 δις € ?
    Ωραία λόγια που χαιδεύουν αυτιά, ξέρουμε όλοι να λέμε.
    Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨