Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Απόφαση ΣτΕ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον Βρούτση!!! (Αναδρομικά 11 μηνών ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!)


2η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 20/4/20 (16:30)

.......η ουσία παραμένει ίδια..... το ΣτΕ άλλαξε την απόφασή του για το σύνολο των επιστροφών......

Ο κ. ΒΡΟΎΤΣΗΣ σε σημερινό 20/4/20 ΒΙΝΤΕΟ .......Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για να σχολιάσω δικαστικές αποφάσεις......σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά........εμείς όμως θα το σεβαστούμε για τα αναδρομικά 11 μηνών .................


Αναφερόμενος στην υπόθεση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, στο πλαίσιο της πιλοτικής δίκης, και σύμφωνα με τις πληροφορίες για θετική εισήγηση για τα αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχος πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι............. «ενημερώθηκα για αυτές τις πληροφορίες και θέλω να πω ότι η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.
Αν και εφόσον υπάρξει απόφαση της πιλοτικής δίκης στην οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα. Δεν μπορώ όμως να τοποθετηθώ σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για να σχολιάσω δικαστικές αποφάσεις. Όσο επώδυνη και να είναι η δικαστική απόφαση, γιατί σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά, εμείς θα το σεβαστούμε».


το ρεπορταζ και το βίντεο του in.gr εδω: https://www.in.gr/2020/04/20/economy/vroutsis-gia-epidoma-800-eyro-epekteinetai-se-allous-160-000-dikaiouxous/

------------------------

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 20/4/20 (14:45) 

Οι διευκρινήσεις σε βίντεο του επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα»  Ζώη Τσώλη..... 
.......η ουσία παραμένει ίδια.....
το ΣτΕ άλλαξε την απόφασή του για το σύνολο των επιστροφών......
και το ερώτημα παραμένει για το 11μηνο?????
αν τα δικαιούνται όλοι ή όσοι είχαν προσφύγει        
δείτε το βίντεο του MEGA ......

Το βίντεο και το ρεπορταζ στο MEGA εδώ: https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=38572061
.......................τέλος ανανέωσης αναρτήσεων ------------



Το Ανώτατο Ακυρωτικό, σε πρόσφατη διάσκεψη:

ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους

•έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση

•επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!


Όπως αποκαλύπτει και το σημερινό φύλλο της έγκυρης εφημερίδας «Το Βήμα», η Ολομέλεια του ΣτΕ σε πρόσφατη διάσκεψή του και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας με την αίτησή του αυτή, που συζητήθηκε στις 10-1-2020, ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά ΟΛΩΝ των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Τώρα γίνεται γνωστό ότι σε πρόσφατη διάσκεψή του το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε τα εξής:.............

•ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους

•έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση

•επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πριν την υποβολή της αίτησης του υπουργού Εργασίας για πιλοτική δίκη (που εκδικάστηκε στις 10-1-2020), είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα και να συμψηφίσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και των οικογενειών τους με αυτές του κράτους έναντι αυτών.

Επειδή η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα απογοητεύσει όλους σχεδόν τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση, έστω την υστάτη στιγμή, να διευθετήσει το ζήτημα δίκαια και να αποκαταστήσει τμήμα των μεγάλων απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι καθ’όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως με τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων του 2012 και την οριστική κατάργηση των τριών Δώρων-Επιδομάτων με τους νόμους 4051/2012 («νόμος Κουτρουμάνη») και 4093/2012 («νόμος Βρούτση»).

ΠΗΓΗ: ΕΝΥΠΕΚ 

2 σχόλια:

  1. Αντε με τις υγειες μας βρε...δικαιωθηκαμε επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το: "... ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!"
    δεν ισχύει.
    Είναι άποψη του Μητρόπουλου (για δικούς του λόγους).
    Το ΣΤΕ ΔΕΝ έχει βγάλει οριστική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨