Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Οι τελευταίες πινελιές στο Νόμο-Σύμβαση για τα γαλλικά Μirage 2000: Tον Σεπτέμβριο στη Βουλή

Mirage 2000-5 Mk2 της 331 Μοίρας, τα μαχητικά που θεωρούνται ιδιαίτερα προηγμένα στον τομέα της αναχαίτισης στο Αιγαίο και που έχουν δείξει πολλές φορές αυτή τους την αξία όταν βρίσκονται στις Σμηναρχίες Μάχης ως αεροσκάφη επιφυλακής. Πηγή: Hellas Journal

ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos :  ....όταν αναγνωρίζεται μέσω του παρόντος άρθρου του κ. Ιγνατίου......  ¨Η Υπεραξία των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας¨  (διαβάστε παρακάτω).....τι να απαντήσεις;;;;;;
στον Υφυπουργό κ. Στεφανή που ζητάει αυτά τα Στελέχη να παραμένουν βαθμολογικά μέχρι Ανθυπασπιστές (Ανθστές);;;;;;;
κ. Μητσοτάκη άκαιρο και μη εφαρμόσιμο - καμένο χαρτί η πρόταση του Υφυπουργού σας...(απαξιούμε δε αναμετάδοσης του περιεχομένου του εγγράφου από το Ιστολόγιό μας)    

Σεβαστέ κ. Α/ΓΕΑ
Αγαπητέ Γιώργο Μπλιούμη 
ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ το όνομά σου με την <<στραταίικη πρόταση>>.....την επαναφέρουν διάφοροι κατά καιρούς........ΔΕΝ έχει χώρο εφαρμογής στα οπλικά συστήματα και την δομή της αγαπημένης μας Π.Α.....
ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ: την δομή και την ιεραρχία μιας Πολεμικής Μοίρας ή μιας Μ.Σ.Β. : Προϊστάμενοι Συνεργείων  Ανθστές - Διοικητές Σμηνών και πάλι Ανθστές;;;;;;;; και ο Ποιοτικός της Μοίρας και πάλι Ανθστές;;;;; δηλαδή όλοι το ίδιο;;;;; και οι εντολές μεταξύ ομοιόβαθμων.......περίπατο;;;; 
ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ: ότι τα <<νήματα τα κινούν>> για υλοποίηση του έργου  τα έμπειρα μεσαία στελέχη εξ Υπαξιωματικών Υποσμηναγοί - Σμηναγοί - Επισμηναγοί και βγάζουν απέναντί σου ΑΣΠΡΟΠΡΌΣΩΠΟ τον κάθε Μοίραρχο !!!
κ. Αρχηγέ  
με Σεβασμό και εκτίμηση
Συντακτική ομάδα aeroporiapostratos

--------------

Το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως και οι συσκέψεις που έγιναν ανάμεσα στις δυο αντιπροσωπείες είχαν εκτός των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τα εξοπλιστικά ανάμεσα στις δυο χώρες......
  • Τα προγράμματα αυτά δεν είναι λίγα και μπορεί ορισμένα ν’ αντιμετωπίζουν προβλήματα, όμως σε επιχειρησιακό επίπεδο τα περισσότερα θεωρούνται «αξιόπιστες μηχανές» που έχουν αποσβέσει σε αρκετές περιπτώσεις τα χρήματα που έχουν δοθεί από τον Ελληνικό λαό και ταυτόχρονα θεωρούνται πολλαπλασιαστές ισχύος και «στρατηγικά όπλα».
Το επίσημο ωστόσο τετ α τετ ήρθε να επιβεβαιώσει μια μακρόχρονη σχέση που στηρίζεται σε ισχυρές βάσεις που έχουν επιτευχθεί με διαρκείς επαφές και διαβουλεύσεις, όπως αυτές για τις φρεγάτες τύπου Belhara, το Follow on Support για τα Mirage 2000 & 2000-5 Μκ2, τα Super Puma, τα ΝΗ-90 και πολλά άλλα προγράμματα μέσων και όπλων. 

Το Σεπτέμβριο ο Νόμος- Σύμβαση για τα Mirage στη Βουλή 

Με Νόμο- Σύμβαση που μέσα στον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος να φύγει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να πάει στην Βουλή, στην επιτροπή εξοπλισμών για ενημέρωση των μελών και στη συνέχεια να εγκριθεί, φαίνεται πως φτάνει το τέλος στον πολυετή Γολγοθά των Mirage 2000 & Mirage 2000-5 Μk2.
 Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις τέσσερις εμπλεκόμενες εταιρίες, την Γαλλική και Ελληνική Διεύθυνση Εξοπλισμών κράτησαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σκληρών πολλές φορές διαπραγματεύσεων.

Γαλλικό πολεμικό αεροπλάνο. Πηγή: Hellas Journal 
  • Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί σε νομικά θέματα που έρχονταν σε αντίθεση οι Νόμοι Ελλάδας και Γαλλίας. Αποτέλεσμα ήταν να κάτσουν όλοι μαζί και να βρεθούν λύσεις ώστε να πάρουν ανάσα τα Γαλλικά μαχητικά της χώρας μας. Απ’ ότι έχει φανεί σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Πολεμική Αεροπορία, ο γόρδιος δεσμός λύνεται και για να επικυρωθεί η δουλειά που έχει γίνει πρέπει να περάσει από το Ελληνικό κοινοβούλιο. 
  • Το θέμα της υποστήριξης των Mirage έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται την τελευταία δεκαετία με πολλές δυσκολίες για τον εντοπισμό ανταλλακτικών που είναι απαραίτητα για μια σειρά υποσυστήματων του αεροσκάφους (ανταλλακτικά για φρένα, εκτινασσόμενα καθίσματα κτλ). 
Η βασική παράμετρος του προβλήματος έχει να κάνει και με τον υπάρχοντα Νόμο περί προμηθειών, ένας Νόμος που δεν είναι λίγα τα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ στη συνέχεια ήρθε και η οικονομική κρίση με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Τρόικας να «κλειδώσει» το πρόβλημα των αεροσκαφών, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα υπάρχουν στον αεροπορικό κουμπαρά τόσα χρόνια. 

Η Υπεραξία των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας 

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται, έως τώρα, με τα αποθέματα ανταλλακτικών της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά κι από την τεχνογνωσία των μηχανικών της, οι οποίοι δύσκολα αποδέχονται ότι δεν μπορούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα που έχει εντοπιστεί σ’ ένα μαχητικό Mirage. 
  • Η κορύφωση στο πρόβλημα έφτασε περίπου το 2015, σ’ ένα αεροσκάφος που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την Πολεμική Αεροπορία καθότι έχει σειρά επιχειρησιακών δυνατοτήτων που παρέχει στην αναχαίτιση, σε ναυτική και στρατηγική κρούση, που δεν παρέχει κανένας άλλος τύπος μαχητικού του Ελληνικού αεροπορικού οπλοστασίου. 
Γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα. Πηγή: Hellas Journal 

  • Κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έκρυβαν την δυσφορία τους για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα «Δελταπτέρυγα» του αεροπορικού στόλου. Παρ’ όλα όσα έχουν συμβεί κι έχουν γραφτεί από το σύνολο του ειδικού τύπου, οι δυο Πολεμικές Μοίρες στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα συνέχισαν έστω και με περιορισμούς να εκτελούν επάξια το έργο τους τόσο στο επίπεδο της εκπαίδευσης όσο και στο επίπεδο των επιχειρήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν readiness, αλλά και ασκήσεις ρεαλιστικές όπως ήταν ο Ηνίοχος. 
Οι φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από το τεχνικό προσωπικό ώστε να υπάρχουν περισσότερα αεροσκάφη διαθέσιμα φτάνουν έως ένα σημείο κι αυτό είναι αποτέλεσμα του μαρτυρίου της σταγόνας των ανταλλακτικών. 

Από την μερική στην πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και δράση 

Η προσπάθεια που γίνεται από τις Γενικές Διευθύνσεις εξοπλισμών σε συνδυασμό με τις εταιρίες είναι να ξεπεραστούν όλες αυτές οι αγκυλώσεις και ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Mirage να επανέλθει από μερική σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. 

  • Σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο, οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας των Mirage με το Γαλλικό αεροσκάφος και τις δυνατότητες που τους παρέχει έχουν διαπρέψει σε διασυμμαχικές ασκήσεις, όπως το απαιτητικό TLP, δείχνοντας στους ξένους συναδέλφους τους τι είναι η αναχαίτιση και η αεροπορική υπεροχή. 
  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε την θυσία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή της Σκύρου με Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας μετά από αποστολή αναχαίτισης στο Ανατολικό Αιγαίο. Η σημαντικότητα των αεροσκαφών Mirage έχει να κάνει και με το ότι δεν τa διαθέτει και δεν πρόκειται να αποκτήσει στην κατοχή της η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. 
Γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα. Πηγή: Hellas Journal 
  • Το μαχητικό με το ξεχωριστό ραντάρ που κλειδώνει πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα εξαπολύοντας επιθέσεις με θανατηφόρα όπλα από μεγάλες αποστάσεις και ένα εξαιρετικό σύστημα αυτοπροστασίας για το οποίο ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας λένε ότι με πολύ ιδιαίτερο τρόπο «τυφλώνει» τα αντίπαλα μαχητικά αεροσκάφη. 
  • Επιπλέον δεν είναι λίγοι οι αεροπόροι που κάνουν λόγο και για «κρυφές χάρες-άσσους» που ο αντίπαλος θα τις μάθει όταν είναι πλέον πολύ αργά. 
Γι’ αυτό τον λόγο αντιλαμβάνεται ο καθένας το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο που θα δώσει νέα πνοή στα μαχητικά Mirage, με τους πιλότους και τους μηχανικούς να πάρουν αυτά που πρέπει ώστε να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, επιτέλους!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.
Πηγή: Οι τελευταίες πινελιές στο Νόμο-Σύμβαση για τα γαλλικά Μirage 2000: Tον Σεπτέμβριο στη Βουλή https://hellasjournal.com/2019/08/oi-teleytaies-pinelies-sto-nomo-symvasi-gia-ta-gallika-mirage-2000-ton-septemvrio-sti-voyli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨