Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αναδρομικά: Η Υποβληθείσα Αίτηση Αποστράτου στο Γ.Λ.Κ



Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α)


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.  

Οι γιορτές ολοκληρώθηκαν και αρχίζει ο αγώνας για τον τραγέλαφο των αναδρομικών που αδικεί κατάφωρα την πλειονότητα των αποστράτων.
Στη προσπάθεια να βοηθήσω τους αγαπητούς συναδέλφους, σας στέλνω το κείμενο των σχολίων μου (ανάλυσης των δικών μου περικοπών) και την Αίτηση που υπέβαλα στο Γ.Λ.Κ.  την οποία συστήνω και παρακαλώ για ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας σας ..............



ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ . 
ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ Ν.4575/2018

  « Η αποκατάσταση των αδικιών των προηγούμενων Κυβερνήσεων από την σημερινή Κυβέρνηση είναι γεγονός που δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί ούτε να υποβαθμιστεί όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν τα Μ.Μ.Ε. 
Η εξ ¨ολοκλήρου¨ καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ποσό των 400 εκ που είχε προϋπολογιστεί για τα αναδρομικά αποστράτων και συνταξιούχων καταβλήθηκε στο σύνολό του την 21-12-2018.». 
Το 70% κυρίως των αποστράτων έχουν εκ νέου αδικηθεί (εξαπατηθεί) και δεν καταβάλουν καμία προσπάθεια να διαστρεβλώσουν ή να υποβαθμίσουν το γεγονός.  Οι δεκάδες χιλιάδες των αποστράτων που δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά, άλλοι μερικές δεκάδες ευρώ και άλλοι κατά πολύ λιγότερα από συναδέλφους με πολύ λιγότερες προϋποθέσεις (βαθμός και συντάξιμα χρόνια) αποδεικνύει την προχειρότητα που χειρίστηκαν το θέμα οι υπεύθυνοι. 

Φτάνει η κοροϊδία των διοικούντων απέναντι σε πολίτες που υπηρέτησαν την πατρίδα από δύσκολα μετερίζια. Ως αδικούμενος Έλληνας, συνεπής ομολογουμένως φορολογούμενος πολίτης της μεσαίας τάξης, έχω την υποχρέωση να ενεργήσω για αποκατάσταση του δίκαιου.

 Ήδη κατέθεσα το έγγραφο διαμαρτυρίας στο Γ.Λ.Κ και αναμένω απάντηση, που το πιο πιθανό να μην υπάρξει ποτέ , να τη θεωρήσω μετά 60 μέρες νομικά ως αρνητική και να προσφύγω στη δικαιοσύνη με αγωγή διεκδίκησης των αναδρομικών που δικαιούμαι. Η ταλαιπωρία και τα έξοδα για προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι υποχρέωση όλων των αδικούμενων. . 

Παρακαλώ τη Διοίκηση ας δείξει κατανόηση και ας μη μας ταλαιπωρήσει για μια ακόμη φορά. 
Το Αρθρο 95 παραγ. 5 του Συντάγματος διακελεύει Η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις………..» 
 Επίσης στην ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος Άρθρο 120 παραγ. 2 αναφέρεται ότι « Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους ………., η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση ΌΛΩΝ των Ελλήνων.» 

 Οι επισημάνσεις του Υπουργείου Εργασίας ξεπερνούν κάθε όριο λογικής και δημιουργούν αισθήματα εμπαιγμού και κοροϊδίας σε μια κοινωνική τάξη που δεν της πρέπει. Η οργή και η αγανάκτησή μας ξεπέρασε τα ανεκτά όρια, ας το λάβουν σοβαρά υπόψη αυτοί που το προκάλεσαν και να επανορθώσουν, αναγνωρίζοντας το ¨σφάλμα¨ τους . 

Ας τηρήσουν τις υποσχέσεις τους ότι θα εφαρμόσουν στο ακέραιο τις αποφάσεις της δικαιοσύνης του Σ.τ.Ε, επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και απόδοση όλων των αναδρομικών.


  ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ Ν.4575/2018, 50% ΤΟΥ Ν.4093/2012
Ο τρόπος υπολογισμού των αναδρομικών, τον οποίον ήδη εφάρμοσαν οι υπηρεσίες σας στο πρώτο 50% του Ν.4307/2014 είναι ο εξής:
 Έλαβα 36 μηνιαίες δόσεις (μηνιαία δελτία πληρωμής σύνταξης 
ετών 2015- 2016-2017 των 35,54€ συνολικά 35,54€X36=1.279,44€. 
Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε αναδρομικά 24 μηνών, των ετών (2015, 2016). 
Συνεπώς για 45 μήνες αναδρομικών που δικαιούμαι για το άλλο 50% θα είναι 1.279,44€X45/24= 2.398,95 € .


*Η κατατεθείσα Αίτηση 

ΠΡΟΣ : ΥΠ.ΕΡΓ.,ΚΟΙΝ.ΑΣΦ/ΣΗΣ ΚΑΙ              ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 
ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛ.                                                    Στρατιωτικός συνταξιούχος
ΔΝ/ΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 
ΤΟΜΕΑ Κάνιγγος 29 Τ.Κ 10110                            Π.ΡΑΛΛΗ ........ ΝΙΚΑΙΑ 
   ΑΘΗΝΑ                                                                      Τ.Κ 18450 ΝΙΚΑΙΑ
                                                                                

ΘΕΜΑ : Αναδρομικά του Ν.4575/2018 . 

Κε ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ 

1. Τυγχάνω στρατιωτικός συνταξιούχος της Π.Α με Α.Μ: ............3017, συνταξιοδοτική πράξη ............23/2014 (αναπροσαρμογή της σύνταξης Ν.4307/14), συνταξιοδοτικό βαθμό Ταξιάρχου (απόφαση ......09/2007 του Ελεγκτικού Συνεδρίου) , Συνταξιοδοτικά έτη 42 / 06 μήνες / 04 ημέρες, χιλιοστά σύνταξης 816, πτητικά εξάμηνα 4. 

2. Η έκπληξις μου μεγάλη, συνάμα οργή και αγανάκτηση ,όταν ενημερώθηκα την 21-12-2018 για το ποσό των αναδρομικών του Ν.4575/2018 που αφορούσε το υπόλοιπο 50% των μειώσεων των ειδικών μισθολογίων του Ν.4093/2012 , όπου το Σ.τ.Ε με την απόφαση 2192/14 κήρυξε αντισυνταγματικό και διακελεύει να επανέλθουν οι συντάξεις στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012 . 

Η σύνταξή μου τον Ιούλιο του 2012 ήταν Χ.......8,14 € , 
με το Ν.4093/2012 μειώθηκε στα Χ.......3,18€ και 
με την αποκατάσταση του 50% του Ν.4307/2014 αυξήθηκε στα Χ.......6,32€. 

Ο Ν.4575/2018 έπρεπε να αποκαταστήσει το υπόλοιπο 50% και 
να επαναφέρει τη σύνταξή μου στα Χ.......8,14€ 
ήτοι να αυξήσει τη σύνταξή μου κατά Χ......8,14  –  Χ.......6,32=131,82€. 

Συνεπώς τα αναδρομικά που δικαιούμαι από 1-8-2012 έως 31-12-2018, οπότε έπαυσε να ισχύει το παλαιό καθεστώς συνταξιοδότησης, είναι 77 μήνες και όχι με την ψήφιση του Ν.4387/12-05-2016 45 μήνες, είναι 131,82Χ77=10.150,14€. 
Το ποσό των αναδρομικών κατά τους δικούς σας υπολογισμούς έγινε με τη ψήφιση του Ν.4387/12-05-2016 ήτοι 45x131,82=5.931,90€. 

Επειδή το ποσό των αναδρομικών που έλαβα είναι (676.66) € δεν δικαιολογείται με καμία εκδοχή. 

Πιστεύω ότι πρόκειται για λανθασμένο υπολογισμό σε ότι με αφορά και ακόμα διότι απόστρατοι συνάδελφοι κατώτερου βαθμού και με πολύ μικρότερο συνταξιοδοτικό βαθμό και συντάξιμα χρόνια έλαβαν τριπλάσια και πλέον αναδρομικά από εμένα. 

Τούτο αντιβαίνει στα άρθρα 4 και 25 του Ελληνικού Συντάγματος περί ισότητας και αναλογικότητας των ελλήνων πολιτών και δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια δημοκρατική χώρα της Ε.Ε. Οι εισφορές συνταξιοδότησης οφείλουν να είναι ανταποδοτικές ¨πολλά δίνεις πολλά παίρνεις¨. 

3. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ο νόμος 4307/2014 που αποκατέστησε το πρώτο 50% της περικοπής του Ν.4093/12 . Τα αναδρομικά που έλαβα για 24 μήνες σε 36 δόσεις ήταν (1.279,44€), περίπου διπλάσια αναδρομικά για σχεδόν μισό χρονικό διάστημα .

4. Κατόπιν των ανωτέρω είναι πλέον ή βέβαιον ότι πρόκειται περί λάθους υπολογισμού γι αυτό σας παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως για τα στοιχεία της ανάλυσης του δικού σας τρόπου υπολογισμού όπως π.χ δικαιούμενα αναδρομικά μικτά , μειώσεις μνημονικών νόμων , κρατήσεις εφορίας , Ε.Ο.Π .Υ, Ε.Α.Σ κλπ , τελικό πληρωτέο ποσό αναδρομικών.-

5. Με την παρούσα αίτησή μου και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

                                   Ο ΑΙΤΩΝ ...............


*Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν αντίστοιχη αίτηση
Αυτονόητη είναι η αναγραφή των δικών τους προσωπικών στοιχείων επί της αιτήσεως και η συμπλήρωση επίσης των δικών τους περικοπών
ΓΙΑΝΝΗΣ  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨