Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Εκλογές Συλλόγου αποφοίτων ΣΤΥΑ (Επιστολή υποψηφίου)


Γράφει ο Γκιτέρσος Ευθύμιος
Σμχος ε.α. (Υποψήφιος για το Δ.Σ του Σ.Α.Σ) 

Οφειλόμενη στήριξη του Σ.Α.ΣΤΥΑ

Έχουν περάσει, κοντά, εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση της ΣΤΥΑ (ετσιθελικά/εσκεμμένα; ΣΜΥΑ τώρα) και 37 από την ίδρυση του ΣΑΣ. Η αναγκαιότητα ύπαρξης και των δύο αποδείχθηκε επιβεβλημένη.

Δεν μπορεί κανείς να φαντασθεί την ιστορία της ΠΑ χωρίς την........... ύπαρξη των αποφοίτων της ΣΤΥΑ, αλλά και δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως το υψηλό επίπεδο της σχολής και τα κατακτημένα δικαιώματα των αποφοίτων, έχουν και τη σφραγίδα της αδιάλειπτης φροντίδας του ΣΑΣ.

Πολλά μεσολάβησαν ενδιάμεσα: οι πολιτικοκοινωνικές αλλαγές, οι απειλές, οι συμμαχίες, η είσοδος της τεχνολογίας στο όπλο της ΠΑ, η πολιτισμική αναβάθμιση του προσωπικού, η ώσμωση - η αλληλεπίδραση των ανθρώπων και το αποτέλεσμα της εργασίας τους σε παγκόσμιο επίπεδο και τόσα άλλα.

Τα προβλήματα όμως αντί να λύνονται, φαντάζουν μεγαλύτερα, πολυπλοκότερα και δυσεπίλυτα. Τι αντίφαση κι αυτή;

Έγιναν αρκετά από συγκεκριμένους, άξιους συναδέλφους και κυρίως τους πρωτοπόρους της προσπάθειας ίδρυσης του ΣΑΣ και της συνεπούς στήριξής του.

Θα μπορούσαν σίγουρα να γίνουν περισσότερα και καλύτερα.

Τα προβλήματα πράγματι παραμένουν κι έχουν μάλιστα οξυνθεί.

Η μνημονιακή λαίλαπα έβαλε ποικιλότροπα τη σφραγίδα της και στις ένοπλες δυνάμεις (ε.δ.) της χώρας μας.

Αναμφίβολα οι τροϊκανοί και με τη βοήθεια «δικών μας», πολύ νωρίς, έβαλαν χέρι στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ, στις ιδιαιτερότητες των μισθολογίων και των βαθμολογίων μας, στα Μετοχικά μας Ταμεία, στον αριθμό των αναγκαίων εργαζομένων στις ε.δ., στις παραγωγικές σχολές και τόσα άλλα απερίγραπτα.

Είναι ευτύχημα το γεγονός της ενεργούς ύπαρξης του «συνδικαλιστικού» κινήματος των εν ενεργεία στρατιωτικών εκείνη την περίοδο. Αλλά και της άμεσης δημιουργίας ανεξαρτήτων ενώσεων αποστράτων, που έσωσαν συλλογικά την τιμή και την αγωνιστική αξιοπρέπεια (μνημονιακή αντίσταση) του Έλληνα στρατιωτικού.

Ο ΣΑΣ, όπως και μεγάλη μερίδα συναδέλφων από ΑΣΣΥ, ήταν κι εκεί παρών και με μέλη του επάνδρωσε την προσπάθεια ποικιλότροπα. Κάποια μέρα ίσως να χρειαστεί να γραφούν κι αυτά τα ιστορικά με λεπτομέρεια, για να αναδειχθεί η ανιδιοτελής, όχι χωρίς αντιφάσεις, αγωνία.

Τώρα, πιστεύω ότι συνεχίζουμε την ελπιδοφόρα αγωνιστική προσπάθεια, χωρίς το άγχος του σοκ και δέους που μας είχαν επιβάλει.

Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να μαζέψουμε τους λαβωμένους και τα συντρίμμια αυτής της αντίστασης.

Στη συνέχεια δε, να ξανασχεδιάσουμε τις προσπάθειές μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την μνημονιακή εμπειρία.

Για να μη μακρηγορώ, ένα πρωτεύον στοιχείο που θέλω να τονίσω για την πρώιμη μνημονιακή περίοδο, ήταν η μαζική ανταπόκριση των συναδέλφων σε κάθε αντιμνημονιακό κάλεσμα. Αυτό ακριβώς το αποτελεσματικό εργαλείο – όπλο, δείχνει και σήμερα το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η αποφασιστική δραστηριοποίησή μας, η μαζική συμμετοχή και η καταστατική διεκδίκηση του σκοπού και των στόχων του Συλλόγου, είναι η καλύτερη εγγύηση: για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, για να μη τολμήσει κανείς να μας ξανά ντροπιάσει, απαξιώνοντάς μας.

Γράφοντας αυτά δεν θέλω να ξεχωρίσω τους ανθρώπους ή τις συλλογικότητες και τα αποτελέσματα των δράσεών τους, αντίθετα, θέλω να τοποθετήσω το κομμάτι αυτό του παζλ στη θέση του. Έτσι κι αλλιώς ένα κουβάρι είναι ο κόσμος, αν σπάσεις το νήμα, άντε μετά να ψάξεις να βρεις την άκρη του! 
 

-------------
Καλημέρα,
Αποστέλλεται κείμενό μου που αφορά τις επερχόμενες εκλογές θέματος
και θα σας παρακαλούσα για τη αναδημοσίευσή του
* Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΑΣ την 23/1/2019 Σ.Α.ΣΤΥΑ - Οφειλόμενη στήριξη του Σ.Α.Σ
ευχαριστώ

Με εκτίμηση
Ευθ. Γκιτέρσος
Απόστρατος ΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨