Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή Συντονιστικού σε Πρωθυπουργό και κόμματα Βουλής για θέματα Αποστράτων




Αριθ.Πρωτ.  313                                                  Ημερομηνία  14 Νοεμβρίου 2017 

ΠΡΟΣ  : Πρωθυπουργό κ.Α.Τσίπρα ( και Πρόεδρο Κόμματος ΣΥ.ΡΙΖ.Α)
ΚΟΙΝ   : Πρόεδρο της Βουλής κ.Ν.Βούτση
              Πρόεδρο Κόμματος “ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ”  κ.Κ.Μητσοτάκη
              Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Π.Καμμένο (και Πρόεδρο Κόμματος
                     “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ “
              Υπουργό Οικονομικών κ. Ε.Τσακαλώτο
              Υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής
                             Αλληλεγγύης κ. Ε.Αχτσιόγλου
              Πρόεδρο Κόμματος “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ “ κ.Ν.Μιχαλολιάκο
              Γενικό Γραμματέα Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ.Δ.Κουτσούμπα
              Πρόεδρο Κόμματος “ΠΑ.ΣΟ.Κ.” κα. Φ.Γενηματά
              Πρόεδρο Κόμματος “ΠΟΤΑΜΙ” κ.Σ.Θεοδωράκη
              Πρόεδρο Κόμματος  “ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ” κ. Β.Λεβέντη

ΘΕΜΑ : Θέματα Αποστράτων
ΣΧΕΤ : α.-Ν.Δ. 1171/72
            β.-Ν.4093/12 (ΦΕΚ Α.΄ 222/12-11-2012)
            γ.-Ν.4307/14 (ΦΕΚ Α.΄246/15-11-2014)
            δ.-Ν.4336/15(ΦΕΚ Α,΄94/14-08-2015)
            ε.-Ν.4387/16 (ΦΕΚ Α.΄ 85/12-05-2016)
          στ.-Ν.4472/17 (ΦΕΚ Α.΄ 74/19-05-2017)
            ζ.-Έγγραφο Συντονιστικού αρ.πρωτ. 235 από 12-09-2017

Αξιότιμε  κ. Πρωθυπουργέ.

1.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών  Ν.Π.Δ.Δ.  (Ε.Α.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α.),    απέστειλε επιστολή με Αριθ. Πρωτ.235 από 12 Σεπ. 2017 (σχετικό ζ)  προς τον  Υπουργό Οικονομικών κ.Τσακαλώτο, με κοινοποίηση σε εσάς, τον Πρόεδρο της Βουλής , τους  Υπουργούς Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου,  Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, καθώς και σε όλους τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.........


2.-Η υπόψη επιστολή περιέγραφε λεπτομερώς το ιστορικό σχετικά με τη δικαίωση μας, με δύο μάλιστα αποφάσεις  της ολομέλειας του Σ.τ.Ε.,  σχετικά με την επιστροφή των συνταξιοδοτικών πράξεων στο καθεστώς της  31- 07 – 2012, χωρίς την πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης  και υποβάλαμε  συνημμένα σχέδιο νόμου για τη πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις αυτές.

3.-Αν και παρήλθε αρκετός  χρόνος, και με δεδομένο ότι την 31-12-2017 σταματά η καταβολή των αναδρομικών, από τη μερική συμμόρφωση,  με επακόλουθο αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση εισοδήματος,  δεν είδαμε καμία ενέργεια προς τη κατεύθυνση αυτή , η οποία μάλιστα υπήρξε και προεκλογική  σας εξαγγελία .Αντιθέτως στις 13 Νοε.2017 λόγω του πλεονάσματος που υπήρξε,  που ασφαλέστατα αυτό οφείλεται και σε εμάς, εξαγγείλατε κοινωνικές  παροχές ύψους 1.400.000.000 ευρώ χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβανόμαστε για μια ακόμη φορά.

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

4.-Θεωρώντας ότι ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία, όπου οι νόμοι εφαρμόζονται και αποκαθίσταται το δίκαιο, ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστούμε ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες και όχι ως παρίες , καθόσον  πολλάκις και εσείς προσωπικά έχετε αναφερθεί στη διαχρονική προσφορά του Έλληνα Στρατιωτικού και  εμείς ως απόστρατοι  δεν θα αντιμετωπιστούμε για άλλη μία φορά όπως τα άλογα όταν γερνούν.

5.-Το προσωπικό  των Ε.Δ. και των Σ.Α. εν ενεργεία αλλά και  εν αποστρατεία, ποτέ δεν  έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης και δεν υπήρξαμε  προνομιούχοι  την περίοδο της ευμάρειας και ούτε αυτό επιζητούμε και τώρα, αλλά απόδοση δικαιοσύνης και αναγνώριση της προσφοράς μας. 

6.-Αντιθέτως έχουμε υποστεί από το 2010 έως σήμερα πάνω  από 20 μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές μας (χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτές τις μειώσεις, από τα υπόλοιπα δημοσιοοικονομικά μέτρα , συνέπεια των μνημονιακών μέτρων και τα οποία αφορούσαν στο σύνολο των συμπολιτών μας). Μειώσεις στις συντάξεις  ή αυξήσεις των κρατήσεων επί των συντάξεων ή επιπλέον περικοπές , που προκάλεσαν κατά σειρά  νόμοι, όπως Ν. 3833/2010, Ν. 3845/2012 ,Ν. 4093/2012,  Ν.3845 και  3847/2010, Ν.3863 και 3865/2010, Ν.3986/2011,  Ν.4002/2011 και  Ν.4024/2011  (ρατσιστικός ηλικιακός νόμος),  Ν.4051/2012,  Ν.4307/2014, Ν.4337/15 και 4336/15  και τέλος ο ισοπεδωτικός  ν.4387/2016 με τον οποίο και κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στις αποφάσεις του ΣτΕ, επήλθαν δραστικές αλλαγές στον υπολογισμό των συνταξίμων αποδοχών των στελεχών των ΕΔ & ΣΑ, με κύρια αυτήν , της απεμπλοκής των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών με αυτές των αποστράτων και της ένταξης τους στον ΕΦΚΑ !!!! . Όλα αυτά με αναδρομική ισχύ από 1-1-2017 και με διαρκή κατάθεση στη συνέχεια τροπολογιών μέσω των οποίων :


    -Καταργείται   η   προσωπική   διαφορά   με   μείωση  ως   και   18%    στην  
     καταβαλλόμενη σύνταξη
    -Καταργείται το επίδομα συζύγου και τέκνων
    -Καταργείται η έκπτωση του φόρου 1,5%
    -Μειώνεται το αφορολόγητο ποσό
    -Μειώθηκε το εφάπαξ βοήθημα
    -Προβλέφθηκε   ανώτατο  όριο  σύνταξης  τα  2000 ευρώ με αποτέλεσμα να
υποστούν    μειώσεις   το   σύνολο των αποστράτων υψηλόβαθμων-   ανώτατων Αξκων ,  αλλά και όσων ελάμβαναν επίδομα επικινδυνότητας (6μηνα) που είχε συνυπολογισθεί στην έκδοση της τελικής συνταξιοδοτικής πράξης.
   -Αυξήθηκε το κόστος αναγνωρίσεων ετών μονάδων εκστρατείας (μάχιμης πενταετίας).
   - Μειώθηκαν οι συντάξεις χηρείας (50% της σύνταξης του εκλιπόντος) , ενώ υπάρχει και πρόβλεψη λήψεως μόνο για μια 3ετία (ηλικιακά κριτήρια επιζώντος συζύγου)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

7.-Δεν είμαστε γόνοι  εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, πολιτικών  κ.α. αλλά παιδιά αγροτών , εργατών, μικροεπαγγελματιών, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων και γενικά αναπόσπαστο κομμάτι του απλά εργαζόμενου λαού.

Αντιμετωπίστε μας έτσι γιατί αυτό είναι δίκαιο και σωστό , αρχίζοντας από την επιστροφή των συντάξεών μας στην 31-07-2012  


Αντιστράτηγος Β.Ροζής ε.α.                                  Πρόεδρος ΕΑΑΣ     
Υποστράτηγος Ι.Δεβούρος ε.α.                             Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σπ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.        Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού   
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γρ.ΓεωργακόπουλοςΠ.Ν.ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Σ.Καββούρης Π.Α. ε.α.            Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α.ε.α.                  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
                                        
                                                Για την ακρίβεια
                        Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

                             Αντιναύαρχος Σπ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨