Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κοινή σύσκεψη ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ, ΠΟΑΣΑ και ΑΞ.Ι.Α

ΣΧΟΛΙΟ:
  • Tο aeroporiapostratos πρώτο  με το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του δημοσίευμα στις 4 Φεβ2017 είχε αναδείξει την  ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ του Μερίσματος και του ΕΚΟΕΜ στις  Συντάξεις χηρείας Στρατιωτικών(κάτω των 55). Πολαπλά χαμένες οι σύζυγοι των Αποστράτων. Χάνουν και το Μηνιαίο Μέρισμα του Μετοχικού τους Ταμείου
  • Με αφορμή το ανωτέρω δημοσίευμά μας  οι 3 Ενώσεις Αποστράτων πήραν την σκυτάλη και ζητούσαν απ΄τον συγκυβερνήτη Καμμένο που ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου  με έγγραφό τους στις 21 Φεβ 2017 να τροποποιηθούν οι νόμοι που διέπουν τα 3 Μετοχικά Ταμεία ώστε να μην διακόπτετε σε χήρες/χήρους η παροχή Μερίσματος και ΕΚΟΕΜ δείτε : την Πρόταση στον Καμμένο για το Μέρισμα (συντάξεων χηρείας) . 
  • Δυστυχώς ούτε ο κ. Καμμένος ούτε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ακούει πλέον εδώ και ένα (1) χρόνο για την αλλαγή του επίμαχου άρθρου που αφορά τις συντάξεις χηρείας αλλά και για τις υπόλοιπες αδικίες. Είναι βέβαιο πλέον ότι ο νόμος Κατρούγκαλου θα κατακρημνίσει την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  γιατί κλέβει τον ιδρώτα 35 και 40 χρόνων εργασίας.


Οι αγώνες του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. όμως συνεχίζονται μέχρι την πλήρη δικαίωση των μελών του. Στα πλαίσια του αγώνα τους συναντήθηκαν ............


Στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της ΕΑΑΑ ο Πρόεδρος και τα μέλη αυτής υποδέχθηκαν την 25η Οκτωβρίου 2017 τους συμμετέχοντες.Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία να πραγματοποιήθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο κοινή σύσκεψη των ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ και ΠΟΑΣΑ. Αυτό κατέστη δυνατόν μετά από αίτημα του Συλλόγου Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α, του οποίου οι εκλιπόντες σύζυγοι σε ποσοστό 20% περίπου προέρχονταν από ΕΔ και ΣΑ, προκειμένου εξετασθούν τα παρακάτω θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση:

(α) Επειδή τα Μετοχικά Ταμεία δεν είναι επικουρικά, άρα δεν απαιτείται κρατική χρηματοδότηση, να εξετασθεί η δυνατότητα να συνεχίσει να δίδεται το μέρισμα ακόμα και αν διακοπεί η χορήγηση σύνταξης με ηλικιακά κριτήρια όπως προβλέπει το άρθρο 12 του ν.4387/2016.
(β) Με την ίδια επιχειρηματολογία, να εξετασθεί η δυνατότητα να δίδεται ποσοστό 70% του μερίσματος του θανόντος όπως έχει καθορισθεί από το 2011 και μετά και όχι το 50% που θα δίδεται η σύνταξη, όπως προβλέπει το άρθρο 12 του ν.4387/2016.

Μετά από συζήτηση επί μιας και πλέον ώρας ευκόλως διαπιστώθηκε ότι η διάθεση και η πρόθεση όλων των παρευρισκομένων ήταν σαφώς προς τη θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Αποφασίσθηκε δε όπως με μέριμνα του Συντονιστικού Συμβουλίου των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, να συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ και ΠΟΑΣΑ, τα αποτελέσματα της οποίας θα υποβληθούν στα Γενικά Επιτελεία με σκοπό την με νόμιμο τρόπο αποδοχή των αιτημάτων του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Παράλληλα με μέριμνα του Συντονιστικού Συμβουλίου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση, με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να προβεί στην τροποποίηση του άρθρου 12 του ν.4387/2016, που αφορά στις Συντάξεις Χηρείας, αντικείμενο για το οποίο έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με το θέμα του επαναϋπολογισμού του συνόλου των συντάξεων.

Από πλευράς των Μετοχικών Ταμείων συμμετείχαν από ΜΤΣ ο Πρόεδρος του ΔΣ Ταξίαρχος ε.α. Κουτσογιαννόπουλος Χρ. και ο Γενικός Διευθυντής Ταξίαρχος (Ο) Δημητριάδης Αθ., από ΜΤΝ ο Πρόεδρος του ΔΣ Αντιναύαρχος ε.α. Χέλμης Δ. και ο Γενικός Διευθυντής Αρχιπλοίαρχος (Ο) Χριστόπουλος Σ. και από ΜΤΑ ο Πρόεδρος του ΔΣ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Παπαδόπουλος Μ. και ο Γενικός Διευθυντής Σμήναρχος (Ο) Τσοπλακτσόγλου Ι.

Από πλευράς Ενώσεων Αποστράτων ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ Αντιστράτηγος ε.α. Ροζής Β., ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου και του ΔΣ της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Περβαινάς Σπ., φυσικά ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος ε.α. Καββούρης Σπ. και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΑ Υποστράτηγος ε.α. Μπέττας Δ.


Από πλευράς του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α συμμετείχαν η Β' Αντιπρόεδρος Βασιλική Κελεπούρη (σύζυγος από Πολεμική Αεροπορία), η ΓΓ Χριστίνα Τσέτουρα (σύζυγος από Στρατό Ξηράς) και η Βασιλική Γκουντούμα (σύζυγος από Αστυνομία) και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Απόστολος Παπαπαρίσης.
Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν δύο εκπρόσωποι των Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), που κατέθεσαν τη δική τους χρήσιμη άποψη για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Για όσους έχουν λησμονήσει ότι η ΜΗ χορήγηση σύνταξης σημαίνει και τη ΜΗ χορήγηση μερίσματος από Μετοχικό Ταμείο ή Επικουρικό Ταμείο ας δουν την εικόνα που ακολουθεί, όπου φαίνεται ότι το μέρισμα θα διακοπεί οριστικά με τη συμπλήρωση της τριετίας.



Αξίζει τέλος να συναξιολογηθεί η απάντηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ) σε ερώτηση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α: «-Επίσης αναφέρεστε στο άρθρο 12 του Ν 4387/2016 το οποίο δεν έχει εφαρμογή στο ΜΤΠΥ διότι είναι Ειδικό Ταμείο του Κράτους, Αποκεντρωμένη Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι διατάξεις του απολαύουν νομοθετικής αυτοτέλειας έναντι της συνταξιοδοτικής.», όπου σαφέστατα αναγράφεται ότι ως Μετοχικό Ταμείο μη χρηματοδοτούμενο από το κράτος, απολαμβάνει νομοθετική αυτοτέλεια έναντι της συνταξιοδοτικής γι αυτό στο ν.4387/2016 υπάρχει το ξεχωριστό άρθρο 48 που αναφέρεται μόνον στο ΜΤΠΥ, που διαφοροποιείται από τα αναγραφόμενα στο άρθρο 12 του ιδίου νόμου. Άρα το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨