Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Κοινωνικός Αυτοματισμός


Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Με ένα κείμενο 608 λέξεων διαρκείας μόλις 6 λεπτών , στις 23 Απριλίου του 2010 , ημέρα του Αγίου Γεωργίου ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας , ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την τραγωδία της χώρας .

. Έξη χρόνια μετά η Ελλάδα των Μνημονίων παραμένει μια χώρα σε πτώχευση:

_ Με κλειστές τράπεζες , παρά τις δύο ανα- κεφαλαιοποιήσεις με χρήματα (δανεικά) των Ελλήνων πολιτών.

_ Το P.S.I του Μαρτίου του 2010 διέλυσε (άδειασε) τα ασφαλιστικά ταμεία

_ Οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση με 1,5 εκατ. ανέργους και το 50%στα όρια της φτώχιας

_ Τη χώρα σε βαθιά ύφεση καταστρέφοντας όλους τους παραγωγικούς ιστούς.

_ Η χώρα να έχει χάσει την εθνική κυριαρχία της αφού όλες οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου τελούν υπό την έγκριση των θεσμών (δανειστών)......... Γάλλοι οικονομολόγοι καταγγέλλουν (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde) ότι το 60% του χρέους είναι παράνομο , το ομολόγησε και η Πρόεδρος της Βουλής . Ένα παράνομο χρέος που αμφισβητείται η βιωσιμότητά του , οδήγησε τον Ελληνικό λαό σε ανθρωπιστική κρίση , διαβιεί σε συνθήκες εξαθλίωσης, στη κατάπτωση, ακόμα και στην αυτοκτονία (χιλιάδες οι αυτόχειρες) . . 

 Οι επιπτώσεις του ελληνικού χρέους στη ζωή του Έλληνα πολίτη συνοψίζονται στην αβεβαιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών, αλλά κυρίως έχει δημιουργήσει το χειρότερο τον Κοινωνικό Αυτοματισμό μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Ένας άτυπος εμφύλιος κυριαρχεί , το γιατί εσείς και όχι εμείς!!! . Θα αναφερθώ σε μερικά αίτια που συνήθως γίνονται πρόκληση αντιπαραθέσεων. 

 _Στο προϋπολογισμό του 2016 υπάρχει πρόβλεψη αύξησης των μισθών του δημοσίου σε βάθος τετραετίας μεσοσταθμικά περίπου 15 € μηνιαίως . Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, πολιτικοί (για ψηφοθηρικούς λόγους) και μερικά ΜΜΕ , το κρίνουν αρνητικά , ως προνομιακό υπέρ των υπαλλήλων του δημοσίου, παραβλέποντας βέβαια ότι ο 13ος και 4ος μισθός καταργήθηκε με τοΝ.3865/12 και Ν.4093/14 οριστικά μόνο από το δημόσιο (υπαλλήλους και συνταξιούχους). Γι’ αυτό οι δημόσιοι υπάλληλοι καλά θα κάνουν να αρνηθούν την αύξηση ¨κοροϊδία¨ για να αποφύγουν και τον κοινωνικό αυτοματισμό. 

 _Οι στρατιωτικοί και τα Σ.Α στο πλαίσιο τ ου κοινωνικού αυτοματισμού έχουν χαρακτηριστεί από ορισμένες κοινωνικές ομάδες ως τα ¨προνομιούχα παιδιά¨ της χώρας. Αιτία η απόφαση 2192/14 του Σ.τ.Ε που δικαίωσε τους στρατιωτικούς και τα Σ.Α , κήρυξε το ν.4093/12 αντισυνταγματικό και αποκαθιστούσε τους μισθούς ειδικών μισθολογίων στα επίπεδα της περιόδου Ιουλίου 2012. Η Κυβέρνηση με το Ν.4037/14 αποκατέστησε τους μισθούς και συντάξεις κατά το ήμισυ στο 50% που αντιστοιχεί μεσοσταθμικά περί τα 35 € . Αλλά δυστυχώς οι ταγοί της πολιτείας με το πρόσφατο Ν.4334/15 αύξησε την εισφορά περίθαλψης από 4% σε 6% και μείωσε μισθούς και συντάξεις μεοσταθμικά περί τα 45 € και εκμηδένισε την αύξηση του Ν.4037/14. Αυτή είναι η όλη αλήθεια για όσους χαρακτηρίζουν τους στρατιωτικούς ¨προνομιούχα παιδιά¨. 

 _Οι εκπρόσωποι του λαού , στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, με τις ενέργειές τους στο νέο ασφαλιστικό διχάζουν το λαό, στρέφουν τις νεότερες γενιές εναντίον των γενεών που είχαν τη τύχη να συνταξιοδοτηθούν, εργαζόμενοι και άνεργοι εναντίον συνταξιούχων. Έτσι τα Μ.Μ.Ε ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό υποστηρίζουν ότι οι γενιές των εργαζομένων θα πάρουν μειωμένες συντάξεις και το χειρότερο ότι ορισμένες δεν θα συνταξιοδοτηθούν. Η θέση αυτή δεν είναι αντικειμενική και πολύ περισσότερο εκφράζει τη μισή αλήθεια. 

Σήμερα οι συντάξεις αποτελούν οικογενειακό εισόδημα και πολλοί νέοι άνεργοι ζουν με τις συντάξεις των γονιών τους. Επίσης οι παλαιοί συνταξιούχοι πληρώνουν τις εισφορές των νέων γενεών που επιβλήθηκαν ως Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) με το Ν. 3865/10. Ποσό που για ένα συνταξιούχο με πληρωτέα σύνταξη 1.300,00€ ανέρχεται στα 150,00€ μηνιαίως. Οι εισφορές αυτές προορίζονται για το ταμείο ΑΚΑΓΕ για συντάξεις των νέων γενεών. _Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πολλές άλλες περιπτώσεις κοινωνικού αυτοματισμού αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου , διότι πιστεύω ότι θα συμβάλλω στο κακό, άλλωστε σήμερα δεν είναι καιρός για τέτοια. 

Ας αναλογιστούμε το κακό που έκανε στη χώρα ο εμφύλιος του 1945 -1949. Τα κακά και οι συνέπειες της Γερμανικής κατοχής 1941 _1944 ολοκληρώθηκαν με το έγκλημα του εμφυλίου που υποδούλωσε (οικονομία, με συνέπεια τη μετανάστευση τη δεκαετία 1950-1960)τη χώρα στις μεγάλες δυνάμεις(σχέδιο Μάρσαλ κ.α). 

 _ Έλληνα Πατριώτη αν πραγματικά αγαπάς την πατρίδα σου ΜΗΝ προσθέτεις στα προβλήματα εξ αιτίας των ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ, που έχουν οδηγήσει στην κοινωνική εξαθλίωση το λαό και το σοβαρό πρόβλημα του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ . Αυτοί που υπέγραψαν τα Μνημόνια που περιέχουν τη ρητή παραίτηση δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας , γεγονός που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ( ούτε με το πιστόλι στο κρόταφο δεν υπογράφεις κάτι τέτοιο) ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ .

Κάθε Έλληνας να κάνει πυξίδα της ζωής του την προτροπή του μεγάλου Κρητικού ποιητή Ν. Καζαντζάκη «να αγαπάς την ευθύνη» και θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι «έχω χρέος να σώσω την Ελλάδα, αν δε σωθεί εγώ θα φταίω» Ίδωμεν._ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨