Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΑΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ


aeroporiapostratos: Απ΄τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α. Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. κ. Κ. Ιατρίδη λάβαμε την παρακάτω επιστολή.Παρακαλώ για την ανάρτηση του κειμένου. 
Ευχαριστώ και χρόνια πολλά.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ . ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ.                                        (Μάρκος Αυρήλιος)
Διαβάζοντας κανείς τα βιογραφικά των υποψηφίων για τις  εκλογές στην ΕΑΑΑ, και  αυτά που δημοσιεύουν κάποιοι  στα διάφορα site ,αλλά και ακούγοντας αυτά  που λένε και υπόσχονται (τάζουν ) κάποιοι υποψήφιοι κατά τις επισκέψεις των σε παραρτήματα,  εν αγνοία δυστυχώς,  του ΔΣ/ΕΑΑΑ,( νέα ήθη και άλλες εποχές φαίνεται εγκαινιάζουν), θα νομίζει  ότι, τα προβλήματα των Αποστράτων είναι  η κατάργηση- αντικατάσταση του     Ν1171/1972, η κατάργηση της ΚΥΑ που αφορά τη νέα σύνθεση του ΔΣ/ΕΑΑΑ , η νομική κατοχύρωση των εκλογών στα Παραρτήματα, και η επαναφορά του περισκόπιου στην εφημερίδα  Ηχώ των Αιθέρων............

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ,  ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ; ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ   ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ;
Αν υποτεθεί ότι τα παραπάνω γίνονται πραγματικότητα, θα λυθεί  το οικονομικό πρόβλημά των Αποστράτων; θα επιλυθούν τα προβλήματα περίθαλψης στο ΓΝΑ και ΝΙΜΙΤΣ, στην Αθήνα και την περιφέρεια και θα τακτοποιηθούν τα θέματα του ΜΤΑ και του παραθερισμού;
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ  ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΔΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ;ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, Η  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, Η ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.  
Θέλω να πιστεύω πως δεν  υπάρχουν πλέον αφελείς συνάδελφοι που να λαμβάνουν στα σοβαρά τα παραπάνω και δεν θα παραπλανηθούν  να στηρίξουν με την ψήφο τους όσους υπόσχονται  πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, Και να πιστέψουν σε λόγια που θα μείνουνε  λόγια. Με άλλα λόγια δεν λένε αλήθεια. Διότι αυτή είναι η πραγματική αλήθεια,  και θα εξηγήσω τους λόγους:
  α. Για να αλλάξει  ο Ν 1171/1972 θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσουν  και οι άλλες δύο ΕΝΩΣΕΙΣ. Γεγονός αδύνατον καθότι είναι σίγουρο ΔΕΝ συμφωνούν. Πρέπει δε να τονιστεί ότι σε σχετική προσφυγή Αξιωματικού του Ναυτικού στο τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το 2012( Αριθμός Απόφασης 2/2013) με τον ισχυρισμό ότι, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑΝ πρέπει να έχουν βαθμό Αντιναυάρχου ή Υποναυάρχου με βάσει τη νομοθεσία, αντίκειται στα άρθρα 4 παρ. 1, 25 παρ. 1 και 3 του Συντάγματος, το Δικαστήριο Αποφάσισε ότι: πέραν του ότι απαραδέκτως προσβάλλεται για πρώτη φορά με το υπόμνημα, είναι και απορριπτέος ως αβάσιμος, διότι ο νομοθέτης είναι ελεύθερος να οργανώνει τον τρόπο ανάδειξης των οργάνων της Διοίκησης των ΝΠΔΔ αποβλέποντας όπως στην προκείμενη περίπτωση, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του οικείου κλάδου εκπροσωπουμένων μελών του. Αυτό το γνωρίζουν οι συνάδελφοι;
  β. Η τυχόν  αλλαγή του Ν 1171/1972 με άλλες μεθόδους ( ο οποίος είναι  αντισυνταγματικός επειδή μας καθιστά υποχρεωτικά μέλη) είναι σχεδόν σίγουρο ότι, θα μετατρέψει τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ σε ΝΠΙΔ, θα καταργηθούν τα προνόμια που έχουν οι ΕΝΩΣΕΙΣ ως ΝΠΔΔ με συνεπακόλουθα την   άμεση απομάκρυνση του εν ενεργεία Στρατιωτικού προσωπικού , τη μή διάθεση οικημάτων για παραθερισμό, μηδενικά ή ελάχιστα  έσοδα από τις προαιρετικές  εισφορές, καθόσον η εγγραφή θα είναι προαιρετική ( οι υποχρεωτικές εισφορές  οι οποίες παρακρατούνται μέσω ΜΤΑ, θα σταματήσουν ) , τη μή υπαγωγή στον ΥΕΘΑ δια μέσω των ΓΕ και την πιθανή   απεμπλοκή μας από τους εν ενεργεία , με αποτέλεσμα τη μη οικονομική επιβίωσή   μας , η οποία  θα έχει ως συνέπεια τη  διάλυση των Ενώσεων και των Παραρτημάτων  και επομένως και της ΕΑΑΑ, αλλά και άλλων δυσμενέστερων επιπτώσεων για τους Απόστρατους(Απεμπλοκή των συντάξεών μας από τους εν ενεργεία).
Το θέλετε αυτό αγαπητοί συνάδελφοι; Θέλετε να διαλυθούν οι Ενώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται;
   γ. Εκλογές στα Παραρτήματα δεν προβλέπονται από το νόμο και δεν υπάρχει εθιμικό δίκαιο όταν υπάρχει νόμος και μάλιστα Δημοσίου Δικαίου. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους, όπως τον εφαρμόζουν οι  άλλες Ενώσεις ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ. Η αλλαγή του νόμου και η καθιέρωση εκλογών στα Παραρτήματα με νόμο, θα συμβάλει τα μέγιστα στο διαίρει και βασίλευε με την δημιουργία ανεξάρτητων τοπικών ενώσεων , με συνέπεια την απαξίωση και τη διάλυση της ΕΑΑΑ. Άλλωστε στην όποια αλλαγή του νόμου που διέπει τις τρείς Ενώσεις πρέπει να συμφωνήσουν και οι άλλες Ενώσεις, οι οποίες ως γνωστόν δεν συμφωνούν.
   δ. Η ΚΥΑ  που αφορά τη νέα σύνθεση του ΔΣ/ΕΑΑΑ  δεν  υπεγράφει από τον ΥΕΘΑ και επομένως δεν ισχύει. Εδώ αξίζει να αναφερθεί για  την πλήρη ενημέρωση των μελών μας, ότι το τελικό σχέδιο ΚΥΑ που προωθήθηκε στον ΥΕΘΑ για υπογραφή, που κάποιοι την αποκαλούν αντιδημοκρατική, προέβλεπε:
  4 μέλη προερχόμενα εξ Αξιωματικών, εκ των οποίων 1 γιατρός και 1 οικονομολόγος.
  5 μέλη προερχόμενα εξ υπαξιωματικών.
    Πρόταση για επιστολική ψήφο και όριο τρείς τριετίες για όλα τα μέλη.
Πρέπει εδώ, να επισημανθεί το γεγονός ότι το 2009 με απόφαση του τότε ΔΣ και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία  αλλά και  τη σύμφωνη γνώμη του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου, έγινε εισήγηση στο ΓΕΑ για τροποποίηση της ΚΥΑ σχετικά με τη σύνθεση του ΔΣ, η οποία προέβλεπε 5 μέλη προερχόμενα εξ Αξιωματικών και 4 μέλη προερχόμενα εξ Υπαξιωματικών, και τότε δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς (ήταν φαίνεται πιο δημοκρατική!).Αλήθεια πού ήταν τότε όλοι αυτοί που υπογράφουν σήμερα από κοινού επιστολές διαμαρτυρίας για τη νέα ΚΥΑ; Τότε δεν τους ένοιαζε; Ή δεν είχαν τότε πρόβλημα; Προς τι λοιπόν αυτός ο ντόρος σήμερα; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Είναι πλέον κατανοητό ότι, Δεν πείθουν ,δεν τους πιστεύει κανείς .
Πού ήταν πράγματι όλοι αυτοί τα τελευταία τρία χρόνια; οι οποίοι αντί να κάνουν προτάσεις και εισηγήσεις για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της ΕΑΑΑ, αλλά και να βοηθήσουν στην ενωμένη προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μαζί , το μόνο που τους ενδιέφερε και ενδιαφέρει, είναι να βάλουν κατά της Ένωσης και του Προέδρου της. Εφαρμόζουν, όπως αναφέρει και ο Ηρόδοτος, τις πρακτικές του Θρασύβουλου και του Περίανδρου,  «ΚΟΛΟΥΕΙΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΕΧΟΝΤΑΣ», δηλ. προσπαθούν κάποιοι,  προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, τους ικανούς και άξιους να τους μειώσουν και να τους απαξιώσουν, διασύροντας τους,  σπιλώνοντας τους ,ακόμη και συκοφαντώντας τους. Με άλλα λόγια: Πετροβολούν τα δένδρα που έχουν καρπό.
Άλλωστε όπως είπε και ο Πλάτων: «Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν να  πουν  κάτι. Οι ανόητοι επειδή πρέπει να πουν κάτι»!
Ανάλογη σύνθεση με την προτεινόμενη, υπάρχει και στις άλλες δύο Ενώσεις ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ. Και αυτές λειτουργούν αντιδημοκρατικά; Γιατί εκεί, οι προερχόμενοι από τη ΣΜΥΝ δεν διαμαρτύρονται; Γιατί δεν βάλουν κατά της ΕΑΑΝ και του Προέδρου της; Η απάντηση είναι απλή: Υπάρχει σεβασμός και άλλη κουλτούρα. Αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλει ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ και το Συντονιστικό γενικότερα. Υπάρχει άλλη παιδεία.
Επιτέλους κάποτε θα πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία και αλλάξουμε νοοτροπία. Θα πρέπει να μάθουμε να λέμε αλήθειες, να ενσκήψουμε στα πραγματικά προβλήματα των Αποστράτων και της Ένωσης  και να ασχοληθούμε με αυτά και όχι προς άγραν μερικών  ψηφαλακίων να τάζουμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν ή δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτών που λέμε.  Χρειάζεται υπευθυνότητα και σωφροσύνη.
Ο λαός λέει « μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλο λόγο μη λές» Άδικο έχει;
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!!
ΔΙΟΤΙ:
«Η ειλικρίνεια και η αλήθεια είναι το θεμέλιο κάθε αρετής.»
Αντιπτέραρχος(Ι) Κων/νος Ιατρίδης                                                     
Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ                                                                                
 Πρόεδρος ΕΑΑΑ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λέτε κύριε. Ο Πρωθυπουργός της χώρας σας από ποιες τάξεις προβλέπεται να προέρχεται; Δηλαδή μπορεί να ψηφιστεί και να προέρχεται από μια οικογένεια μικροπωλητών ή να είναι ο ίδιος μικροπωλητής της λαικής αγοράς ή απαγορεύεται; Ούτε να σας βλέπουμε θέλουμε, ούτε να σας ακούμε, ούτε να διαβάζουμε αυτά που γράφετε. Ούτε τις Ενώσεις σας θέλουμε ούτε τα θέρετρά σας, ούτε την εφημερίδα σας. Αρκετά βιώσαμε τον ρατσισμό και δεν έχουμε καμία διάθεση να συνεχίσουμε να τον βιώνουμε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Αρκετά.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ : ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΤΣΟΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ..!!ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΩΜΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΩΣΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ!!! ΕΩΣ ΕΔΩ !! - ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ - ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ.ΚΡΙΜΑ..!!!

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨