Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ…

Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη

Όπως οι ανώτεροι στις Ένοπλες Δυνάμεις ,έτσι και οι οικονομικά πλούσιοι θεωρούνται εξυπνότεροι, σοφότεροι, ευυπόληπτοι, κοινωνικά καταξιωμένοι, εργατικοί, τίμιοι και πολλά ακόμη. Κατ’ αναλογία τα ίδια ισχύουν και για τα οικονομικώς ισχυρά κράτη. Κλασικό παράδειγμα στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Γερμανία, η οποία εμφανίζεται ως κράτος πρότυπο εύρυθμης λειτουργίας, εργατικότητος, ηθικής, διαφάνειας κ.ο.κ. Η Γερμανική μάλιστα πολιτική ηγεσία και όχι μόνο , έχει επανειλημμένως εγκαλέσει τη χώρα μας για σήψη και διαφθορά , τα τελευταία χρόνια .

Και το ερώτημα κάθε απλού Έλληνα πολίτη είναι................ το εξής. Ανεξαρτήτως αν η χώρα μας έχει μεγάλο δείκτη διαφθοράς, νομιμοποιείται να μας κουνάει το δάκτυλο η ηγεσία και τα μίντια μιας χώρας, η οποία έχει δωροδοκήσει τη μισή υφήλιο; Αναλυτικότερα:

α. Μπορεί να επαίρεται δημοσίως μια χώρα για εντιμότητα και διαφάνεια, όταν η ίδια αρνείται να επικυρώσει το Σύμφωνο για τη Διαφθορά της Διεθνούς Διαφάνειας, για την αντιμετώπιση της δωροδοκίας και τη δημιουργία ενός μητρώου εταιριών, που έχουν καταδικαστεί για διαφθορά, ώστε να μη συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς; Νομιμοποιείται ακόμη η Γερμανική κυβέρνηση να εγκαλεί άλλες χώρες για διαφθορά, όταν αρνείται ακόμη να επικυρώσει τη Σύμβαση Ποινικού Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχουν επικυρώσει όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη; Χαρακτηριστική είναι η έκθεση της Παγκόσμιας Αρχής (Global Integrity) για τη Διαφθορά, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής. «Η διαφθορά στη Γερμανία εξαπλώνεται όπως ο καρκίνος», κι ακόμη « η Γερμανική πολιτική και η δια φθορά είναι συνδεδεμένες εδώ και πολλά χρόνια».

β. Το ίδιο το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών έχει δημοσίως χαρακτηρίσει τη Γερμανία « άντρο καρτέλ με διεθνή δράση». Κι αυτό δεν αποτελεί λεκτικό πυροτέχνημα, αλλά αποδεικνύεται από επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα περισσότερα καρτέλ που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια είχαν Γερμανική ταυτότητα.

γ. Εκτεταμένες έρευνες Αμερικανικών Αρχών ανέδειξαν το σκάνδαλο της Deutsche Bank, μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών του κόσμου, η οποία χειραγωγούσε τα επιτόκια αναφοράς. Ένα σκάνδαλο διαρκείας 20 και πλέον ετών και ύψους άνω των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ.

δ. Το πλέον γνωστό σε μας τους Έλληνες Γερμανικό σκάνδαλο , αλλά και το υπ’ αριθ. 1 παγκοσμίως, είναι εκείνο των μαύρων ταμείων του Γερμανικού κολοσσού της SIEMENS. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Γερμανική Εταιρία πλήρωσε για δωροδοκίες στην Ευρώπη, Ασία , Αφρική και Αμερική ποσό που ξεπερνάει τα 1,5 δις δολάρια. Δυστυχώς η Γερμανική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη και δεν αποκατέστησε την οικονομική ζημία που προκάλεσε στη χώρα μας η διεφθαρμένη Εταιρία της, αλλά βοηθούμενη από τα εντόπια ενεργούμενά της απέσπασε και τον υπεύθυνο τοπικό διευθυντή κ. Χριστοφοράκο, ώστε να αποφύγει τις συνέπειες των εγκληματικών του πράξεων και εις πείσμα της παγκόσμιας κατακραυγής να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία.

ε. Το σκάνδαλο όμως το οποίο αποτελεί την κορωνίδα της Γερμανικής εξαχρείωσης και ίσως αποδειχθεί το σκάνδαλο του αιώνος, είναι εκείνο της γνωστής βιομηχανίας αυτοκινήτων Volks Wagen. Επί πολλά χρόνια η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία , με το άθλιο και εγκληματικό λογισμικό που είχε εγκαταστήσει σε διάφορα μοντέλα της, όχι μόνο εξαπατούσε τους πελάτες της ότι τους προμήθευε αυτοκίνητα με πλεονάζουσα ιπποδύναμη και χαμηλή εκπομπή ρύπων, στοιχεία μη συμβατά, αλλά αποκρύπτοντας τους αυξημένους ρύπους εγκληματούσε κατά της παγκόσμιας υγείας.

Λόγω του ως άνω σκανδάλου, το οποίο αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών του κόσμου η Γερμανική Βιομηχανία θεωρείται πολύ δύσκολο να διασωθεί από τη χρεωκοπία, γνωστού όντος, ότι πρέπει να ανακαλέσει περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα Audi 3, VW GOLF, PASSAT, JETTA και BEETLE κατασκευής 2009-2015 και να πληρώσει πρόστιμα τα οποία θα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο παγκοσμίως.

Κλείνοντας θεωρούμε αναγκαίο να υπογραμμίσουμε ότι η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα που νομιμοποιείται να μας ελεεινολογεί για το χρέος μας, διότι πέραν των ευθυνών του δικού μας διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με την Γαλλική εφημερίδα Liberation “ οι βιομηχανικοί Γερμανικοί γίγαντες SIEMENS, DAIBLER, RHEINMETA, FERROSTAAL,THYSSEN, MAN εκτίναξαν στα ύψη το ελληνικό χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨