Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

"Οι Στρατιωτικοί,το Πλεόνασμα" και η άρση των αδικιών τους στην συνέντευξη Σαμαρά


Τι είχες Γιάννη, ότι είχα πάντα.......

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Από αυτή τη διαφορά, (πλεόνασμα) το 70% θα το δώσουμε πίσω σ’ αυτούς που είναι οι περισσότερο αδικημένοι. Παράδειγμα: Οι ένστολοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Δείτε τα επιμέρους σημεία για τους Στρατιωτικούς της συνέντευξης Σαμαρά σε κείμενο. Για το νέο "χαράτσι" των 250 εκ. των Στρατιωτικών που <<αποσοβήθηκε>> την τελευταία στιγμή ......... και το <<πλεόνασμα>> που θα άρει σιγά - σιγά από το ΄17 τις αδικίες στους μισθούς και τις συντάξεις μας ..........


Α. ΣΑΜΑΡΑΣ:...........Διαπραγμάτευση ήταν ότι ενώ επρόκειτο να βάλουμε μια επιβολή φόρου και είχε ανακοινωθεί αυτό, σε όλες τις επιχειρήσεις 0,2%, δηλαδή 2‰ στον κύκλο εργασίας και από αυτό θα κερδίζαμε κάπου 600 εκατομμύρια και 250 εκατομμύρια από νέο χαράτσι, να το πω έτσι, στους ενστόλους, αυτά αποσοβήθηκαν. Δεν τα κάναμε και ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Και σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση σήμερα ερχόμαστε με την τρόικα, θα τη δεχθούμε, να δούμε πώς είναι τα πράγματα και τι θα κάνουμε.......................

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ:...................Από κει και πέρα, ποιο είναι το ζητούμενο; Πού, αν θέλετε προσωπικά, χτίζω τη δική μας την αξιοπιστία; Και πού είναι εκεί που δεν περίμενε κανένας την Ελλάδα να το πετύχει; Πρωτογενές πλεόνασμα: Επιτρέψτε μου , θα μας ακούει πολύς κόσμος σήμερα, να πω στον κόσμο τι θα πει: Έχεις ένα σπίτι, έχεις έσοδα 10, έξοδα 9. Αυτό πετύχαμε. Να έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από πάρα πολλά χρόνια περισσότερα έσοδα από δαπάνες.
Από αυτή τη διαφορά, το 70% θα το δώσουμε πίσω σ’ αυτούς που είναι οι περισσότερο αδικημένοι. Παράδειγμα: Οι ένστολοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δεν το μοιράζετε λίγο γρήγορα πριν το βγάλουμε; Πόσο θα είναι το πλεόνασμα αυτό; Κατ' αρχήν είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κατά την άποψή μου θα υπάρχει.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Οι δανειστές συμφωνούν ότι θα υπάρχει;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Οι δανειστές λένε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει, αυτό θα το ξέρουμε στο τέλος του χρόνου, για να είμαι σωστός και υπεύθυνος στατιστικά θα το βγάλει η ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου για να ξέρουμε ακριβώς. Και τότε θα μπορούμε να πούμε τι μπορούμε να μοιράσουμε.

Αλλά η δική μου η αίσθηση από τα χαρτιά που έχω μέχρι και του Οκτωβρίου τα στοιχεία είναι ότι θα έχουμε αυτό το πλεόνασμα. Επομένως αυτό είναι το οποίο τους λέμε. Εμείς πετύχαμε το ακατόρθωτο, από κει και πέρα για να το πετυχαίνουμε, σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Ήρθε λοιπόν η τρόικα τον Ιούλιο και μας είπε ότι δεν προβλέπει για το 2014 να υπάρχει ζήτημα δημοσιονομικό.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και ξαφνικά τώρα λέει ότι υπάρχει.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ξαφνικά τώρα λέει υπάρχει. Εν τω μεταξύ η οικονομία μόνο καλύτερα έχει πάει.........

........Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εμείς τους είπαμε ότι ακυρώσαμε αυτές τις περικοπές που σας είπα πριν και ότι βρήκαμε καινούργια χρήματα τα οποία βγαίνουν τώρα με το νομοσχέδιο του Βρούτση. Σ’ αυτό το νομοσχέδιο υπάρχει ένα μίνιμουμ περίπου 300 εκατομμύρια τα οποία θα κερδίσουμε και τα οποία σχετίζονται με την εξυγίανση των Ασφαλιστικών Ταμείων............

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Συνεπώς εμμένετε στη δήλωση «δε θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν», το διαβάζω ακριβώς, «μισθούς και συντάξεις»;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μένετε σ’ αυτό.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ενδεχόμενη σύγκρουση γι’ αυτό το θέμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δε θα υπάρχει νομίζω καμία σύγκρουση σ’ αυτό το θέμα. Είναι θέματα τα οποία θα τα λύσουμε. Εάν χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο, μπορούμε πάντοτε να κοιτάξουμε μέσα από διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία δεν ακουμπάνε αμέσως τις συντάξεις και το εισόδημα..........

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τους τηλεθεατές ότι τα διαρθρωτικά δεν είναι κεκαλυμμένα δημοσιονομικά μέτρα, με την έννοια μισθών συντάξεων και λοιπά, είναι άλλου τύπου μέτρα και αυτά μπορούν να ληφθούν, αλλά μέτρα που να αφορούν, επιμένω σε αυτό γιατί έχει γίνει μεγάλη συζήτηση σε αυτό κ. Πρόεδρε, μέτρα που να αφορούν μισθούς συντάξεις αύξηση φόρων, το ξέχασα, δεν προβλέπεται.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν προβλέπεται.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Είμαστε απολύτως σαφείς;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Απολύτως.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Πάμε πιο κάτω........

........................

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Για να κλείσουμε με τα οικονομικά. Θέλετε να βγάλετε τη χώρα από το Μνημόνιο; Αυτός είναι ο στόχος σας;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς. Η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Εννοώ θα βγει κάποτε ή θα βγει σε ορατό μέλλον, προ των επόμενων εκλογών;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν θέλω να κάνω τέτοιες προβλέψεις και τα λοιπά. Εγώ αυτό το οποίο σας λέω είναι ότι η χώρα ήδη με μια μελέτη την οποία κάναμε, προβλέπουμε ότι θα έχουμε πετύχει και το ’17, να υπάρχει στη χώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα; Θα έχεις τα λεφτά προκειμένου να διορθώνεις αδικίες, δηλαδή να βγάζεις λίγο – λίγο τις πληγές που δημιουργήθηκαν από το Μνημόνιο. Αυτός είναι ο ρόλος μου, έτσι αισθάνομαι ότι κάνω τώρα.

Αυτό αν θέλετε είναι το όραμά μου, βγαίνω στον κόσμο και μιλάω και αυτό μου λένε όλοι «Πότε;» δεν λέω. Επαναλαμβάνω «την Παρασκευή», αλλά μπορώ να πω ότι έχει ξεκινήσει αυτή η πορεία και αυτό είναι αυτό το οποίο πρέπει να κάνω. Με σταθερότητα.


Ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨