Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Θέσπιση Εθνικής ημέρας Βετεράνου.Ποιος το ζήτησε;


Σε μια σεμνή τελετή, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, τελέστηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και με συμμετοχή της Ε.Α.Α.Ν. μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λ.Σ. σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου ΚΕΠΑΛ.
Αμέσως μετά εγένετο εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ναυτοδίοπων. Μετά το πέρας του μνημοσύνου μετέβησαν οι συμμετέχοντες στο σταυρό όπου εγένετο επιμνημόσυνος δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Στην ομιλία του...........

ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ μεταξύ άλλων είπε: ......Οι δάφνες, όμως, της δόξας δεν ανήκουν μόνο στους ηρωικούς νεκρούς μαχητές. Ανήκουν επάξια και σε όλους τους επιβιώσαντες συμπολεμιστές τους, ορισμένοι των οποίων, ως παλαίμαχοι βετεράνοι μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους.


Σε αυτούς θα πρέπει η Πολιτεία να στρέψει περισσότερο την στοργή της και ως ύστατη ευγνωμοσύνη να θεσπίσει Εθνική ημέρα του Βετεράνου, όπως αυτό συμβαίνει σε πολλά Κράτη.

και καταλήγοντας.........Σήμερα τα στελέχη των Ε.Δ. ευρίσκονται πάλι σε πόλεμο , τουλάχιστον όπως ακούεται από επίσημα χείλη , έστω και εάν αυτός είναι οικονομικός . Η διαφορά με τους ήρωες του Β.΄Παγκοσμίου Πολέμου είναι οτι ο εχθρός που αντιμετωπίζουν δεν είναι ορατός και κυρίως οτι οι οικογένειές τους δεν ευρίσκονται στα μετώπισθεν, αλλά στην πρώτη γραμμή της μάχης. Σε πόλεμο ευρίσκονται και οι απόστρατοι , πολλοί από τους οποίους είναι βετεράνοι και αγωνίζονται πλέον για την επιβίωσή τους.

Είναι όμως βέβαιο ότι σε εποχές όπου χρειάζεται εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας , αλλά και της οικονομίας πρόσφατα, οι Ενοπλες Δυνάμεις θα είναι πάλι στην πρώτη γραμμή και θα συνεισφέρουν στο αίσθημα ασφαλείας που αισθάνεται ο Ελληνικός λαός, αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει να εργάζεται απερίσπαστος στο έργο ανάταξης της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨