Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Διπλές οι περικοπές - μειώσεις στις συντάξεις των Αποστράτων!!!

Ο Υφυπουργός κ. Δ. Ελευσινιώτης με ένα απολύτως τεκμηριωμένο έγγραφο, αναφέρεται στις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων, που προβλέπονται από τον πρόσφατο νόμο Ν. 4046/2012 και του ΜΠΔΣ 2013-2016, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες, που επεβλήθησαν στους λοιπούς συνταξιούχους.



Στην κόντρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έχουν βγει οι απόστρατοι, με αφορμή μια σειρά από φήμες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις πιέσεις τις οποίες φέρεται να άσκησε... ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τον ΥΦΕΘΑ Δημ. Ελευσινιώτη, προκειμένου ο τελευταίος να αποσύρει έγγραφο που εξέδωσε πριν από περίπου 20 ημέρες, για τις περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων. 

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έγγραφο αναφερόταν στις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων, που προβλέπονται από τον πρόσφατο Ν. 4046/2012 και του ΜΠΔΣ 2013-2016, οι οποίες εμφανίζονται να είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες που επεβλήθησαν στους λοιπούς συνταξιούχους του Δημοσίου:

Φορείς των αποστράτων και ιδιαίτερα η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ε.Δ. (ΑΝΕΑΕΔ) κάνουν λόγο για «άδικη και ενδεχομένως παράνομη» μεταχείρισή τους, επισημαίνοντας πως, με βάση τον παραπάνω Νόμο, έχουν υποστεί «διπλή μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα», ενώ ασκούν κριτική ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας πως «είναι απορίας άξιον πώς ο θεματοφύλακας αυτού, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το απεδέχθη και οδηγήθηκε στην υπογραφή του». 

Εκεί, όμως, που επικεντρώνουν τα βέλη τους οι απόστρατοι είναι προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στον οποίο και επισημαίνουν πως ο μόνος τρόπος διάψευσης των όσων υποστηρίζονται αναφορικά με την πίεση που ασκήθηκε για την απόσυρση του εγγράφου είναι «όχι απλώς η υποστήριξή του, αλλά, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, η ψήφιση τροποποίησης του σχετικού Νόμου, κατά τρόπο που θα αίρει το σύνολο των αδικιών σε βάρος των αποστράτων των Ε.Δ., που με εμπάθεια αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε πολιτικές κυβερνητικές εξουσίες, διαχρονικά». 

Οι χαρακτηρισμοί μάλιστα των απόστρατων γίνονται ακόμη πιο σκληροί στη συνέχεια, καθώς κάνουν λόγο για «ανηθικότητα της πολιτικής ηγεσίας», η οποία φαίνεται από την «αγνωμοσύνη που επιδεικνύει, ιδιαίτερα σε βάρος των αποστράτων των Ε.Δ., τους μόνους εργαζομένους που επί δεκαετίες επιτελούσαν το καθήκον τους, κάτω από μεσαιωνικό εργασιακό πλαίσιο, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες υπερωριών και υπερεργασίας και υπό συνθήκες που απλώς ονομάζουμε "ειδικές", χωρίς καμία έμπρακτη αναγνώριση, αλλά και με μισθούς πείνας».
ΠΗΓΕΣ: 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 04/12/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
&  ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨