Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Αν είναι δυνατόν!!!! Έκλεψαν την προτομή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη. Ανανέωση!!!!

ΑΝΑΝΈΩΣΗ
Βρέθηκε η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Καλύβες Αποκορώνου Χανίων, δίπλα από κάδους απορριμμάτων. Η προτομή φέρει ένα κτύπημα το οποίο φαίνεται πως προήλθε μάλλον κατά την προσπάθεια αφαίρεσής του από αγνώστους στην οδό Ακρωτηρίου στην περιοχή Άγιος Ματθαίος Χανίων.
Η είδηση είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινωνία των Χανίων και όλη την Ελλάδα, με τις εκτιμήσεις για τα κίνητρα της ενέργειας να αναφέρουν ότι πιθανότατα οι δράστες ήθελαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά το υλικό κατασκευής του. Φαίνεται πως ο σάλος που προκλήθηκε αποθάρρυνε τους δράστες, αφού η έλευσή τους σε χυτήριο θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας και τη σύλληψή τους.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που ήταν τοποθετημένη στη θέση «μπαλκόνι» της πόλης, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007. Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.
πηγη:defence-point.gr





Απίστευτο και όμως αληθινό. Άγνωστοι έκλεψαν τον προτομή του ήρωα Χανιώτη πιλότου Κώστα Ηλιακή από το σημείο που βρίσκονταν επί της οδού Ακρωτηρίου.
Είναι να απορεί κανείς για το ποιοι μπορεί  είναι οι λόγοι που κάποιοι αποφάσισαν να κλέψουν την προτομή ενός ανθρώπου που η θυσία του είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας και που μόνο παράδειγμα προς μίμηση μπορεί να αποτελέσει για όλους τους Έλληνες ειδικά σήμερα.

Την απουσία της προτομής απο το βάθρο αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές. Αμέσως έσπευσαν αστυνομικοί, ενώ ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανούσος Λιονάκης που πήγε στο σημείο μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έκανε λόγο για "βέβηλη πράξη από ιερόσυλους οι οποίοι πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά".

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, στην θέση "μπαλκόνι" επι της οδού Ακρωτηρίου, απ'όπου υπάρχει μια πλήρης θέα της πόλης των Χανίων, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007.

Αντίδραση του Υπ.Εθνικής Άμυνας

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μόλις ενημερώθηκε για την κλοπή της προτομής του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη από την περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων:

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, "ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την κλοπή της προτομής του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που έγινε στα Χανιά και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν στο συγκεκριμένο σημείο και να γίνουν παράλληλα, οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της οικογένειας Ηλιάκη για το συμβάν."
ΠΗΓΗ:flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨