Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Τιμωρεί Αποστράτους με Προσωπική Διαφορά που υπηρέτησαν την Πατρίδα πλέον των 38 συντάξιμων χρόνων τους!!! (Επιστολή)


Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη 

Τιμωρεί ......μη καταργώντας  την Προσωπική Διαφορά  στην Σύνταξή των Αποστράτων που υπηρέτησαν την Πατρίδα 
πλέον των 38 συνολικών συντάξιμων χρόνων τους !!!   


Σύμφωνα με το Μηνιαίο Ενημερωτικό  Σημείωμα Πληρωμής Σύνταξης 
Συναδέλφου Αποστράτου παλαιού Συνταξιούχου ........................

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Με υπογραφή Μητσοτάκη Απόστρατοι και Συνταξιούχοι οι μεγάλοι χαμένοι της ΔΕΘ (Δελτίο Τύπου)



Στα κάγκελα οι Συνταξιούχοι και οι Απόστρατοι ...
παίζει με τα νούμερα ο Πρωθυπουργός  
θέλοντας να «θολώσει τα νερά»

Συνημμένα: Οι επιστολές πριν της ΔΕΘ:  Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την ΕΑΣ ,       επιστολή για την Σύνταξη χηρείας.

Σύμφωνα με το  αναλυτικό Δελτίο τύπου του ............

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ . ΑΛΒΕΔΟΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ –ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α), 
Καθηγητής- Συγγραφέας

Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από τον Φωτοδότη-Ζωοδότη ήλιο, τους εννέα πλανήτες κατά αύξουσα σειρά αποστάσεως από τον ήλιο Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Ζεύς, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδών και Πλούτων. 
Επίσης τους περισσότερους πλανήτες ακολουθούν δορυφόροι όπως,.................

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Η Συνέντευξη του Α/ΓΕΑ εφ ‘όλης της ύλης.......πλην της Μέριμνας Προσωπικού!!!


ΣΧΟΛΙΟ: Σεβαστέ Κύριε Αρχηγέ για το Προσωπικό σας ούτε μία λέξη.....Ανθυποσμηναγός 850-900 ευρώ - Σμηνίας 750-800 ευρώ.....νυκτερινή αποζημίωση (προσφάτως) αύξηση μόλις μικτά 2ευρώ......40 ΧΡΌΝΙΑ η ίδια Ημερήσια αποζημίωση και η απάντηση των Πολιτικών <<ΔΕΝ υπάρχει δημοσιονομικός χώρος>>........
Ο Μαχητής και ο Τεχνικός του έχουν Οικογένειες που πρέπει να ζήσουν Αξιοπρεπώς......για να ΜΕΝΟΥΝ οι ίδιοι ΑΝΕΠΕΙΡΈΑΣΤΟΙ στο ΥΠΕΡΤΑΤΟ έργο τους και ΚΑΘΗΚΟΝ.....(τα γνωρίζετε αυτά)

Κύριε Αρχηγέ 
σας θυμίζουμε  ότι το Προσωπικό διαχρονικά θυμάται ΜΟΝΟΝ εκείνους τους κ.κ. Αρχηγούς (λίγοι είναι) που στο πέρασμά τους έκαναν Σημαία  την ΜΕΡΙΜΝΑ του Προσωπικού τους με τις εισηγήσεις τους στην Πολιτική ηγεσία....... οι Πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι Αεροπόροι ΔΕΝ είναι ΑΠΛΟΊ  ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ : όταν πετάς ή συντηρείς τεχνολογία αιχμής πολλών Δισεκατομμυρίων ευρώ (για την ανεξαρτησία της Πατρίδος) ΑΜΕΊΒΕΣΑΙ όπως στις καλύτερες Αεροπορίες του κόσμου.......αυτά ΜΟΝΟΝ ένας Αρχηγός μπορεί να τα τους τα μεταφέρει για να τα ενστερνιστούν......
  
Καλή Επιτυχία στο έργο σας και στα επόμενα σχέδια της Πολεμικής μας Αεροπορίας!!!


Συνέντευξη Α/ΓΕΑ εφ ‘όλης της ύλης: δεύτερη Μοίρα Rafale, F-35, οροφή 200 μαχητικών

«Πρώτα ότι είμαι ιπτάμενος, οι βαθμοί δεν λένε τίποτα. Εμείς μπαίνουμε στη Σχολή για να πετάξουμε αεροπλάνο». Με τα συγκεκριμένα λόγια ο αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, Α/ΓΕΑ της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μιας από τις κορυφαίες αεροπορίες στον κόσμο όπως μαρτυρούν οι επιδόσεις των στελεχών της σε πολλαπλές πολυεθνικές ασκήσεις, περιέγραψε την φιλοσοφία των πιλότων της ΠΑ της Ελλάδας. «Θα είμαστε σίγουρα πρωτοπόροι στην περιοχή με το F-35, σημασία έχει πως το πετάμε το αεροπλάνο. Το αεροπλάνο ποτέ δεν μπορεί να το γνωρίζει ένα αντίπαλος γιατί δεν ξέρει ποιος είναι μέσα. Πάντα είναι ο άνθρωπος. Στην εποχή αυτή που ζούμε και με το................. 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ ικανοποίησε κανένα χρόνιο αίτημα Αποστράτων και Συνταξιούχων στη ΔΕΘ. Οι 45 ασπιρίνες που εξήγγειλε για την κοινωνία.

Για τους  Αποστράτους και Συνταξιούχους  
αλλά γενικώς για όλο τον μισθοσυντήρητο κόσμο 
προβλέπεται βαρύς ο χειμώνας ... 
κανένα αίτημα από τα Χρονίζοντα ΔΕΝ ικανοποίησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 

Ο  Πρωθυπουργός αποδεικνύεται τελικώς  ότι  ΔΕΝ πήρε το μήνυμα των Ευρωεκλογών......συνεχίζει να μην καταργεί μνημονιακούς νόμους .....Εισφορά Αλληλεγγύης (Ε.Α.Σ.)  κλπ .....-αγνοώντας παντελώς αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης -  και απ΄ ότι  φαίνεται ΔΕΝ  αφουγκράστηκε την 'άποψη  της κοινωνίας .......  Ο Μεγάλος ηττημένος Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχασες τους Συνταξιούχους...έχασες τους Αποστράτους ... ¨παραδοσιακούς σου φίλους¨......Έχασες τα πάντα !!!
  • Για τους συνταξιούχους  και φυσικά και τους Αποστράτους ΔΕΝ καταργεί την προσωπική διαφορά, και τους ξανά-πετάει το ξεροκόμματο έως και 200 ευρώ.
  • Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου από 2,2% έως 2,5% περισσότερες από 2.000.000 συντάξεις. 
Οι λιγοστές ετήσιες αυξήσεις θα τις ξεσκίσουν και πάλι οι μνημονιακοί νόμοι που ΔΕΝ καταργεί  μετά από 5 χρόνια όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και η Προσωπική Διαφορά (που επίσης  δεν καταργεί) και θα αφήσει χιλιάδες Συναδέλφους Αποστράτους για ακόμη μία χρονιά ΧΩΡΙΣ αύξηση ......στο τέλος οι Συνταξιούχοι θα βρεθούν να του χρωστάνε και πάλι.......  Δεν θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και έτσι και φέτος η αύξηση των συντάξεων θα γίνει με τον υπάρχον τρόπο και θα είναι περιορισμένο το ποσοστό αύξησης.

Δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 4670/2020 που ορίζει ότι οι αυξήσεις συντάξεων από το 2025 και εφεξής θα διενεργείται με βάση  τον δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Έτσι έχουμε....
Αυξάνονται περισσότερες από 2 εκατομμύρια συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ από 2,2% έως 2,5%. Επομένως η αύξηση θα προκύψει με βάση τη μεταβολή του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
  • Για τους εν ενεργεία Συναδέλφους μας  αυξάνει κατά 20% την αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης των ενστόλων (Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική).                                      
Η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε 2 ευρώ (μικτά) .....ούτε ένας καφές για τον εν ενεργεία Συνάδελφο στο ΚΨΜ......

Δείτε τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ για το 2025 .......με καταληκτικό ορίζοντα πολλές εξαγγελίες του το 2027!!!!! ( δηλαδή τότε θα έχεις λανβάνειν) .......λίγο πριν από τις εκλογές .............

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Υπό βροχή η πορεία των ένστολων στη Θεσσαλονίκη. Με κόρνες, σφυρίχτρες και καπνογόνα η πορεία!!!



Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας.

“Φτάνει πια ο εμπαιγμός” 

Στο ΥΜΑΘ κατέληξε λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ υπό βροχή η πορεία ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο....................

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ε.Α.Α.Α. με τους Αποστράτους της θα συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη ;;;;;;



  • Θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α και σύσσωμο το Δ.Σ. της ένωσης στην πορεία διαμαρτυρίας  την 6 Σεπ.2024 18:00 στην Θεσσαλονίκη  στον Λευκό Πύργο για τα δίκαια και  χρονίζοντα αιτήματα των Αποστράτων  μελών του ;;;;;
  • Θα μπουν μπροστάρηδες μαζί - δίπλα με τους εν ενεργεία Συναδέλφους μας για τα κοινά και διαχρονικά προβλήματα μας;;;;; 
  • Θα  κινητοποιήσουν για συμμετοχή τα μέλη των Παραρτημάτων - με διάθεση λεωφορείων- όπως είχε γίνει επιτυχώς στο παρελθόν  για να ακουσθεί η φωνή μας;;;;;; 
Για.......................

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Αγωνιστικό Κάλεσμα των εν ενεργεία Στρατιωτικών Συναδέλφων μας (στην Στρατιωτική Οικογένεια ε.ε. & ε.α.) στην Πορεία Διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο!!!


Αγωνιστικό κάλεσμα στο Λευκό Πύργο
Παρασκευή 06-09-2024 & ώρα 18:00

ΠΟΜΕΝΣ: Κάλεσμα στην Πορεία διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγαπητές - Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλες και Όλοι μας - εν ενεργεία/εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ., οι οικογένειές μας, συγγενείς, φίλοι - 
ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ να δώσουμε το παρών, 
όπως κάθε χρόνο, από ιδρύσεως της Ομοσπονδίας μας, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 18:00 στον Λευκό Πύργο, στην πορεία διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ
όλες και όλοι με την παρουσία μας, να αναδείξουμε την δίκαιη αγανάκτησή μας, για την συνεχιζόμενη απαξίωση του προσωπικού των ΕΔ.

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της μειωμένης στελέχωσης των Μονάδων, των διαρκώς αυξανόμενων επιχειρησιακών αναγκών αλλά και της συνεχούς κάλυψης υποχρεώσεων άλλων φορέων του κρατικού μηχανισμού που αδυνατούν οι ίδιοι να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους, το προσωπικό των Ε.Δ. να υφίσταται μία διαρκή και εξουθενωτική πίεση με αποτέλεσμα την ψυχολογική και σωματική του κόπωση καθώς και την αύξηση περιστατικών σοβαρών ασθενειών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η οικονομική ανέχεια των Στρατιωτικών, έχει ξεπεράσει..............

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨