Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ο Μεγάλος ηττημένος Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχασες τους Συνταξιούχους...έχασες τους Αποστράτους ... ¨παραδοσιακούς σου φίλους¨......Έχασες τα πάντα !!!


ΣΧΟΛΙΟ: Ο μεγάλος ηττημένος Κυρ. Μητσοτάκης!!!......Χάσατε τους  <<παραδοσιακούς>> φίλους σας και ψηφοφόρους σας .......των μεγάλων  ηλικιών Συνταξιούχους  & Απόστρατους ....φεύγοντας δεξιότερα ή απέχοντας .......Το γιατί φύγαν;;;;;;; ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πολλοί καλά ΕΚΕΊ στη Ν.Δ. καιρός να το αναλύσετε να το δείτε....... ΜΥΝΗΜΑ για  να σκύψετε στα  προβλήματα στα  προβλήματα .......των Συνταξιούχων και των Αποστράτων ..... 

Ο μεγάλος ηττημένος Κυριάκος Μητσοτάκης – Έσπασε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ΝΔ

Το κυβερνών κόμμα κατέγραψε απώλειες περί του 1 εκατομμυρίου ψηφοφόρων. Μοναδικό αρνητικό ρεκόρ για τη ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο μεγάλος ηττημένος της χθεσινής εκλογικής μάχης ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφοντας απώλειες περί του 1 εκατομμυρίου ψηφοφόρων μέσα σε έναν χρόνο από την τελευταία εκλογική μάχη.

Συγκεκριμένα, η κυβερνώσα παράταξη συγκέντρωσε ................λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους (1.125.602 ψήφους), τη στιγμή που στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 είχε συγκεντρώσει 2.115.311 και στις ευρωεκλογές του 2019 περί τις 1.873.137 ψήφους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει τον εκλογικό στόχο της ΝΔ στο 33%, με το τέλος της καταμέτρησης να τον βρίσκει 4,7% κάτω από αυτό το ποσοστό, που μεταφράζεται περί τις 200.000 ψηφοφόρους.

Από τη μελέτη των απόλυτων αριθμών των ψήφων των κομμάτων εξάγεται το συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ απείχαν και δεν «μετακόμισαν» σε άλλα κόμματα.

«Σίγουρα υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητάς τους με σημαντικότερο την ακρίβεια. Σέβομαι την επιλογή τους είτε εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω όμως τη φωνή τους και την ακούω δυνατά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας ότι η δυναμική χαμένης εκλογικής μάχης για τη ΝΔ είναι ισχυρή.

Η στρατηγική που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά αλλά και τα πεπραγμένα του στον πρώτο χρόνο της θητείας του προκάλεσαν την ισχυρή αντίδραση των ψηφοφόρων που επέλεξαν να μην κατευθυνθούν στις κάλπες,

Ο αριθμός «2» μπροστά από την εκλογική επίδοση της ΝΔ αποτελεί επί της ουσίας ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση – για χειρισμούς και συμπεριφορές τους. Είναι ουσιαστικά αυτός που επιβάλλει πλέον, σύμφωνα με την κυρίαρχη νεοδημοκρατική εκτίμηση, δραστικές κινήσεις αντιστροφής του κλίματος. Εξ ου και θεωρείται δεδομένο ότι είναι στο τραπέζι ένας ανασχηματισμός – ευρύς και όχι απλώς στο πλαίσιο μερικών «διορθώσεων» σε υφυπουργικές θέσεις.
Μοναδικό αρνητικό ρεκόρ για τη ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε επίσης να πιάσει το χαμηλότερο αριθμό ψήφων στην πενηντάχρονη ιστορία του κόμματος.

Με 1.110.000 ψήφους υπολείπεται ακόμη και του χειρότερου ποσοστιαία αποτελέσματος για τη ΝΔ, που μέχρι χθες κατείχε ο Αντώνης Σαμαράς στις εθνικές του Μαΐου του 2012 με ποσοστό 18,85% και 1.192.000 ψήφους.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ο απόλυτος αριθμών ψήφων της ΝΔ υπολείπεται από τον αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις ευρωεκλογές του 2019 οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε το ίδιο βράδυ την άμεση προσφυγή στις κάλπες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έλαβε 1.343.000 ψήφους.

Αλλά ακόμη και του απόλυτου αριθμού ψήφων στη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές του Μαΐου του 2023, όπου έλαβε 1.184.000 ψήφους.

3 σχόλια:

  1. Ο Πρωθυπουργος την πατησε γιατι σε αυτους που εδινε τα επιδοματα του γυρισαν την πλατη και δεν ακουσε στρατιωτικους αποστρατους γιατι νομιζε ότι ηταν δεδομενοι.
    Πχ ο Ν3865/2010 ενώ ηταν να καταργηθει Φεβ 2024 συμφωνα με δηλωσεις του τεως Υπ Εργασιας κ Σπυρου Γεωργιαδη - μετα βγαινει η καινουργια η Υπ Εργασιας να λεει στο…μελον, ενώ πληρωμενα ΜΜΕ εβγαιναν και ανεφεραν για ρετουσαρισμα όχι καταργηση αντισυνταγματικου νομου (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΌΓΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).
    Η καθίζηση είναι τρομακτική για τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν προσπαθούν να την αποδώσουν στην «χαλαρότητα» και στην θερινή ραστώνη.Δεν γίνεται όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να ορίζονται οι ευρωεκλογές ως «κρίσιμες» και μετά όταν το αποτέλεσμα δεν είναι άριστο να χαρακτηρίζονται «χαλαρές».
    Πρώτη αποτυχία ο ίδιος ο πρωθυπουργός επωμίζεται την ήττα γιατί είναι αυτός ο οποίος όρισε τις Ευρωεκλογές ως κρίσιμες για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και άρα αφού οι ψηφοφόροι απείχαν δεν άκουσαν το «μήνυμα» του.
    Δεύτερη αποτυχία του κρίνεται και το γεγονός ότι ο ίδιος έθεσε ως όριο επιτυχίας το 33%, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τελικά πέντε μονάδες κάτω από το επιθυμητό!
    Συνεπώς οι Ευρωεκλογές ούτε «χαλαρές» ήταν και τα αποτελέσματα που προέκυψαν αποτελούν προσωπική αποτυχία του πρωθυπουργού.
    Αφού λοιπόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι που τον ψήφισαν μόλις πριν ένα χρόνο, επέλεξαν να αγνοήσουν την δική του παράκληση να πάνε να το ψηφίσουν για άλλη μια φορά αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κάπου αλλού εάν τους παρουσιαστεί σοβαρή εναλλακτική πρόταση.
    Υπουργειο οικογενειας εκανε και δεν τον ψηφισαν.Οι μισοι οικογενειακως ψηφίσαμε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ άλλο κομα εκτος ΝΔ δινοντας ενα γερο σοκ στην αλαζονεια της ΣΗΜΙΤΙΚΗΣ Κ Σημιτης ΝΔ (φυσικα δεν ψηφισαν…τον κ (??) Μπλιουμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά αυτούσιο το αρθρο σας με paste το link το εβαλα στο Πρωθυπουργικό Facebook και πήρα like απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα αναρτάτε αλλά τα βαζετε να τους ενημερώνετε; To link του site aeroporiaapostratos ειχε και το ιδιαίτερα κατατοπιστικο σχόλιο. Να τους τα στέλνετε μπορεί να τα γνωρίζουν αλλα ειναι μεχρι να ενοχληθούν ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .... και η κοροϊδία συνεχίζεται.... κάνα 100ρικο δώρο τα Χριστούγεννα για όσους έχουν μπόλικη προσωπική διαφορά με τον νόμο κατρούγκαλου που τον συνέχισε ο νόμος βρουτση... έτσι για να μην ξεχνιόμαστε....
    Δεν αλλάζουν αυτοί.... η παροιμία λέει ο λύκος και αν γέρασε τρίχα δεν άλλαξε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨