Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

¨Λεφτά υπάρχουν¨ για την επιστροφή κρατήσεων ν.4093/12 στα Μερίσματα -ΕΚΟΕΜΑ (Αποδεδειγμένα και με έγγραφα) .....καθυστερεί (ανεξήγητα) ΜΟΝΟΝ η πολιτική απόφαση!!!


 Με θετικό πρόσημο για το Μ.Τ.Α. θα κλείσει και το 2021(όπως δείχνουν τα αδιαμφισβήτητα νούμερα). Σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού του Μετοχικού Ταμείου και του ΕΚΟΕΜΑ που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το aeroporiapostratos για το τρέχον οικονομικό έτος.
Το Ταμείο συνεχίζει την θετική του πορεία για 7η χρονιά.......παρά τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα στα μερίδια των Μερισμάτων  και στο ΕΚΟΕΜΑ ........οι πρώτες αυξήσεις μετά από έντεκα (11) χρόνια περικοπών (από 2010) - και κρατήσεων που άγγιζαν το 60% στους Ανωτάτους  - 55%  στους Ανωτέρους κ.λ.π........οι μεγαλύτερες μειώσεις και  από τα 3 Μετοχικά Ταμεία!!!

Το μείζων όμως της υπόθεσης για τους (παλαιούς έως 2016) Μερισματούχους Αποστράτους του Ταμείου όπως δείχνουν πλέον και τα νούμερα μέσα από τις εγκρίσεις των τροποποιήσεων του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου είναι ότι:........

Υπήρχε από την αρχή του έτους 2021 η δυνατότητα (όπως δείχνουν τα νούμερα) αλλά και τώρα υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο για να αποδοθούν - επιστραφούν - σταματήσουν οι περιβόητες κρατήσεις ν.4093/12 και να αρθεί η αδικία σε σχέση με τους νεότερους Συναδέλφους.....

Οι συγκεκριμένες κρατήσεις ( ως έκτακτα έσοδα για το Ταμείο) που γίνονται στους παλαιούς Αποστράτους  όπως το είχαμε αναδείξει από τον ΔΕΚ 2020  - Δείτε εδώ - είναι  της τάξεως των 3.600.000,00 στο μέρισμα  ευρώ : 


Για δε το ΕΚΟΕΜΑ -Δείτε ΕΔΩ-   940.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τα σημερινά αποτελέσματα του Προϋπολογισμού (δείτε παρακάτω) τα διαθέσιμα του Ταμείου ΥΠΕΡΚΑΛΎΠΤΟΥΝ και τα ανωτέρω ποσά εάν  ΔΕΝ παρακρατούνταν. (ως έσοδα του Μετοχικού) 

Το γιατί όμως ΔΕΝ επιστρέφονται  και ΔΕΝ σταματούν οι κρατήσεις στους Αποστράτους το γνωρίζει ΜΟΝΟΝ ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος.....


















































1 σχόλιο:

  1. Με απλα λογια ειναι καθαρα πολιτικη αποφαση του Υ.ΕΘ.Α κ Παναγιωτοπουλου :
    Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για Κρατήσεις Μερισμάτων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ σύμφωνα με ν.4093/2012 Τετάρτη, Απριλίου 28, 2021
    https://www.staratalogia.gr/2021/04/40932012_28.html
    την παρούσα φάση, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, αναφορικά με τις μειώσεις και κρατήσεις του ν.4093/12 (Α΄222), και επίκειται η ένταξή του σε προσεχές νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.
    Παναγιωτόπουλος Μάρτιος ΄21 στη Βουλή: Οι κρατήσεις Ν.4093/12 στα Μερίσματα θα σταματήσουν………Ιούλιος ΄21 οι κρατήσεις συνεχίζουν να υφίστανται!!! (Το ιδιο και Σεπτ 21).
    http://aeroporiapostratos.blogspot.com/2021/07/21-409312-21.html
    Oσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕRA25 που δεν εκαναν καμια ερωτηση για το θεμα στη ΒΟΥΛΗ : Aπλα η χώρα ζει την εποχή που ο ρόλος «φιλολαϊκών» δήθεν δυνάμεων αποκαλύπτεται.Αλλωστε ο ιδιος ο κ Αλεξης Τσιπρας στην ΔΕΘ στοχοποίησε τη μεσαία τάξη και θεωρει τους στρατιωτικούς εργαζομενους Γ’’ κατηγοριας(ανισοτητα αδικια).
    Η δημιουργία μερισματούχων δυο ταχυτήτων είναι πέραν πάσης λογικής και νομίζω ότι δεν τιμά το χώρο των Ε.Δ .Εχουν γινει εντος του 2021 4 φορες Ερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής(2φορες)-ΚΚΕ-Ελ Λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨