Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΑΑΑ 2021 ( Αιτήσεις Υποψηφιοτήτων)



  • Υποβολή υποψηφιοτήτων από ΣΉΜΕΡΑ Τέταρτη 1/9/2021 και ώρα 09:00 και θα περατωθεί την Πέμπτη 30/9/2021 και ώρα 14:00.
  • Εκλογές την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου
  • *Αιτήσεις Υποβολής  Υποψηφιοτήτων  
*Τελευταία ενημέρωση 12:50 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)
Ταχ. Δ/νση: Χαλκοκονδύλη 5
Ταχ. Κώδικας: 106 77 - Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 3802241 &
210 3820271
Fax 210 3825393
Email: info@eaaa.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΑΑΑ 2021
1 Έχοντας υπόψη:
α. Το ΝΔ 1171 /1972 (ΦΕΚ 82 τ.Α /1972)
β. Την Φ.454/ΑΔ 452352/20 Αυγ 2002 ΚΥΑ ΥΦΕΘΑ –ΥΦΟΙΚ (ΦΕΚ 1142 τ.Β /2002) «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)».
γ. Την Φ.454/ΑΔ 451618 /9 Ιουν 2006 ΚΥΑ ΥΦΕΘΑ –ΥΦΟΙΚ (ΦΕΚ 1142 τ.Β /2002) « Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.454/ΑΔ 452352/20.08.2002 (ΦΕΚ Β 11742) Κοινής Υπουργικής Απόφασης».
δ. Την υπ’ αριθμ 21/ 31-8-2021 Απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΑ.

Προκηρύσσονται
εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

2 ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
α. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα αρχίσει από τη Τέταρτη 1/9/2021 και ώρα 09:00 και θα περατωθεί την Πέμπτη 30/9/2021 και ώρα 14:00.
β. Η υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας μπορεί να γίνει:
Με έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία κατατίθεται από τον υποψήφιο στην γραμματεία της ΕΑΑΑ, Χαλκοκονδύλη 5, 3ος όροφος, κατά τις εργάσιμες ημέρες από ώρας 10:00 έως 13:30 με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητος (ΕΑΑΑ) του μέλους.
Ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή (προς ΕΑΑΑ Χαλκοκονδύλη 5, Τ.Κ. 10677 Αθήνα). Η συστημένη επιστολή θα περιέχει τα κατωτέρω έντυπά:
Συμπληρωμένη αίτηση υποψηφιότητας και
φωτοαντίγραφο της υπηρεσιακή ταυτότητας του μέλους της ΕΑΑΑ
Με mail στο info@eaaa.gr . Το mail θα συνοδεύεται με τα κατωτέρω σκαναρισμένα έντυπα:
Συμπληρωμένη την αίτηση υποψηφιότητας και
Φωτοαντίγραφο της υπηρεσιακήs ταυτότητας του μέλους της ΕΑΑΑ.

Η ΕΑΑΑ θα ενημερώνει άμεσα τον υποψήφιο ότι λήφθηκε η αίτηση του..

γ. Αντίγραφο αιτήσεως θα διατίθεται στα γραφεία της ΕΑΑΑ και των Παρατημάτων και δημοσιεύεται στη σελίδα 5 της παρούσης.
δ. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του πρόεδρου και του αντιπροέδρου δεν κωλύονται να θέσουν υποψηφιότητα και για μέλος του Δ.Σ.
ε. Οι εκλογές διεξάγονται υπό τη προϋπόθεση , ότι θα υποβληθούν τουλάχιστον δεκαέξι (16) υποψηφιότητες για όλες τις θέσεις του Δ.Σ..

3 ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

α. Ο έλεγχος της νομιμότητας πραγματοποιείται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ εντός δεκαημέρου από της λήξεως της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων και όχι αργότερα από τις 10 Οκτωβρίου 2021. Τα αποτελέσματα του ελέγχου νομιμότητας των υποψηφίων αναρτώνται άμεσα στην Ιστοσελίδα της ΕΑΑΑ.
β. Ενστάσεις επί της νομιμότητας υποβάλλονται εντός 2ημέρου από της ημέρας ανακοίνωσης του αποτελέσματος του ελέγχου της νομιμότητας των υποψηφίων και κρίνονται αμετακλήτως εντός 5ημέρου από της υποβολής τους από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
γ. Δικαίωμα του εκλέγειν κα εκλέγεσθαι έχουν όλα τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη της ΕΑΑΑ με τους εξής περιορισμούς:
Για τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου οι υποψήφιοι πρέπει να είναι βαθμού Απτχου ή Υπτχου.
Τα ορφανικά μέλη δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου.

4 ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ

α. Για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2021 οι εφορευτικές επιτροπές θα είναι συνδεδεμένες On line με το εκλογικό κατάλογο της ΕΑΑΑ.
β. Με την ψήφιση του κάθε μέλους θα ενημερώνεται άμεσα η βάση του εκλογικού καταλόγου και δεν θα υπάρχει δυνατότητα διπλοψηφίας.
γ. Εκλογικοί κατάλογοι θα αποσταλούν για τη περίπτωση που κάποιο απρόβλεπτο εμπόδιο δεν θα επιτρέψει την On line σύνδεση ενός εκλογικού κέντρου με τον εκλογικό κατάλογο της ΕΑΑΑ.
δ. Ο εκλογικός κατάλογος στους οποίο αναγράφονται τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη θα πρέπει να έχει ελεγχθεί και να έχουν διορθωθεί τα λάθη ή παραλήψεις με μέριμνα του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ μέχρι 29-10-2021.

5 ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

α. Μέχρι 10-10-2021 πρέπει να έχουν ορισθεί οι εφορευτικές Επιτροπές (Κεντρική και Εκλογικών τμημάτων.
β. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και οι Εφορευτικές Επιτροπές των Εκλογικών Τμημάτων της ΕΑΑΑ στην Αθήνα αποτελούνται από τρία (3) τακτικά και έξι (6) αναπληρωματικά μέλη, που ορίζονται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ δια κληρώσεως μεταξύ των προτεινομένων από τους υποψηφίους, μελών της ΕΑΑΑ, που διαμένουν στο λεκανοπέδιο αττικής.
γ. Οι Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογικών τμημάτων Παραρτημάτων αποτελούνται επίσης από τρία (3) τακτικά και έξι (6) αναπληρωματικά μέλη, που ορίζονται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ από τους προτεινομένους από τα Τ.Σ. των Παραρτημάτων εκ των κατοικούντων στο Νομό της έδρας εκάστου Παραρτήματος μελών.

Για τον ορισμό των Εφορευτικών Επιτροπών κάθε υποψήφιος μπορεί να προτείνει μέχρι τρία (3) άτομα.

δ. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ όσο και των Παραρτημάτων δεν μπορεί να είναι μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.
ε. Πρόεδρος της κάθε Εφορευτικής επιτροπής ορίζεται από τον ανώτερο ή αρχαιότερο μέλος προ της αποστρατείας. Σε περίπτωση αναπληρώσεως μέλους της Κεντρικής Εφορευτικής επιτροπής ο αναπληρωτής ορίζεται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ. Σε περίπτωση αναπληρώσεως μέλους Εφορευτικής επιτροπής Τμήματος ο αναπληρωτής ορίζεται από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Στ. Στα τακτικά μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Εφορευτικών Επιτροπών θα χορηγηθεί χρηματικό ποσό εκατό (100 ) ευρώ, για αντιμετώπιση των εξόδων κινήσεως.

6 ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

α. Παράλληλα με τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΑΑΑ θα διεξαχθούν και οι σφυγμομετρήσεις για την ανάδειξη των Τοπικών Συμβουλίων των παραρτημάτων. Για την υποβολή υποψηφιοτήτων ισχύει η ίδια προθεσμία που ισχύει και για τις υποψηφιότητες για το ΔΣ της ΕΑΑΑ. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα τακτικά και τα ορφανικά μέλη που είναι μέλη του παραρτήματος και διαμένουν στο νομό του παραρτήματος. Τα ορφανικά μέλη δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση προέδρου του παραρτήματος.
β. Η υποβολή της υποψηφιότητας θα γίνεται ΜΟΝΟ με έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία κατατίθεται στην γραμματεία του παραρτήματος του με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας (ΕΑΑΑ) του μέλους. Αντίγραφο αιτήσεως θα διατίθεται στα γραφεία των Παρατημάτων και δημοσιεύεται συνημμένα στη σελίδα 6 της παρούσης.
γ. Οι σφυγμομετρήσεις δεν θα διεξαχθούν στη περίπτωση που σε κάποιο παράρτημα οι υποψήφιοι είναι πέντε και συγκεκριμένα ένας για Πρόεδρος και υπόλοιποι τέσσερες για μέλη.
δ. Οι σφυγμομετρήσεις σε όλα τα παραρτήματα θα γίνουν από τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές των εκλογών της ΕΑΑΑ. Το ΔΣ/ΕΑΑ θα αποφασίσει σε ποια παραρτήματα θα υπάρχουν δύο εκλογικά τμήματα (ένα για το ΔΣ/ΕΑΑΑ και το άλλο για τις σφυγμομετρήσεις).
ε. Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων το κάθε παράρτημα υποχρεούνται να υποβάλουν άμεσα στην ΕΑΑΑ τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν για το Τοπικό Συμβούλιο.
στ. Τα αποτελέσματα των Σφυγμομετρήσεων (άτυπων εκλογών) των Παραρτημάτων δεν είναι δεσμευτικά για το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ που θα προκύψει από τις εκλογές (άρθρο 5 παρ.6 ΝΔ 1171/1972).

7 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Απαγορεύεται αυστηρά από τους υποψήφιους η χρήση των προσωπικών δεδομένων των μελών από τη βάση δεδομένων της ΕΑΑΑ όπως διευθύνσεις , τηλέφωνα και e-mails. Η χρήση προσωπικών δεδομένων διώκεται ποινικά σύμφωνα με το ν 4624/2019 άρθρο 38.

8 ΛΟΙΠΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

α. Οι υποψήφιοι για το ΔΣ της ΕΑΑΑ μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πρόσφατη φωτογραφία εκτάσεως μιας δακτυλογραφημένης σελίδας και μέχρι διακόσιες (200) λέξεις, στο οποίο καταχωρήσουν και τις απόψεις τους, όσον αφορά την επίλυση των κλαδικών θεμάτων και για τη λειτουργία της ΕΑΑΑ. Τα βιογραφικά πρέπει να έχουν επιδοθεί στον υπεύθυνο εκδόσεως της εφημερίδος μέχρι 30/9/ 2021.
β. Οι υποψήφιοι για τα Τοπικά Συμβούλια παραρτημάτων μπορούν να προσκομίσουν στο Τοπικό παράρτημα ένα σύντομο βιογραφικό και μία πρόσφατη φωτογραφία για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του παραρτήματος, εφόσον το παράρτημα διαθέτει ιστοσελίδα, καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων του παραρτήματος. Η ανάρτηση θα γίνει μετά τον έλεγχο νομιμότητας των υποψηφίων.
γ. Το ψηφοδέλτιο για το ΔΣ/ΕΑΑΑ χωρίζεται σε τρία μέρη:
Για τη θέση του Προέδρου όπου τίθεται ένας σταυρός
Για τη θέση του Αντιπροέδρου όπου τίθεται ένας σταυρός.
Για των μελών του ΔΣ όπου τίθενται από ένας (1) έως τέσσερες (4) σταυροί προτίμησης.
δ. Τα ψηφοδέλτια των Παραρτημάτων χωρίζονται σε δυο μέρη:
Το πρώτο για τη θέση του προέδρου, όπου τίθεται ένας σταυρός προτίμησης, και
Το δεύτερο για τις θέσεις των μελών του ΤΣ όπου τίθενται από ένας (1) έως δυο (2) σταυροί προτίμησης.
ε. Επιμέρους λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην «ΗτΑ», στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΑ και δι’ εγγράφων προς τα Παραρτήματα της ΕΑΑΑ και στην εφορευτική επιτροπή.
 ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ   
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ/ΕΑΑΑ  & ΤΟ Τ.Σ. ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 
πατήστε εδώ 

ΠΗΓΗ:  Ε.Α.Α.Α. 











2 σχόλια:

  1. Χρειάχονται εκλογές;;; αφου τα καταφέρνουν μια χαρά εδω και 3 χρόνια,ας συνεχίσουν οι ίδιοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογές εν μέσω πανδημίας και χωρίς ηλεκτρονική ψήφο. Δοξάστε τους !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨