Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

M-2000-5                           F-16    
RAFAL

Ο εθνικός ήρωας Γ. Καραϊσκάκης είπε: 
«ο Θεός μας καταράστηκε και μας έφερε . τους κακούς γείτονες τούρκους»

Γράφει ο Σμχος (ε.α) Γιάννης Αβραμίδης

Την αφορμή για την συγγραφή αυτού του κειμένου την έλαβα από την δήλωση ενός συμπατριώτη μας. «Είναι άσκοπο και ανώφελο να ξοδεύονται ετησίως περίπου 10 δις ευρώ για το λειτουργικό κόστος των Ε.Δ , αυτά τα χρήματα πρέπει να διατίθενται για το κοινωνικό κράτος» . Την απάντηση στον συμπατριώτη μας την έδωσε ο............ Έλληνας ΥΠ.ΕΞ στη συνάντησή του για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα την 15 Απριλίου του 2021 με τον ΥΠ.ΕΞ της γείτονας Τουρκίας. Ο τούρκος ΥΠ.ΕΞ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 η οποία προβλέπει ότι μερικά από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου να είναι από στρατιωτικοποιημένα. 

Η Τουρκία μετά από έναν αιώνα, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, μέσω του τούρκου Υ.ΕΘ.Α κου Ακάρ άρχισε να καταγγέλλει την Ελλάδα και να αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Ο κος Ακάρ δεικνύοντας την ¨συμπάθειά¨ του προς τον ελληνικό λαό λέει αυτό που ισχυρίζεται και ο συμπατριώτης μας ,ότι « είναι άσκοπο το ελληνικό κράτος να ξοδεύει χρήματα και να εξοπλίζεται και ιδιαίτερα με πανάκριβα σύγχρονα όπλα όπως τα RAFAL. 

 Κε Ακάρ , όπως σας είπε και ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ , εσείς μας αναγκάζετε (ότι απειλείται δεν από στρατιωτικοποιείται) να “παραβιάζουμε” την Συνθήκη της Λοζάνης, που τελευταία εσείς την αμφισβητείτε ως αναχρονιστική, και μας κατηγορείτε ότι εξοπλίζουμε τα νησιά μας. Την αιτία την αποδεικνύετε καθημερινά με τις ενέργειές σας, όπως με τις διεκδικήσεις σας και τις 450 υπερπτήσεις των οπλισμένων μαχητικών αφων σας πάνω από ελληνικά εδάφη. Η στρατιά που έχετε εγκαταστήσει στα απέναντι παράλια δεικνύει τις προθέσεις σας. Έχετε στα σχέδιά σας να υλοποιήσετε την εντολή του πατέρα σας Ατούρκ, Μουσταφά Κεμάλ. «Εγώ σας παρέδωσα το 1922 την Σμύρνη , εσείς αν θέλετε να ελέγχετε το Αιγαίο θα πρέπει να εξουσιάζετε τα απέναντι ελληνικά νησιά». Αυτό το σχέδιό σας το αποδεικνύετε , ειδικά τα τελευταία χρόνια, καθημερινά με τις δηλώσεις σας για διεκδίκηση ελληνικών νησιών ,όπως γκρίζες ζώνες ΙΜΙΑ Ιανουάριος του 1996, με τις παραβιάσεις και παραβάσεις του FIR Αθηνών και των ελληνικών χωρικών υδάτων. Είστε μεταξύ των ελαχίστων που αρνείστε να υπογράψετε την Συνθήκη Unclos82 για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και μάλιστα απειλείτε επί είκοσι και πλέον χρόνια τη χώρα μας με casus belli. 

 Κε Ακάρ η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας όπως θέλετε να την αποκαλείτε, 6 Ν.Μ χωρικά ύδατα και 10 εναέριος χώρος , δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα να τον παραβιάζετε καθημερινά, αυτό ισχύει από το 1932 και έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Ελευθερίου Βενιζέλου και του τότε Προέδρου σας Κεμάλ, οι συμφωνίες ισχύουν και πρέπει να τις σεβόμαστε. Αυτή την ιδιαιτερότητα την αμφισβητήσατε για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα του 1974 σε μια περίοδο που είχατε προστάτη σας το Κίζιγκερ, τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος λειτούργησε σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων στην Κύπρο, εισβολή και κατοχή με 40 χιλ. στρατό. 

Κε ΑΚΑΡ η εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου έγινε γιατί η Ελλάδα είχε αποσύρει τον ελληνικό στρατό και από στρατιωτικοποίησε το νησί. Εσείς διατηρείτε παράνομα , παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Ο.Η.Ε, τις δυνάμεις κατοχής στο νησί , αυτή τη δημοκρατία υποστηρίζετε ότι υπηρετείτε. Η Ελλάδα έπαθε με την Κύπρο και έμαθε , δεν θα πάθει και με τα νησιά του Αιγαίου δεν πρέπει και δεν σκοπεύει να τα από στρατιωτικοποιήσει όσο και αν κοστίζει οικονομικά αυτό. . 

 Πιστεύω με τα παραπάνω να έπεισα και τον πλέον κακόπιστο ότι το λειτουργικό κόστος των Ε.Δ είναι αναγκαίο και απαραίτητο γιατί ατυχώς ο Θεός μας έστειλε ένα κακό γείτονα , όπως έλεγε ο μέγας ήρωας της ελληνικής επανάστασης του 1821 Γεωρ. Καραϊσκάκης . Δεν έχουμε γείτονες ένα ευρωπαϊκό λαό, αλλά τους Μογγόλους τούρκους που εγκαταστάθηκαν με τη βία στη περιοχή κατακτώντας το 1453 μ.Χ την Βυζαντινή Αυτοκρατορία . . 

 Η πρόσφατη διακλαδική άσκηση Ηνίοχος με συμμετοχή 6 χωρών , Ελλάς , Η.Π.Α, Γαλλία, Καναδάς . Η.Α.Ε, Ισπανία και 100 Αφων, την ελίτ των παγκόσμιων αεροποριών, στοιχίζει πολλά, αλλά έστειλε ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι οργανωμένη χώρα με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις ….. και πρέπει τη σέβεται. . 

 Ολοκληρώνοντας θα αναφερθώ στις πρόσφατες δηλώσεις του Κου Ακάρ Υ.ΕΘ.Α της Τουρκίας απευθυνόμενος προς τους στρατιωτικούς της χώρας του. Οι ανακρίβειες ¨για προκλήσεις και προβοκάτσια της Ελλάδας εις βάρος της Τουρκίας¨ δεν πείθουν ακόμα και αυτούς που απευθύνεστε. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο συσχετισμός των αμυντικών δυνάμεων Ελλάδας –Τουρκίας αριθμητικά αρχίζει να εξισορροπείται ή και να ανατρέπεται λίαν συντόμως υπέρ της Ελλάδας αλλά εκείνο που σας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το αναμφισβήτητο ποιοτικό στοιχείο του έμψυχου δυναμικού της χώρας μας. Πριν από ένα έτος γνωρίζοντας, ως χώρα του ΝΑΤΟ, τις αμυντικές δυνάμεις της Ελλάδας την αποκαλούσατε, σε δηλώσεις σας « η Ελλάδα είναι μια μικρή και αμυντικά ανίσχυρη χώρα και θα πρέπει να κάνει αυτά που επιθυμούν οι μεγάλοι και ισχυροί» . 

Σήμερα με την λογική που επικράτησε στην Ηγεσία της χώρας μας, προέβηκε στις δέουσες ενέργειες με σκοπό να ανατρέψει το συσχετισμό των αμυντικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα υπέγραψε την F.O.S με την Γαλλία προμηθεύτηκε τα αναγκαία ανταλλακτικά και αξιοποίησε σχεδόν όλα τα αφη Μ.2000 και Μ.2000-5. 
 Επίσης υπέγραψε ή πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο αγοράς 18+ 6 σύγχρονων αφων RAFAL . Τέλος βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση των 84 αφων F-16 από την Ε.Α.Β –Α.Ε σε συνεργασία με τις αμερικάνικες κατασκευάστριες εταιρείες. Παράλληλες ενέργειες αναβάθμισης έγιναν και στα άλλα όπλα των Ε.Δ όπως ναυτικό με φρεγάτες (σε εξέλιξη) και το στρατό ξηράς. 

 Η Ελλάδα είναι ισχυρή και έχει την δυνατότητα να αποτρέπει κάθε απειλή, παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της, που απορρέουν από τους νόμους του διεθνούς δικαίου και τις Συνθήκες. Οι απειλές του Oruss Reis είναι πλέον παρελθόν, τα πλοία στα λιμάνια, η γαλάζια πατρίδα έχει καιρό να ακουστεί. Απεναντίας η Τουρκία με το διπλό παιχνίδι που έπαιξε, πατώντας σε δύο βάρκες , ΝΑΤΟ και Πούτιν, ήταν επόμενο να πνιγεί και μάλιστα στα βαθειά νερά. 

 Η νέα ηγεσία των Η.Π.Α , με αφορμή την αγορά των ρωσικών S-400 από τη Τουρκία, της επέβαλε αυστηρά μέτρα, που επηρέασαν κυρίως την αμυντική βιομηχανία της και δυνατότητά της, όπως αποβολή από το πρόγραμμα συμπαραγωγής και αγοράς των σύγχρονων αφων F-35, τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα αναβάθμισης των F -16 σε VIPER και ανταλλακτικών συντήρησης, καθώς και υλικών υποστήριξης της αμυντικής βιομηχανίας της. 

 Η Άγκυρα πλέον έχει περιοριστεί σε φραστικές απειλές εναντίον της χώρας μας ,γεγονός που αποδεικνύει ότι η αποτροπή είναι η μόνη λύση ειρήνης και στηρίζεται στις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με οποιοδήποτε κόστος. Επαληθεύτηκαν οι απόψεις όπως εκφράστηκαν και σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο φιλόξενο ιστολόγιο της αεροπορίας απόστρατος. . 

 Τελειώνω με τη συμβουλή στο κο ΑΚΑΡ «Μωραίνει κύριος ων βούλεται απολέσει» και ας το λάβει σοβαρά υπόψη διότι είναι ¨θεοσεβούμενος¨ όπως προκύπτει από το γεγονός ότι δεν του έφταναν τα χιλιάδες τζαμιά για να προσεύχεται αλλά αποδέχτηκε ¨μετέτρεψε¨ σε τζαμί και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, κειμήλιο παγκόσμιας κληρονομιάς της Χριστιανικής πίστης.

Υ. Γ Κε Πρωθυπουργέ καλό είναι να υλοποιηθεί η πρότασής σας ¨για δημιουργία ταμείου ενίσχυσης των Ε.Δ από τον Ελληνικό λαό¨ παρ όλες τις οικονομικές αντιξοότητες , όπως έγινε και στο παρελθόν με την ίδρυση της Π.Α, γνωστή άλλωστε η ρήση ¨υπέρ της αεροπορίας ¨. Ο ευπατρίδης , 97χρονος βετεράνος του Β΄Π.Π , Ιάκωβος Τσούνης μας έδωσε το παράδειγμα .-

Πηγές : Κεμάλ Ατατούρκ, Ηλεκτ. Τύπος , Διαδίκτυο… κ.α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨