Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Ταμείο Εθνικής Άμυνας ΤΏΡΑ!!! Απαραίτητο πλέον όσο ποτέ (Επιστολή)


Γράφει ο Υπτχος ε.α Γούδας Αλέξανδρος

ΤΑΜΕΙΟ/-Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ/-Α ΠΛΕΟΝ ΟΣΟ ΠΟΤΕ

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τον Ιαν. του 2020 και την σχετική αναφορά-συζήτηση στην Βουλή πρόσφατα, ότι η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάζει να υλοποιήσει τη δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου για την Εθνική Άμυνα, με τη συμβολή επιχειρηματιών, εταιρειών και ιδρυμάτων, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, έφθασε η ώρα να υλοποιηθούν, αποσκοπώντας στην υλοποίηση μιας ιστορικής πρωτοβουλίας που συζητείται έντονα τα τελευταία χρόνια ως μια απόπειρα επανάληψης του Έπους των Ελλήνων Ευεργετών, οι οποίοι από τον 19ο αιώνα, με προσωπικές δωρεές στο τότε δημιουργούμενο ελληνικό κράτος, συνέβαλαν αποφασιστικά στη συγκρότησή του, ….
Άλλωστε, ενημερωτικά, το 1932 όταν η Π.Α έγινε αυτοδύναμο όπλο, στη προσπάθεια της αυτή συνέβαλε ο ελληνικός λαός, και ‘’παροιμιώδης’’ ήταν η φράση ’’αγορά υπέρ της αεροπορίας από τον Ελληνικό λαό’’οποτεδήποτε υπογραφόταν συμβόλαιο αγοραπωλησίας. 
Το παράδειγμα της δημιουργίας και της ενίσχυσης ενός τέτοιου ταμείου οφείλουν να το δώσουν πρώτοι οι απόστρατοι προσφέροντας ότι μπορούν και οι ίδιοι από το πενιχρό εισόδημά τους ή το στέρημά τους.

Η ιδέα έχει ωριμάσει στα χρόνια της κρίσης και της χρεοκοπίας, ωστόσο η καταλυτική στιγμή που επιτρέπει την υλοποίησή της φαίνεται ότι είναι η τρέχουσα συγκυρία της κλιμάκωσης των τουρκικών απειλών και της επικίνδυνης έντασης στα εθνικά θέματα. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός την εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή. Οι αρχικές σκέψεις επικεντρώνονται στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. πρωθυπουργός σκοπεύει να απευθύνει ο ίδιος προσκλητήριο στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας

Οι οικονομικές συνδρομές θα χρησιμοποιηθούν στοχευμένα στην ενίσχυση των εξοπλισμών για την Εθνική Άμυνα σύμφωνα με τις ανάγκες των τριών Όπλων και ανάλογα με τις ιεραρχήσεις των επιτελικών στελεχών τους και τους στόχους του υπουργείου Άμυνας. Για παράδειγμα, στην Αεροπορία για την προμήθεια σύγχρονων αεροσκαφών και όπλων Α/Α-Α/Ε, στο Ναυτικό για τις φρεγάτες, στον Στρατό για ανάλογους αμυντικούς σκοπούς.

Η άποψη υποστηρίζεται εδώ και χρόνια από πολλούς Συναδέλφους, ότι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως τουρκικών προκλήσεων και απειλών είναι η δημιουργία ενός Ταμείου Άμυνας (TAM) και όλα τα άλλα …. “έπονται”, άποψη που είναι γνωστή και άμεσα απαιτητή, τώρα μάλιστα που υπάρχει και η οικονομική ύφεση λόγω COVID-19, και οι χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΘΑ είναι περιορισμένες..

Διότι μόνο με την ύπαρξη ενός τέτοιου Ταμείου θα μπορέσουν ,να καταστούν -εδώ και τώρα-οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλιστικά “αστακός”, ήτοι αξιόμαχες και ισχυρές ,πραγματικό φόβητρο για τους ‘’Γείτονες’’, οι οποίοι άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνουν πλην της ισχύος του “αντιπάλου” και αυτό έχει πλέον πλήρως αποδειχθεί.

Έτσι μέσω αυτού του Ταμείου η Ελλάδα θα καταστεί πολύ γρήγορα ένα Έθνος με ισχύ “Ισραήλ” στην περιοχή της, δηλαδή μία ισχυρή στρατιωτική δύναμη, ώστε να είναι έτοιμη, για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε “θερμό” επεισόδιο και μάλιστα μόνη της χωρίς την βοήθεια κανενός συμμάχου, όπως αυτό είναι άλλωστε και το στρατιωτικό “δόγμα” πολλών χωρών στην περιοχή, και σε αυτό βασίζεται η μακροχρόνια επιβίωσή τους.

Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν πρέπει, να επιδιώκουμε, να έχουμε ισχυρές συμμαχίες αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτές τις συμμαχίες, αφού είναι δύσκολο, να εκτιμήσουμε , τι μπορούν να μας προσφέρουν σε μία δύσκολη κατάσταση της χώρας. Η ιστορία μας διδάσκει δυστυχώς πολλά για τις συμμαχίες και τις τραγωδίες του Ελληνισμού στο παρελθόν.

Ταμείο Εθνικής Άμυνας ΤΩΡΑ

Για τη δημιουργία του Ταμείου προτείνονται πολλοί τρόποι (πηγές) για την εξεύρεση των απαραιτήτων χρημάτων μέχρι και του ποσού των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, με προσκλητήριο στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας και πλέον χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο οικονομικά αδύναμος Έλληνας πολίτης που εάν το επιθυμεί και δύναται μπορεί να συνεισφέρει και ο ίδιος από το υστέρημά του……Το εν λόγω Ταμείο να αποτελείται από τρία επιμέρους υποταμεία (ειδικούς λογαριασμούς ανά Κλάδο των ΕΔ και το περιεχόμενό τους να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά, εκτός της συντήρησης των εν χρήσει ‘’ΟΣ’’ και την αγορά νέων ‘’ΟΣ’’, και για αμοιβές του εν ενεργεία ΠΡΣ (επιδόματα-Φ/Π κλπ.……) καθώς και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του. 

Διαχειριστής του/-των, να οριστεί αποκλειστικά το ΥΠΕΘΑ…….

Όπως προανέφερα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον Ιαν. 20, είχε υποσχεθεί τη δημιουργία ενός τέτοιου Ταμείου Άμυνας χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την δημιουργία του.

Το παράξενο όμως είναι , ότι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης δεν πιέζουν για την άμεση υλοποίηση της υπόσχεσής του και επίσης ούτε τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης ,νομίζω, ότι προτείνουν ή υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός τέτοιου Ταμείου για δικούς τους λόγους που είναι αδικαιολόγητοι…….

Επίσης παράξενο είναι ,ότι πολλοί αρθρογράφοι , στρατιωτικοί αναλυτές κλπ, κλπ. και πάσης φύσεως εμπλεκόμενοι με τα ΜΜΕ δεν έχουν την δημιουργία Ταμείου σαν πρώτη προτεραιότητα στις προτάσεις τους και μάλιστα οι περισσότεροι αρκούνται, στο να προτείνουν γενικώς και αορίστως την αύξηση της μαχητικής ικανότητας της χώρας μας. (ΠΩΣ?.....)

Η άμεση όμως δημιουργία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας πρέπει συνεχώς ,να προτείνεται ,ώστε το δυνατόν γρηγορότερα να πραγματοποιηθεί , διότι μόνο μέσω ενός τέτοιου Ταμείου θα καταστούν -εδώ και τώρα-οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αρκούντως ισχυρές ώστε να προχωρήσουμε χωρίς κανένα φόβο στον καθορισμό των χωρικών υδάτων μας και του ΕΕΧ στα 12 μίλια ή/και στον καθορισμό και την υπεράσπιση οποιασδήποτε ΑΟΖ που εθνικά μας συμφέρει και είναι σύμφωνη φυσικά με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θαλάσσης..

Και για να μη μείνουμε σε θεωρητικό επίπεδο ξεκινώντας -αύριο-με ένα κεφάλαιο στο Ταμείο των 10 δισ.εκ.ευρώ που εύκολα μπορεί ,να εξευρεθεί από πολλές πηγές όπως προανέφερα, μπορούμε με την πρόσληψη και ενίσχυση του απαραίτητου προσωπικού ή/και την σχετική εκπαίδευση του υπάρχοντος καθώς και με την συνδρομή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ή και με άλλων βιομηχανιών συμμάχων κρατών, έστω και αργά, να συντηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε το πάσης φύσεως υπάρχοντα ‘’ΟΣ’’, ώστε να καταστούν πρωτίστως άμεσα αξιόπιστα και σε μεγάλη διαθεσιμότητα και επιπλέον παράλληλα να παραγγείλουμε ορθολογικά, όσα απαιτούνται βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, με ενδιάμεσο λύση την παροχή αντίστοιχων μεταχειρισμένων ‘’ΟΣ’’, μέχρι παραλαβής των καινούργιων, ώστε οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων να γίνουν το συντομότερο πλήρως αξιόμαχες

Προσωπικά εκτιμώ ,ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί και πιστεύει ακράδαντα, ότι η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτό που διακηρύττει θα το πραγματοποιήσει , όταν χρειασθεί διότι προφανώς χαίρει πλήρης εμπιστοσύνης και είναι βέβαιον ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν -με το επιθυμητό στρατιωτικό αποτέλεσμα- την οποιαδήποτε αποστολή αναλάβουν , άξια τέκνα, άξιων -ηρώων πολεμιστών-προγόνων .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨