Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

AYASOFIA CAMii – ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ Απίστευτη Τουρκική πρόκληση του Ιμάμη Ερντογάν, το Π.Δ της 10-07-2020



Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α)

Ο Ιμάμης Ερντογάν κατήγαγε μεγάλη νίκη κατά του πατέρα των νεο τούρκων Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ). Με το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε την 10-07-2020 , αμέσως μία ώρα μετά την απόφαση της αμφισβητούμενης ¨ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης¨, ακύρωσε το Π.Δ του 1934, του τότε Προέδρου Μουσταφά Κεμάλ, με το οποίο η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης από τζαμί γινόταν Μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Άλλωστε έτσι είχε γίνει αποδεκτό και από τους διεθνείς οργανισμούς Ο.Η.Ε και UNESCO. 

 Στόχος του Κεμάλ ήταν να δώσει στο...........

νεοτουρκικό κράτος κοσμικό χαρακτήρα δυτικού τύπου και να το απομακρύνει από το ανατολικό Ισλάμ. Όνειρό του η Τουρκία Ευρωπαϊκή , για αυτό άλλωστε το άγαλμά του στη Σμύρνη δείχνει προς τη Δύση. Ο Ερντογάν είχε σχεδιάσει την ανατροπή των ιδεών του νεοτουρκικού κράτους με το σκηνοθετημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου του 2016, που είχε στόχο να μετατρέψει τη χώρα του σε ένα ισλαμικό κράτος ανατολικού τύπου οθωμανικής περιόδου, καθότι ισχυρίζεται ότι είναι γνήσιος απόγονος και κληρονόμος τους. 

Η αποτυχία του πραξικοπήματος, γεγονός σπάνιο για τα τουρκικά δεδομένα, αποδεικνύει ότι ο Σουλτάνος και τώρα Ιμάμης, ήθελε να εκκαθαρίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους Κεμαλιστές, γέμισε τις φυλακές με αυτούς. Η ακύρωση του προεδρικού διατάγματος του Κεμάλ έγινε με την αιτιολογία ότι ήθελε να διορθώσει ένα λάθος του Κεμάλ, που ονόμασε την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης Μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς ενώ λειτουργούσε μόνο 6 αιώνες επί οθωμανικής αυτοκρατορίας ως τζαμί. 

Αγνόησε τους 10 και πλέον αιώνες ως χριστιανικός ναός, για αυτό το σκοπό είχε αναγερθεί από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό και περίπου ένα αιώνα ως μουσείο. Επίσης ισχυρίζεται ότι η το Π.Δ του Κεμάλ έπρεπε να καταργηθεί διότι παραβίαζε το δόγμα του Μωάμεθ του Πορθητή, που ήταν να λειτουργεί ως τζαμί. Έτσι λειτουργούσε αφού οι Μογγόλοι πρόγονοι του Ερντογάν βανδάλισαν ,κάλυψαν με επιχρίσματα τις άγιες εικόνες του Χριστιανισμού, απείρου κάλους και τέχνης. 

Κάτι παρόμοιο επιχειρούν και πάλι γεγονός που αποτελεί πολιτισμική ύβρη, στη προσπάθειά τους να ακυρώσουν 10 περίπου αιώνες λειτουργίας ενός ναού, σύμβολο του Χριστιανισμού και συνδέσμου Δύσης και Ανατολής. 

Θα υπενθυμίσω στον Κο Ερντογάν, γιατί οι Κινέζοι με αναμφισβήτητο πολιτισμό χιλιετηρίδων κατασκεύασαν το Σινικό τοίχος; Ασφαλώς για να προστατευτούν κυρίως από τους γείτονές τους Μογγόλους. Δυστυχώς οι Βυζαντινοί τους έφεραν στη περιοχή ως μισθοφόρους φύλακες των συνόρων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και τελικά έγιναν κυρίαρχοι του τόπου, από τα τραγικά σφάλματα των ταγών βυζαντινών. 

Ο Ερντογάν αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ανακόλουθος απέναντι στον εαυτό του αλλά και το Χριστιανισμό, όταν το 2019, μόλις προ έτους, υποστήριζε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους, όπως κόστους , μουσείου αναγνωρισμένο από διεθνείς οργανισμούς Unesko, εσόδων επισκεπτών κλπ και σήμερα έπραξε τα αντίθετα που αποτελούν ύβρεις στη παγκόσμια κληρονομιά. 

Αποδείχτηκε ότι η αλλαγή της θέσεώς του έγινε καθαρά για πολιτικούς λόγους μετά από τις δύο απανωτές εκλογικές ήττες του το 2019 στην Κωνσταντινούπολη. Αυτός είναι ο νέος σουλτάνος αλλοπρόσαλλος, ας το αντιληφθούν αυτοί που τον στηρίζουν.

 _ Ο σχεδιασμός επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και κατάργησης του Μουσείου την 24 Ιουλίου του 2020 σηματοδοτεί τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του νέου Σουλτάνου και Ιμάμη Ερντογάν να ακυρώσει την Συνθήκη της Λοζάνης , η οποία υπογράφτηκε και αυτή από τον Κεμάλ για τη δημιουργία του νεοτουρκικού κράτους στις 24 Ιουλίου του 1923. Άλλωστε πολλές αναφορές-δηλώσεις έχουν γίνει τελευταία για την αμφισβήτηση και της Συνθήκης της Λοζάνης. Αυτό που υπολείπεται να πράξει ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι να καταργήσει την Άγκυρα από πρωτεύουσα του κράτους, γιατί και αυτό είναι δημιούργημα του Κεμάλ, και να επαναφέρει την Κωνσταντινούπολη όπως ήταν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Η πρόθεση του Σουλτάνου είναι να καταργήσει κάθε στοιχείο του Κεμαλισμού στο νεοτουρκικό κράτος και την επαναφορά του στο Οθωμανικό, γι να διεκδικεί, κληρονομικό δικαίωμα, ως απόγονος των Μογγόλων προγόνων του. Η πρόθεση της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε ήταν προσχηματική και δεν στήριζε το πνεύμα του Κεμάλ για μια Ευρωπαϊκή Τουρκία. Αυτό αποδείχθηκε από την εξέλιξη της πορείας ένταξης, η Τουρκία σκοπίμως δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Ένωσης και έχει σχεδόν αποκλεισθεί, αφού όμως έχει ωφεληθεί από τα ενταξιακά οικονομικά πακέτα. 

 Ας μη μας φανεί υπερβολή, αν αύριο ο Ερντογάν αποκαθηλώσει όλες τις φωτογραφίες ,τις προτομές και τα αγάλματα του Κεμάλ Ατατούρκ και τα αντικαταστήσει με τα δικά του ως νέος Σουλτάνος ενός νέου Οθωμανικού Ισλαμικού κράτους. Μέγα σφάλμα η πρόταση για αντίποινα στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη . Αυτό θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν, άλλωστε, απ ότι γνωρίζω, το σπίτι αυτό είναι δωρεά και δεν αποτελεί περιουσία του δημοσίου. Επίσης διαφωνώ με την άποψη των αντιποίνων, να μη λειτουργήσει το τζαμί του Βοτανικού. Αυτό το τέμενος ανήκει σε όλους τους κατοίκους μουσουλμάνους της χώρας, όλων των εθνοτήτων , αρκεί ο Ιμάμης να μην είναι τουρκικής καταγωγής και να μην ελέγχεται από το καθεστώς της Τουρκίας. 

Η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία , είναι μια σύγχρονη δημοκρατία με πολιτισμό που σέβεται όλα τα δόγματα όλων των θρησκειών. Εύχομαι ο τουρκικός λαός να μην το μετανιώσει που σέρνεται πίσω από το άρμα του νέο ισλαμιστή ηγέτη τους, ελπίζω τα 72 φύλα που κατοικούν στη Τουρκία και δεν είναι Μογγόλοι και το μόνο που τους συνδέει είναι ότι κατοικούν στο ίδιο τόπο και ίσως πιστεύουν κατ ανάγκη στο Αλλάχ, να αντιληφθούν εγκαίρως που τους οδηγεί ο υπερφίαλος ηγέτης τους!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨