Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Αντισυνταγματικές οι Κρατήσεις του Μ.Τ.Α του ν.4093/12. Να σταματήσουν και να επιστραφούν ΤΏΡΑ!!!


ΣΧΟΛΙΟ: ........στο νέο ασφαλιστικό (Βρούτση)  θα υπάρξει αύξηση των επικουρικών συντάξεων στα πολιτικά επικουρικά ταμεία......το Μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας παραμένει  στην κατάψυξη των περικοπών της 10ετίας...........

Μετά από τέσσερις (4) πλεονασματικούς Ισολογισμούς (ετών 2015-16-17-18 ) το πλεόνασμα του 2020 αν μειωθεί στο 50% θα καλύψει την κατάφωρη αδικία αυτής της αντισυνταγματικής κράτησης.

-----------------------------------------------------
Υ Π Ο Μ Ν Η ΜΑ 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 2287-2290/2015

του Γιάννη Αβραμίδη Σμχου ε.α. 
         
Η Ολομέλεια του ΣτΕ σε συνεδρίαση πιλοτικής δίκης αποφάσισε με τις 2287-2290/ Ιούνιος 2015, ότι όλες οι μειώσεις, κρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων είναι αντισυνταγματικές, νόμοι 4051/12 και 4093/12.

- Από τα Μηνιαία δελτία ενημέρωσης των μερισμάτων του ΜΤΑ προκύπτει κράτηση του αντισυνταγματικού ν.4093/12 η οποία άρχισε να επιβάλλεται από..........
1-1-2013 με την ένδειξη «κρατήσεις ν.4093/12 π.χ στο ποσό των 32,21 € για μερισματούχο με 31 μερίσματα». Η κράτηση αυτή επιβάλλεται μέχρι και σήμερα.

- Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜΤΑ 2-11-2018 «οι περικοπές του μερίσματος που διενεργεί η ΗΔΙΚΑ-ΑΕ με δικές της ενέργειες λαμβάνοντας υπόψη το ύψος του αθροίσματος των συνάξεων (κύριων, επικουρικών, μερισμάτων κ.λ.π) που υπερβαίνουν τα 1.300 € εκάστου συνταξιούχου κατ’ εφαρμογή του ν. 4093/12».

- Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνεδρίασε την 4-10-2019 σε πιλοτική δίκη και με την απόφαση 1891/2019 αναφέρεται στην αντισυνταγματικότητα της εν λόγω κράτησης που συνεχίστηκε και μετά το ν.4387/2016 στα επικουρικά ταμεία και κατά συνέπεια και στα μετοχικά ταμεία των ΕΔ. Σημειωτέον ότι ο ν.4093/12 με το ν.4387/16 (επανυπολογισμός συντάξεων) έπαυε να ισχύει . Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, στο πνεύμα της συμμόρφωσης στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στο νέο ασφαλιστικό θα υπάρξει αύξηση των επικουρικών συντάξεων με ανάλογο ποσό όλων των επικουρικών ταμείων, αλλά σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ΜΕΤΟΧΙΚΑ των ΕΔ.
Η εξαίρεση αυτή επιβεβαιώνεται από τον προϋπολογισμό του ΜΤΑ του 2020 καθόσον υπάρχει η πρόβλεψη στα έκτακτα έσοδα ΚΑΕ 6000 «κρατήσεις στις κάθε είδους αποδοχές των υπαλλήλων και συντάξεις των συνταξιούχων ΗΔΙΚΑ ν. 4093/2012 ποσού 3,6 εκατ. €.

- Το δημοσιονομικό πλεόνασμα, σύμφωνα με το προϋπολογισμό του ΜΤΑ του 2020 ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατ. €.
Τα αναδρομικά της κράτησης του αντισυνταγματικού ν. 4093/12 είναι 86 μήνες και για 31 μερίσματα ανέρχεται στο ποσό των 86X32,21= 2.769,86€ για έκαστο μερισματούχο.

- Πιστεύουμε ότι εάν το πλεόνασμα του 2020 μειωθεί στο 50% θα καλύψει την κατάφορη αδικία αυτής της αντισυνταγματικής κράτησης. Ωσαύτως επειδή τα αναδρομικά αποδίδονται μέσω ΗΔΙΚΑ στο δημόσιο μπορεί να διεκδικηθούν από τον προϋπολογισμό του κράτους.

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

1) Να παύσει άμεσα η μηνιαία κράτηση που επιβλήθηκε με τις ως άνω αντισυνταγματικές διατάξεις του ν.4093/12.

2) Την επιστροφή των κρατήσεων που έγιναν στους μερισματούχους για το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 έως 29-2-2020, δλδ. 86 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨