Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (Άρθρο)

 
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ
_ Η επικύρωση των Πρεσπών και η σημαία της Ε.Ε κυματίζει


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α.)

Αναμφίβολα η Συνθήκη των Πρεσπών έγινε με την πίεση οικονομικών συμφερόντων. Οι λαοί των δύο χωρών ήταν αντίθετοι προς αυτήν, η κάθε μία για δικούς της λόγους. . Η μία πλευρά το απέδειξε με το........
αρνητικό δημοψήφισμα και η άλλη με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. 

Οι κυβερνώντες δεν τόλμησαν να ζητήσουν τη γνώμη του λαού, χαρακτηρίζοντας το 70% αυτού ¨όχλο¨ και μάλιστα μη σκεπτόμενο , σε δηλώσεις με ευρωπαίους ηγέτες.
 Η συμφωνία των Πρεσπών αναμφισβήτητα ήταν η χειρότερη για τη χώρα, άποψη της πλειονότητας του ελληνικού λαού. Έδωσε όνομα, εθνικότητα και γλώσσα(Μακεδονική) στους γείτονες απαραίτητες προϋποθέσεις για την ύπαρξη ενός κράτους. 
Τους έδωσε τα πολυπόθητα κριτήρια ένταξής τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε , τους έκανε κράτος αναγνωρισμένο επίσημα από τους διεθνείς οργανισμούς με ψήφο και δικαίωμα αρνησικυρίας . Γιατί όχι, χαρίσαμε την ιστορία μας της ελληνικής Μακεδονίας, με μοναδικό αντάλλαγμα η άλλη πλευρά άλλαξε τις πινακίδες ονομασίας των οδών και πλατιών , λες και κάποιοι ¨άλλοι¨ δεν θα τις επαναφέρουν . 

Το παιχνίδι της συμφωνίας της λίμνης έληξε, Σκόπια _Αθήνα 5-1. 

Το χειρότερο που κατόρθωσε η συμφωνία των Πρεσπών, ήταν να διχάσει τον ελληνικό λαό. Η ιστορία διδάσκει , ο σοφός Ευριπίδης έλεγε «Όλβιος όστις ιστορίας έσχεν μάθησιν». Τα χειρότερα ο ελληνικός λαός τα έπαθε όποτε τον βρήκε διχασμένο.

Δυστυχώς αυτό μας ανήκει και είναι κληρονομικό των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας, όσο και εάν προσπαθούν οι εχθροί μας να το αμφισβητούν Άλλωστε ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ , ο ιδρυτής του νεοτουρκικού κράτους προέτρεπε τους υπηκόους του λέγοντας « τον Έλληνα μην τον πειράξεις όταν είναι μονιασμένος ,είναι επικίνδυνος , αλλά ευάλωτος όταν είναι διχασμένος» . 

Η μικρασιατική καταστροφή του 1922, από τις μεγαλύτερες του ελληνισμού, που ανέτρεψε την Συνθήκη των Σεβρών ,των νικητών, και μας οδήγησε στη Συνθήκη της Λοζάνης ,των ηττημένων , ήταν αποτέλεσμα του διχασμού των Ελλήνων (Βενιζελικοί-Βασιλικοί κυβέρνηση των Αθηνών και Θεσσαλονίκης) .

 Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα οικονομικά συμφέροντα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για την υπογραφή και εφαρμογή της συμφωνίας της λίμνης που έπνιξε την πλειονότητα του ελληνικού λαού, που πιστεύει στην ιστορία του και έχυσε ποταμούς αίματος για να την στηρίξει. Σήμερα κυματίζει η σημαία του ΝΑΤΟ στα Σκόπια. 

Σε αυτό συνέβαλε η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, που μας κατέστησε ευάλωτους και το εκμεταλλεύτηκαν μερικοί ¨φίλοι μας¨. Κυρίως όμως συνέβαλε στην αποτυχία, η πολιτική αστάθεια της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί της Κυβέρνησης της συμφωνίας , όπως ο Υπουργός Εξωτερικών που υπέγραψε την συμφωνία και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στα μαχαίρια, οδηγήθηκαν σε παραιτήσεις ,που ο λαός δεν έμαθε τους ακριβείς λόγους. 

Παρά ταύτα όμως , όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Γι αυτό εμείς ο¨ ανεγκέφαλος όχλος¨ των συλλαλητηρίων μεταξύ των οποίων και ο γράφων , δεν πρέπει να παύσουμε να αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της αλήθειας της ιστορίας και του δικαίου. Μπορεί η σημαία του ΝΑΤΟ να κυματίζει στα Σκόπια , όμως υπάρχουν πέντε τουλάχιστον λόγοι ώστε η συμφωνία της λίμνης να μην περάσει στον Ο.Η.Ε, οι εξής : 

Πρώτος λόγος . Η συμφωνία δεν επικυρώθηκε από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας της FYROM .
Δεύτερος λόγος . Η συμμετοχή του λαού της γειτονικής χώρας στο δημοψήφισμα ήταν κατά πολύ μειωμένη του επιτρεπτού. Έστω και έτσι αυτοί αποτόλμησαν το δημοψήφισμα εμείς όχι γιατί ; Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία αποφασίζουμε χωρίς τη βούληση του ¨κυρίαρχου¨ λαού!!! 

 Τρίτος λόγος . Παραβίαση των βασικών κανόνων διεθνών συνθηκών, όπου τα Σκόπια εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ , πριν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα στις Πρέσπες, γιατί αυτή η πρεμούρα. 

 Τέταρτος λόγος. Δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου του 2009 και του 1994 έκριναν ανύπαρκτη τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό έθνος. 

 Πέμπτος λόγος . Η συμφωνία παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δημοσίου δικαίου , τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών με το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ,με το δίκαιο των Διεθνών Συμβάσεων και την Οικουμενική Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

 Όσοι ισχυρίζονται ότι η συμφωνία αυτή έπρεπε να γίνει για καλό σκοπό, όπως για τη σταθερότητα στη περιοχή και να ενισχύσει τη γεωπολιτικές σταθερές της , έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές δηλαδή τη διάλυση του μορφώματος του ΤΙΤΟ , και ότι αυτή αποτελεί ένα πρότυπο συμφωνίας για να επιλυθούν παρόμοια προβλήματα τις περιοχής πλανώνται. Η συμφωνία είναι τουλάχιστον ετεροβαρής και αυτό αποδεικνύεται από τις μονομερείς παραβιάσεις της σε πολλούς τομείς της εφαρμογής της εις βάρος της χώρας μας. 

Η Ελλάδα δεν είχε προβλήματα με τους γείτονες , απεναντίας τους στήριξε οικονομικά, πολιτιστικά , πολιτικά και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής, αυτοί όμως έκλισαν τα σύνορά τους και εμπόδισαν τη διέλευση στους παράτυπους μετανάστες προς Ευρώπη και δημιούργησαν το σοβαρό μεταναστευτικό που ταλανίζει τη χώρα μας. _ Όσοι ισχυρίζονται ότι η υπόθεση της FYROM ήταν χαμένη υπόθεση επειδή 100 και πλέον χώρες την είχαν ¨αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα ¨Μακεδονία ¨ ¨πλανώνται πλάνην οικτρά¨. Και τούτο διότι εάν μόνο η Ελλάδα δεν την αναγνώριζε με οποιοδήποτε όνομα, στα Σκόπια δεν θα κυμάτιζε η σημαία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, ως χώρα υπό ένταξη. Το κυριότερο δεν θα μπορούσε να γίνει κράτος μέλος του Ο.Η.Ε. 

Μεταξύ των πολλών άλλων και αυτά τα πλεονεκτήματα, ωφελήθηκε η FYROM. Θα αναφερθώ σε ένα επίκαιρο θέμα που έχει προκύψει για το ενεργειακό, μεταξύ του ελληνισμού και των εξ ανατολών γειτόνων μας. 

Ο Ο.Η.Ε καταδίκασε τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο ως εισβολή και κατοχή εδαφών κράτους ,της κυπριακής Δημοκρατίας. - 45 χρόνια τώρα ,κανένα κράτος δεν αναγνώρισε τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος με μόνη την Τουρκία, εν τούτοις το ψευδοκράτος του Ντεκτάς ζει και βασιλεύει, με το στήριγμα και τις απειλές της Τουρκίας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο διεκδικώντας με ίσους όρους (ΚΑΖΑΝ, ΚΑΖΑΝ) επιβάλλοντας το δίκαιο του ισχυρού. 

 _Αγαπητοί συμπατριώτες μην απελπίζεστε , δεν χάθηκε ο πόλεμος , χάθηκε μόνο μία μάχη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύουμε , όσο και εάν ισχυρίζονται μερικοί το αντίθετο , υπάρχουν πολλοί λόγοι ακύρωσης με βάση το διεθνές δίκαιο. Οι παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενοι πιστεύουμε, αρκεί να υποστηριχτούν δεόντως, ότι θα εμποδίσουν τα πέντε μέλη του Ο.Η.Ε για την ένταξη των Σκοπίων ( βόρια Μακεδονία) στον οργανισμό. 

Επίσης και το σπουδαιότερο υπάρχουν 70 περίπου άρνηση κυρίες (VETO) για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε που πασχίζει να ενταχθεί για να σωθεί οικονομικά , γιατί άλλως θα διαλυθεί στα εξ ων συντέθηκε (στις εθνότητες Σλάβων ,Αλβανών ,Βουλγάρων ακόμα και Ελλήνων ) .
ΙΔΩΜΕΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨