Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

0 ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ . –Σε προεκλογικό του αγώνα στη Σμύρνη.


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σχος(ε.α)

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κος Ερντογάν ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα από την Σμύρνη. Ο βασικός λόγος είναι γιατί το ποσοστό αποδοχής του στα μικρασιατικά παράλια είναι πολύ μικρό , όπως αποδείχτηκε στη τελευταία εκλογική του αναμέτρηση. 

Οι Νεότουρκοι των δυτικών μικρασιατικών παράλιων είναι.................
προϊόν ανθρώπων με υψηλότερο βαθμό νοημοσύνης και πολιτισμό γιατί έζησαν ειρηνικά πολύ κοντά με τους Έλληνες μικρασιάτες και αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του ελληνικού φύλου. Πολλοί τούρκοι πολίτες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έτρωγαν ψωμί αφού δούλευαν σε ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και στα τσιφλίκια των Ελλήνων. 

Οι τούρκοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν έχουν καμία σχέση πολιτιστική-πολιτισμική με τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, που έκαψαν και κατέστρεψαν με βανδαλισμούς ότι το ελληνικό, υπακούοντας στο δόγμα του ¨εάν θέλετε να στεριώσετε σε αυτό το τόπο καταστρέψτε κάθε τι το ελληνικό¨. 

Αυτό ακριβώς έγινε, οι εκλεκτοί του Κεμάλ κυρίως οι τσέτες ,οι οποίοι επικράτησαν στη περιοχή ¨δια πυρός και σιδήρου¨, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη δημιουργία του νεοτουρκικού κράτους με την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923. Ο στρατός των ¨κατσαπλιάδων του Κεμάλ στηρίχτηκε κυρίως στους αιμοσταγείς και αιμοδιψείς τσέτες οι οποίοι κατάσφαξαν τον ελληνικό πληθυσμό.

 Ο Κεμάλ το 1922 διέπραξε ένα έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων και Αρμενίων πολιτών της μικράς Ασίας. Το έγκλημα αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Γενοκτονίας. Όπως αναγνωρίστηκε από πολλά δημοκρατικά κράτη η γενοκτονία των Αρμενίων έτσι πρέπει να αναγνωριστεί και η Γενοκτονία των Ελλήνων της μικράς Ασίας.

 _ Τα γεγονότα όπως συνέβησαν το 1922 συνθέτουν την πραγματική ιστορία και ουδείς έχει το δικαίωμα για λόγους σκοπιμότητας και πολύ περισσότερο κομματικής προβολής να τα παραποιεί. 

Αυτό που θα καταθέσω είναι γεγονός που συνέβη στους προγόνους της οικογένειάς μου. « Η θεία η Μαρίκα το 1922 ήταν βρέφος. Ο παππούς ο Πολυδεύκης από το μεσοχώρι (τουρκικά ορτάκιοϊ) της Βιθυνίας , κυνηγημένοι από τους τσέτες του Κεμάλ και για να γλιτώσουν το μαχαίρι , παίρνουν το δρόμο (μέσα από βουνά και λαγκάδια) της προσφυγιάς. Το δικαιολογημένο από τις κακουχίες κλάμα του βρέφους, της θείας Μαρίκας, δημιουργούσε πρόβλημα εντοπισμού, γι αυτό ο παππούς και η γιαγιά ηρεμούσαν το βρέφος με αφιόνι, με αναμφισβήτητο το κίνδυνο της ζωής του. Πράγματι λόγω συνεχούς χρήσης το μωρό παρέμεινε σε κατάσταση νάρκωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και έδωσε την εντύπωση θανάτου. Ευτυχώς το γεγονός καθυστέρησης ενταφιασμού, του επέτρεψε να δώσει σημεία επαναφοράς στη ζωή. Ατυχώς πολλά άλλα βρέφη δεν είχαν τη τύχη της θείας Μαρίκας και θάφτηκαν στα πατρώα εδάφη ή έγιναν βορά των άγριων θηρίων. 

_ Κε Ερντογάν η φιλοδοξία σου να γίνεις ο σύγχρονος Κεμάλ του νεοτουρκικού κράτους δεν σου δίνει το δικαίωμα να παραποιείς την ιστορία και να αμφισβητείς τα γεγονότα που διαπράχθηκαν από τους προγόνους σου, που καταδικάστηκαν από την παγκόσμια κοινή γνώμη και από τους ιστορικούς. 

Αίολος ο ισχυρισμός σου για τα αναμφισβήτητα εγκλήματα της μικρασιατικής καταστροφής της γενοκτονίας των Ελλήνων της μικράς Ασίας και ειδικότερα ότι το καμάρι της Ασίας, το νέο Παρίσι , η Σμύρνη πυρπολήθηκε από τους Έλληνες στρατιώτες, ισχυριζόμενος ότι οι αγροίκοι στρατιώτες του Κεμάλ είχαν πολιτισμό επιπέδου που σεβάστηκαν τα θαύματα των Ελλήνων. Ο ισχυρισμός σου Σουλτάνε ξεπερνά κάθε όριο λογικής αφού το τμήμα της Σμύρνης που έμεινε ανέπαφο ήταν οι τουρκικές συνοικίες. 

Η λογική του παραλόγου δεν ταιριάζει στο μυαλό ¨μεγάλου¨ ηγέτη , ¨μεγάλου¨ κράτους. Έτσι τον αποκάλεσαν οι Ευρωπαίο ηγέτες στη πρόσφατη συνάντηση Ε.Ε_ Ερντογάν στη Βάρνα με προεδρεύουσα χώρα την Βουλγαρία. Είναι κοινά αποδεκτό ,ότι οι μεγάλοι άνδρες κάνουν μεγάλα σφάλματα, έτσι μπορεί να το αποδεχτούμε που αποτόλμησε ο κος Ερντογάν να παραποιήσει την παγκόσμια ιστορία αφού ισχυρίζεται ακόμη ότι και την Αμερική την ανακάλυψαν οι πρόγονοί του Οθωμανοί. 

Ο άνθρωπος έχει παραφρονήσει ή μήπως θα έπρεπε να διερωτηθούμε από ποιούς παραδειγματίζεται; 

Πράγματι στο πρόσφατο παρελθόν δύο ¨αξιότιμες ¨κυρίες με ιδιαίτερες θέσεις σε Υπουργείο, ισχυριζόντουσαν ότι οι Μικρασιάτες πρόσφυγες περίμεναν στη παραλία της καιόμενης Σμύρνης το Σεπτέμβριο του 1922 ¨το πλοίο της γραμμής¨! 

Αυτοί που πρώτοι παραποίησαν την ιστορία ήταν όσοι , στο πνεύμα της ελληνοτουρκικής φιλίας (έμεινε μόνο πνεύμα) , έδωσαν το δικαίωμα –έμπνευση στο τούρκο Πρόεδρο να ισχυρίζεται με περίσσεια θρασύτητα τις ανακρίβειες και ιστορικές διαστροφές. Οι κυρίες αυτές διαψεύδονται σήμερα από τους ταγούς του σημερινού νεοτουρκικού κράτους οι οποίοι απειλούν και δηλώνουν καθημερινά «τα πτώματα των προγόνων σας βρίσκονται από το 1922 στα νερά της Σμύρνης, εάν μας προκαλέσετε και τα δικά σας θα βρεθούν στα νερά του Αιγαίου». 

Ο Ερντογάν με τα όσα λέει βρίσκεται σε κατάσταση παράνοιας, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι «ατός του και απατός του κάνει κακό της μοίρας του που δεν το κάνει οχτρός του» .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨