Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Οικονομικά (Χρηματικά Βραβεία Αριστούχων Μαθητών)



ΠΡΟΣ: κ.Πρόεδρο της ΕΑΑΣ
Πανελληνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
e-mail psaemth.gr@gmail.com
Ορεστιάδα 17 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΜΑ: Οικονομικά (Χρηματικά Βραβεία Αριστούχων Μαθητών)
ΣΧΕΤ : Ανακοίνωση με αρ. πρωτ.: 16/2016 05/10/2016 /ΕΑΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κύριε Πρόεδρε
Ενημερωθήκαμε, σύμφωνα με το σχετικό, για την διαδικασία βράβευσης αριστούχων μαθητών τέκνων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΓΕΣ σχολικού έτους 2015-2016.
Ομολογούμε ότι............ αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον σχεδιασμό της οικονομικής βράβευσης των μαθητών που αποφασίστηκε από το ΓΕΣ. Πώς είναι δυνατόν να προβαίνεις σε έκδοση διαταγής για την διενέργεια οικονομικής βράβευσης όταν το προηγούμενο έτος δεν εφαρμόστηκε για όλους, αποκλείοντας μαθητές που αρίστευσαν, διότι δεν έφτασαν τα χρήματα.

Όταν το ΓΕΣ οδηγείται σε ενέργειες οι οποίες αδικούν κατάφορα μερίδα μαθητών και επιβραβεύουν άλλους που έχουν τα ίδια προσόντα, τότε έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Οι αστείες δικαιολογίες ότι δεν χρήματα δεν επαρκούν φανερώνουν ότι οι όποιοι σχεδιασμοί γίνονται χωρίς περίσκεψη και φυσικά οδηγούν σε διακρίσεις που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το πνεύμα της στρατιωτικής οικογένειας . Σε διακρίσεις στις οποίες η ΕΑΑΣ δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συναινέσει .

Πως είναι δυνατόν το ΓΕΣ να διαθέτει μειωμένο ποσό για την βράβευση των αριστούχων μαθητών-τέκνων αποστράτων, η οποία γίνεται χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια, όταν ο λογαριασμός υπέρ ΒΑΜ χρηματοδοτείται από κρατήσεις που γίνονται στις δαπάνες ιδίων πόρων των ΚΑΑΥ-ΣΠ-ΛΑΦ πελάτες των οποίων είναι και οι απόστρατοι.

Τι σημαίνει ο περιορισμός που περιγράφεται στην παράγραφο 2γ του σχετικού και γιατί η ΕΑΑΣ αντί να τον καταγγέλλει ως απαράδεκτο εξετάζει ενδεχόμενα για την εφαρμογή του ;

Εδώ γίνεται ξεκάθαρη διάκριση μεταξύ εε και εα. και μάλιστα επειδή αναγράφεται επακριβώς «ο αριθμός των δικαιούχων της κατηγορίας αυτής, θα καθοριστεί με απόφαση του κ. Α/ΓΕΣ» αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η «κατηγορία» αυτή δεν χαίρει εκτίμησης και ότι ο «αριθμός των δικαιούχων » θα είναι τέτοιος ώστε να βραβεύσουμε ορισμένους.

Θα επαναλάβουμε ότι η ΕΑΑΣ δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συναινέσει στην διάκριση των αριστούχων μαθητών, η οποία οδήγησε στην μη οικονομική βράβευση των μαθητών της Β’ Λυκείου σχολικού έτους 2014-2015 και να συνδράμει στην βράβευση των ΑΡΙΣΤΩΝ με δικούς της πόρους.

Για πρώτη φορά, έγινε διάκριση των αρίστων σ’ αυτούς που αμείβονται και σ αυτούς που δεν αμείβονται. Παγκόσμια πρωτοτυπία από τον λαό που ανακάλυψε την αριστεία.
Άποψή μας είναι ότι τα παιδιά που αναζητούν διακρίσεις είναι εκείνα που θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή για την ανάκαμψη της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τυχαίνουν τόσο άνισης και άθλιας συμπεριφοράς. 

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨