Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ανάγκη διατήρησης των χώρων ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ και ΜΑΕΔΥ στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης

  
 Φωτογραφία από παλαιότερο αφιέρωμα του emprosnet.gr: Οι φύλακες άγγελοι της Λέσβου 

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτης Λέσβου Π. Βογιατζής σχετικά με τη διασφάλιση των χώρων της ΜΑΕΔΥ και της Αερολέσχης Μυτιλήνης στο Αεροδρόμιο.

ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ


ΘΕΜΑ: Ανάγκη διατήρησης των χώρων ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ και ΜΑΕΔΥ στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στη Λέσβο για το καθεστώς της ΜΑΕΔΥ και της Αερολέσχης μετά την πώληση του Αεροδρομίου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ» της Μυτιλήνης.

Μέχρι σήμερα στο αεροδρόμιο είχε......
παραχωρηθεί δωρεάν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χώρος τόσο για τις ανάγκες της ΜΑΕΔΥ όσο και για τις ανάγκες της Αερολέσχης. Όσον αφορά στο έργο της Αερολέσχης Μυτιλήνης αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς με το αεροσκάφος που διαθέτει συνεισφέρει όχι μόνο στην πυρασφάλεια του νησιού συμβάλλοντας στο έργο της ΜΑΕΔΥ, αλλά και στη διάσωση, στον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, στη μεταφορά επίσημων εκπροσώπων όλων των φορέων του νησιού, την ίδια στιγμή που αποτελεί το μοναδικό πτητικό μέσο της Λέσβου που βρίσκεται συνεχώς στη διάθεση της Πολιτείας. Όσον αφορά στα κλιμάκια της 359 Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας επανδρωμένα με αεροσκάφη πετσετέλ (pezetel) το έργο τους είναι γνωστό και η συμβολή τους στην πρόληψη και στην αεροπυρόσβεση είναι καταλυτική για ολόκληρο το νησί καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και όχι μόνο.

Η επιβολή κάθε είδους οικονομικού ανταλλάγματος στις δύο αυτές υπηρεσίες μετά την πώληση του αεροδρομίου Μυτιλήνης, θα είναι καταστροφική, καθώς δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος ενοικίασης του χώρου που τους έχει παραχωρηθεί, με αποτέλεσμα το έργο τους να σταματήσει και το νησί της Λέσβου να υποστεί τεράστια ζημία, την ίδια στιγμή που ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα πυρασφάλειας να βρίσκεται σε συνεχή απειλή.

Επίσης, ενόψει της πώλησης του αεροδρομίου Μυτιλήνης, θα πρέπει να προβλεφθούν τόσο δεξαμενές καυσίμων μικρών αεροσκαφών, όσο και χώρος στάθμευσης για τα μικρά αεροσκάφη.

Με δεδομένη λοιπόν την ανάγκη να συνεχίσουν να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους τόσο η Αερολέσχη Μυτιλήνης, όσο και η ΜΑΕΔΥ, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες καυσίμων και στάθμευσης των μικρών αεροσκαφών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να διασφαλίσουν τη συνέχεια της δωρεάν παραχώρησης των χώρων που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες της ΜΑΕΔΥ και της Αερολέσχης, και μετά την πώληση του αεροδρομίου Μυτιλήνης;

Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβλέψουν ειδικό χώρο για τις δεξαμενές καυσίμων και τη στάθμευση των μικρών αεροσκαφών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨