Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Πρόεδρος ΕΑΑΑ: Καινοτομία κύριε ΥΠΕΘΑ, κ. Δένδια, στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία να Ηγείται Ναύαρχος

 


ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos : ......οι καλλίτεροι  Διοικητές σε Ναυπηγεία κ. Δένδια είναι οι ε.α.  Πτέραρχοι .....
-------------------

Και μάθαμε επιτέλους τις από καιρό κυοφορούμενες αλλαγές στην ναυαρχίδα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας την ΕΑΒ.

Η επιλογή προσώπου για την θέση του ΔΣ δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει μια έκπληξη σε ένα Αεροπόρο και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος προερχόμενος από την ΠΑ που αισθάνθηκε έτσι.

Διευκρινίζω ότι........... δεν έχω κανένα πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο με τον επιλεγέντα για νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Αντιναύαρχο (ε.α.) Αλέξανδρο Διακόπουλο. Αλώστε από την επιλογή του σε πολλαπλές καίριες θέσεις όπως αυτές του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, και σε θέσεις συμβούλου δίπλα σε Υπουργούς, που με πολιτικά κριτήρια έχει κληθεί να στελεχώσει, φαίνεται ότι τυγχάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Εμπιστοσύνη που σίγουρα φανερώνει και την ύπαρξη προσωπικών ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Το ερώτημα όμως είναι αν τέτοια γενικά ποιοτικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να καταστήσουν ένα αεροπόρο κυβερνήτη μιας φρεγάτας, αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού ή Διευθύνοντα σε ένα Ναυπηγείο. Ίσως λίγο υπερβολικοί παραλληλισμοί, που όμως γίνονται για το ασυμβίβαστο της επιλογής σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Ως πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, δεν θα μπορούσα να μην επισημάνω τα βαριά βιογραφικά συνάδελφων Μηχανικών της ΣΜΑ που είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω και προσωπικά ο ίδιος, οι οποίοι διαθέτουν εξαιρετική εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα και έχουν διακριθεί τόσο στην καριέρα τους στην ΠΑ όσο και μετά, σε αντικείμενα που είναι απολύτως συμβατά με τις απαιτήσεις της θέσης για την οποία μιλάμε.

Η συγκεκριμένη επιλογή λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην φέρει ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα, κυρίως στους προερχομένους από την Πολεμική Αεροπορία που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, αφού συμβαίνει στην ΕΑΒ σε μια εποχή που σαν χώρα ανακαλύπτουμε την αξία της τεχνοκρατικής προσέγγισης σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης όπως η αμυντική μας βιομηχανία. Αφορά δε στην βαρύτερη μορφή Αμυντικής Βιομηχανίας που διαθέτουμε σαν χώρα, που έχει μάλιστα τον όρο Αεροπορική στον τίτλο της, της οποίας τα ηνία δίδονται σε ένα στέλεχος χωρίς την απαραίτητη τεχνοκρατική εξειδίκευση, για να διορθώσει μια προηγούμενη επιλογή που απέτυχε για τους ιδίους ακριβώς λόγους.

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

Πρόεδρος ΕΑΑΑ










1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις και τα διαλαμβανόμενα της επιστολής του Προέδρου της ΕΑΑΑ. Δυστυχώςη κατάρα/καινοτομία της τοποθέτησης ακατάλληλων/ανεπαρκών και χωρίς των απαραίτητων προσόντων ανθρώπων σε καίριες θέσειες του Κράτους (πχ. στον ευαίσθητο Οργανισμό τηςΕΑΒ-ΑΕ που άπτεται της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας...), ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ διαχρονικά, με αποτέλεσμα την ελλιπή λειτουργία των Οργανισμών και την ζημία εκατομυρίων σε κάθε τέτοια θητεία.
    Που ακούστηκε να τοποθετείται Ναύαρχος σε καθαρά Αεροπορική θέση........!!!!.Οταν ΔΕΝ γνωρίζεις το αντικείμενο της Εταιρείας που πρόκειται να διοικήσεις, είναι εκ των προτέρων σίγουρο ότι θα αποτύχεις.......Μέχρι να μάθει τι είναι Αφος.....!!!!, θα τον κοροιδεύουν οι υφιστάμενοί του και θα έχει λήξει η θητεία του...!!!!!. Εκτός και εάν τοποθετείται με άλλα κριτήρια και για
    άλλους λόγους...!!!!!
    Ντροπή για την ''αναξιοκρατία''και την κατάντια του Ελληνικού,
    κράτους....Το ίδιο δυστυχώς γίνεται, διαχρονικά, και σε άλλους Οργανισμούς...... Ετσι ΔΕΝ πάμε μπροστά. Ας ίδωμεν.....
    Υπτχος (ΜΑ)
    Γούδας Αέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨