Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Αναβολή των εκλογών - Εξαιρετικά ΕΠΕΙΓΟΝ!!! Με επιστολή ζητείται απ΄το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. η αναβολή των εκλογών της 14-11-21 λόγω περιστατικού covid-19




Γράφει ο
Παναγιώτης Καράμπελας
Σμηναγός ε.α.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΑ 14-11-2021 ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Από το καλοκαίρι στο Φύλλο της ΗτΑ 574, Μάιος-Ιούνιος 2021 ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν οι εκλογές της ΕΑΑΑ, γιατί στις 31-1-2022 λήγει η θητεία του σημερινού ΔΣ. Ημερομηνία των εκλογών η Κυριακή 14-11-2021.


Αυτές οι εκλογές, βέβαια, δεν είναι όπως των προηγούμενων αντίστοιχων εκλογικών διαδικασιών. Και τούτο γιατί βιώνουμε με εξαιρετικά διαφορετική και επικίνδυνη περίοδο με απρόβλεπτες εξελίξεις και κινδύνους. 


Το επιδημιολογικό πρωτόκολλο............

υπαγορεύει τη λήψη πολλών μέτρων, ανά περίπτωση. Είναι, πλέον, διαπιστωμένο ότι την καλοκαιρινή περίοδο η επιδημία παρουσιάζει ύφεση. Όμως, παρουσιάζει μεγάλη έξαρση την χειμερινή περίοδο. 


Δυστυχώς η τελευταία μετάλλαξη του ιού ¨ΔΕΛΤΑ¨ έχει επιφέρει ανατροπή της αριθμητικής προόδου εξέλιξης των αριθμών κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων.  Καθημερινά χωριά σβήνουν! Ίσως και δικοί μας άνθρωποι υπήρξαν θύματά του που μας γέμισαν πόνο.


Οι επίμονες συστάσεις των ειδικών, αλλά και οι διαπιστώσεις μας, ως προς το μοναδικό τρόπο επιβίωσης είναι ότι είναι ο εμβολιασμός.  Απαραίτητα η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις, οι επαφές, ο αερισμός των κλειστών χώρων και ενίοτε ειδικά μέτρα για τις επικίνδυνες ομάδες, αποδεικνύονται καθημερινά ως αναγκαίοι κανόνες συμπεριφοράς μας για αποφυγή μόλυνσης από τον ιό.


Ιδιαίτερα για τους ενήλικες και περισσότερο για τους ηλικιωμένους, που είναι περισσότερο ευάλωτοι, οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι και μεγαλύτεροι. Γνωρίζετε, βέβαια, ότι πολλοί, αυτών των ηλικιών, είναι μέλη της ΕΑΑΑ. 


Οι εμπειρίες, ιδιαίτερα κατά την ημέρα των εκλογών, όπου σκάλες πολλών ορόφων είναι στοιβαγμένες με ψηφοφόρους, είναι αδιαμφισβήτητη διαπίστωση. Ποιες αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν; Ποιά ενδεδειγμένη ποιότητα ατμόσφαιρας μπορεί  να εξασφαλιστεί; Πόσο ο χρόνος θα αυξηθεί για εξασφάλιση έστω και στοιχειωδών μέτρων; 


Με βάση τα παραπάνω, εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι η επιλογή του χρόνου των εκλογών είναι οπωσδήποτε αμφιβόλου λογικού συνειρμού, αν όχι  και λανθασμένου. Ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη και οι ιδιαιτερότητες των κατά περιοχή δεδομένων των εγκαταστάσεων ΕΑΑΑ, της αναγκαιότητας και των συνθηκών πολύωρης υποχρεωτικής παραμονής μέσα σε ειδικούς χώρους κάποιων ατόμων (εφορευτικές επιτροπές,  μελών ΔΣ…) και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ του επιδημιολογικού φορτίου κάθε περιοχής και εκλογικού χώρου!


Δυστυχώς, ή και ευτυχώς, ένα σοβαρό γεγονός που συνέβη στο Παράρτημα του Βόλου στέλνει τα σοβαρά μηνύματά του.


 Στο πνεύμα της διαδικασίας και της αυτονόητα αναγκαίας ενημέρωσης των συναδέλφων που κατοικούν στην υπόψη περιοχή, προσήλθε υποψήφιος για Πρόεδρος της ΕΑΑΑ και για κάποιο χρόνο ενημέρωσε τους παρευρεθέντες συναδέλφους για τις απόψεις και τις θέσεις του. 

Λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από το Βόλο, ενημερώνει τον Πρόεδρο του Παραρτήματος ότι σε έλεγχο που συνήθιζε να κάνει για τον covid 19 διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός!! 

Από αυτή την ώρα και μετά την ενημέρωση για το γεγονός αυτό των παρευρεθέντων στην ενημέρωση, που ακολούθησε από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος, ΟΛΟΙ έχουν αναστατωθεί και αναζητούν για ώρες εναγώνια σε ποιες ενέργειες για το άτομό τους, τις οικογένειές τους και γενικά για το περιβάλλον τους, θα πρέπει να προβούν και ποια μέτρα να λάβουν. Τα τηλέφωνα διασταυρώνονται μεταξύ των παρευρεθέντων. Η αγωνία και τέλος η αγανάκτηση παίρνουν θέση στις συζητήσεις και στην ανταλλαγή απόψεων.  


Ο φόβος δεν αργεί να γίνει διάχυτος. Ένας είναι ο προβληματισμός, που σχεδόν ως ταυτόσημο ερώτημα προβάλλεται. Γιατί μέσα σε μια τόσο απρόβλεπτη από διαμόρφωση επικινδυνότητας εποχή ελήφθη απόφαση για διενέργεια των Εκλογών; Ήταν τόσο σοβαρά, κρίσιμα τα θέματα που ανάγκασαν το ΔΣ της ΕΑΑΑ να πάρει μια τόσο επικίνδυνη για την εποχή απόφαση; Ούτε για ανάδειξη Πρωθυπουργού σε περίοδο κρίσιμων Εθνικών κινδύνων, λένε κάποιοι, ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ήταν πιθανόν να προκύψει ένα ή και περισσότερα ανάλογο του Βόλου συμβάντα σε άλλα Παραρτήματα ή και στην ΕΑΑΑ; Μπορείτε να το φανταστείτε; 


Δεν σκέφτηκε κανείς ότι πιθανόν να συνέβαιναν ανάλογες  μοναδικής σοβαρότητας δοκιμασίες και σε περισσότερους  συναδέλφους τους με πιθανούς περαιτέρω άγνωστης έκτασης κινδύνους, ιδιαίτερα σε κάποιους με υποκείμενα νοσήματα; Έχει μεγαλύτερη αξία και σοβαρότητα η πιστή τήρηση ημερομηνιών των Εκλογών από τη ζωή των συναδέλφων; 


Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη σοβαρότητα των κριτηρίων για την οπωσδήποτε άσκηση των εκλογικών δικαιωμάτων μας, κάτω από αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Ούτε και οι υποψήφιοι έπρεπε να εκτεθούν σε ταλαιπωρίες, κινδύνους  ή και δαπάνες, ενίοτε και μεγάλες! Αυτό, βέβαια, είναι το ελάχιστο, μπροστά στα άλλα επικίνδυνα.


Ας μην σας διαφεύγει, αγαπητοί κύριοι, ότι υπάρχει και κίνδυνος απώλειας εμπιστοσύνης μιας υπεύθυνης άσκησης των καθηκόντων του ΔΣ, από τους λίγους που εννοούν να συμμετέχουν ενεργά και να ακολουθούν τις δράσεις και τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΑΑΑ

Κύριε Πρόεδρε, κ.κ. μέλη του ΔΣ, εκτιμώ και πιστεύω να εκφράζω την αυτονόητη αγωνία όσων εκτεθήκαμε στον κίνδυνο επαφής με κρούσμα covid 19.  Μέχρι να διαπιστώσουμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη σχετική εξέταση που σε λίγες μέρες θα προβούμε, ελπίζουμε να μοιραστείτε και σεις την αγωνία μας και να μεριμνήσετε για  άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ  για ΑΝΑΒΟΛΗ των Εκλογών σε μελλοντικό και ασφαλή χρόνο. Δεν χρειάζεται να το βιώσουν και άλλοι συνάδελφοί μας. Οι καιροί ου μενετοί.   


Παναγιώτης Καράμπελας

Σμηναγός ε.α.




2 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΑΑΑ.
    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι αυτοί οι ιπτάμενοι που ζητάνε τη ψήφο μας να μας πούνε τι έκαναν για τους τεχνικούς όταν ήταν ενεργοί. Νομίζουν οτι τα ξεχάσαμε που μας έλεγαν μαυρίλα. Μήπως νομίζουν οτι στην ένωση θα κάνουν αναχαιτήσεις και θα διατάζουν και πάλι. Η βλέπουν καμιά τρυπούλα σε κανένα νοσοκομείο και πάνε να τρυπώσουν. Είναι και κάτι δικοί μας με σύνδρομο στογχόλμης που τη βρίσκουν με αυτούς. Για τις εκλογές γιατί τοση κωλοσφυξούρα ρε παιδιά και τι έγινε αν πάνε για αργότερα, θα χάσει η βενετιά βελόνη. αντε καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨