Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Παραγωγή και εξαγωγή drone από τα Χανιά!



Τουρισμός, λάδι, εσπεριδοειδή αλλά από σήμερα και… drone! Στα εξαγώγιμα προϊόντα των Χανίων μπορεί να ενταχθούν και τα μη επανδρωμένα και επανδρωμένα ακόμα αεροσκάφη χάρις στους ανθρώπους της “Aether Aeronautics” της Χανιώτικης εταιρείας που συστήθηκε το 2018 και έχει επιτύχει θαύματα στο σύντομο χρόνο λειτουργίας της!

Πρόσφατα κέρδισε και έχει ξεκινήσει να εκτελεί ένα συμβόλαιο με χώρα της Νοτίου Αμερικής για την εξαγωγή εκεί του NMS 2 του drone-στόχου που κατασκευάζει, ενώ την ίδια ώρα συμμετέχει σε............ δύο διαγωνισμούς στην Ελλάδα και σε 10 στο εξωτερικό για την πώληση και εκεί των προϊόντων της.

Ιδρυτής και διευθυντής της “Aether Aeronautics” ο κ. Αποστόλης Βροντουλάκης, με σπουδές στην Αμερική στις special flights, που ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση του πατέρα του Γιώργου Βροντουλάκη που από τη δεκαετία του ΄80 κατασκεύαζε στόχους για αντιαεροπορικά όπλα.

«Σύστησα την εταιρεία πριν από 4 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη ελαφρών μη επανδρωμένων και επανδρωμένων αεροσκαφών. Έρευνα, μελέτη, κατασκευή όλα στα Χανιά! Ξεκινήσαμε ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης με έμφαση στον σχεδιασμό και στις τεχνικές συμβουλές σε διάφορα project στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2020 πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην κατασκευή και των δικών μας drone – στόχων» μας εξηγεί ο κ. Βροντουλάκης που τον συναντάμε στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο των γραφείων της εταιρείας στη Σούδα.

Η “Aether Aeronautics” διαθέτει 4 μοντέλα στόχων που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, από τις βασικές έως τις πιο υψηλές επιδόσεις. Ο στόχος – drone όπως το NMS-2 λειτουργεί ως πλήρες αυτόνομο αεροσκάφος που προσομοιώνει απειλές από βλήματα ή μαχητικά για τα αντιαεροπορικά κάθε είδους.

Ζητάμε περισσότερες πληροφορίες από τον κ. Βροντουλάκη για την μεγάλη επιτυχία της εξαγωγής των προϊόντων της εταιρείας σε χώρα της Νότιας Αμερικής. «Κερδίσαμε τον διαγωνισμό με το ΝΜS 2, τον στόχο υψηλών επιδόσεων, με την παραγγελία να εκτελείται αυτές τις ημέρες» λέει ο κ. Βροντουλάκης συμπληρώνοντας πως ο πλήρης φάκελος, οι πιστοποιήσεις και η επιστημονική δουλειά της εταιρείας είχαν ως αποτέλεσμα ο πολύ απαιτητικός πελάτης να επιλέξει την ελληνική πρόταση.

«Αξίζει να πούμε πως έχουμε βρει μεγάλη υποστήριξη από τις αρχές τις ελληνικές και τις τοπικές. Μας παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και καταφέραμε και πετύχαμε την πλήρη πιστοποίηση των εγκαταστάσεων και την αδειοδότηση τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο που μετριέται σε εβδομάδες» επισημαίνει ο ιδρυτής της εταιρείας.

Ήδη οι 15 εργαζόμενοι της εταιρείας εργάζονται στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου πολυκόπτερου μεγάλου μεγέθους με δυνατότητες για στρατιωτική αλλά και πολιτική χρήση (φωτιές, διασώσεις) που εκτιμάται πως θα μπορεί να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες πάνω σε νέο UAV (μη επανδρωμένο αέριο όχημα) σταθερών πτερύγων. «Ένα τέτοιο αεροσκάφος θα καλύπτει και τις ανάγκες της Ελλάδας σε αυτό το επιχειρησιακό πεδίο αλλά θα λειτουργεί και ως προϊόν για εξαγωγή» αναφέρει ο Βροντουλάκης.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι το 80% – 85% των υλικών που χρησιμοποιεί η εταιρεία προέρχονται από την Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος τους από τα Χανιά!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨