Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κόψε - Ράψε.....με τα αναδρομικά!!! (Πίνακες με τα μειωμένα επιστρεφόμενα του 11μηνου ) και το Μ.Τ.Α που ¨αδυνατεί¨ απαίτηση αναδρομικών...

 
                            Ψαλιδισμένα Αναδρομικά        Το Σ.Τ.Ε Αποφάσισε αλλά!!!

ΣΧΟΛΙΟ: Μανούλες!!!........ίσα - ίσα για να μπαλώσουμε  τον ΕΝΦΙΑ...... ξαναμαζεύοντας τα αμέσως ....... 

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 11 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 _ ΜΑΙΟΣ 2016

Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Η ολομέλεια του Σ.Τ.Ε με τις αποφάσεις 2287/15…2290/15 έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (κύριες , επικουρικές-μετοχικές και των επιδομάτων των δώρων, νόμοι 4051/2912 και 4093/2012 αντισυνταγματικοί)..........

 
Επίσης η ολομέλεια του Σ.Τ.Ε με νέες αποφάσεις 1890/4-10-2019 ……. και τελεσίδικες αποφάσεις, της πιλοτικής δίκης που εκδικάστηκε την 10-01-2020, 1439/20……1443/20 διακελεύει την επιστροφή όλων των αναδρομικών στους συνταξιούχους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. . 

 Την 29-07-2020 ο Κος Πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής ανακοίνωσε ότι τα αναδρομικά ΜΟΝΟ των 11 μηνών (περιόδου Ιουλίου 2015 Μαϊου 2016) θα δοθούν σε ΟΛΟΥΣ (περίπου 2,5 εκατ.) τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ΕΦ ΑΠΑΞ εντός του 2020 πλην όμως το ποσό θα είναι 1,4 δις € και όχι 3,9 δις € όπως είχε προϋπολογιστεί. 

Τη δέσμευση αυτή την επιβεβαίωσε και στη Δ.Ε.Θ την 12-09-2020 και ότι θα δοθούν εφ άπαξ τον Οκτώβριο του 2020.Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά περιορίστηκαν μόνο στις μειώσεις των κύριων συντάξεων, πάνω από 1.000,00€, των αντισυνταγματικών νόμων των μνημονίων 4051/12 και 4093/12 και εξαιρέθηκαν τα επιδόματα των δώρων , οι επικουρικές - μετοχικές συντάξεις …….

Επισημαίνουμε ότι η επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012, κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, δημιουργεί απαίτηση αναδρομικών που υπερβαίνουν τις δεκάδες δις € (δες άρθρο ¨τα μνημόνια φτώχυναν τη μεσαία τάξη¨). Προς υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων την 31 Ιουλίου 2020 ψηφίστηκε ο Ν.4714/20 ΦΕΚ 148/31-7-20 που αφορά τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και αναμένεται παρόμοιος νόμος για τους συνταξιούχους του δημοσίου-στρατιωτικούς μετά τη γνωμοδότηση του Ε.Σ. 

 Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο άρθρο 114 του νόμου παραγ.- 1- τα αναδρομικά καταβάλλονται ΑΤΟΚΑ στους δικαιούχους. Επίσης στη παραγρ. -3- του άρθρου αποσβένονται, με την καταβολή των αναδρομικών, οι αξιώσεις των συνταξιούχων που αντιστοιχούν σε περικοπές , μειώσεις και καταργήσεις κύριων ,επικουριών , επιδομάτων δώρων κατά το χρονικό διάστημα των 11 μηνών. Εξαιρούνται, με την παραγ. -4-, αυτής της δέσμευσης οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων , ως προς τις αξιώσεις που υπερβαίνουν το καταβαλλόμενο ποσό των αναδρομικών. ,

 Σε απαίτηση πολλών συναδέλφων για το ποσό των αναδρομικών του θέματος, κατωτέρω δίδεται ένα παράδειγμα που αφορά απόστρατο με μισθολογική προαγωγή Ταξ/χου , με βασική μεικτή σύνταξη 2.096.32€ και 31 μερίσματα. 

Ο υπολογισμός απαιτεί ένα δελτίο πληρωμής σύνταξης έτους 2015 ή 2016 και ένα αντίστοιχο του Μ.Τ.Α στα οποία αναγράφονται η μικτή σύνταξη, τα επιδόματα των δώρων και τα μερίσματα συν ΕΚΟΕΜΑ. . 

 Ο πίνακας -1- αναφέρεται σε αναδρομικά βάσει των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε 
O πίνακας -2- αναφέρεται σε αναδρομικά βάσει του Ν.4714/31-07-2020 άρθρο 114. . 




Τα αναδρομικά που αντισυνταγματικά παρακρατήθηκαν στην περίοδο των 11 μηνών με το Ν.4093/12 από τα μερίσματα και ΕΚΟΕΜΑ υπολογίζονται βάσει των στοιχείων του δελτίου του Μ.Τ.Α ως εξής: 32,21€Χ11=354,31€

Από τα ανωτέρω στοιχεία διαπιστώνουμε ότι το ποσό των αναδρομικών βάσει του νόμου 4714/2020 θα είναι μειωμένο, έναντι αυτών των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε κατά . 3.807,95€-2.653,64€=1.154,31€ 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Μ.Τ.Α μετά την ενημέρωση προ τριμήνου από την τετραμελή επιτροπή αποστράτων, αποδέχτηκε ότι η συνέχιση της κράτησης του Ν.4093/12 είναι αντισυνταγματική και θα παύσει . Έκανε προς τούτο θετική εισήγηση προς το ΓΕΑ και το Υ.ΕΘ.Α. 

Ελπίζουμε να συμφωνήσουν επί τέλους και τα άλλα μετοχικά τα οποία αρχικά διαφώνησαν και εντός του 2020 να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των μετόχων του Μ.Τ.Α. 
  Τέλος η Διοίκηση του ταμείου δήλωσε ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει απαίτηση αναδρομικών των μετόχων για να μη διαταραχθεί η ισορροπία των οικονομικών . .                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨