Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΟΙ S-400 ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΞΙΑΣ 2,5 ΔΙΣ €


                                                                                                                           .                                                                                                                           S400.jpg    S400 STH TOYRKIA.png    F-35.png
Η ΡΩΣΊΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ          Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ           F-35  Η.Π.Α ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ  

 - Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α)

Ο Κος Ερντογάν αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι καλός παίχτης , έχασε και το παιχνίδι των S-400, αφού δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν μετά την παρέμβαση των Η.Π.Α και αποδείχθηκε ότι αποτελούν τα πλέον ακριβοπληρωμένα ¨σκουπίδια¨ των 2.5 δις €. Ας εξετάσουμε γιατί ο Σουλτάνος έκανε αυτό το τραγικό λάθος , αφού ήταν πλέον ή βέβαιον ότι ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Την αποτυχία του προγράμματος S-400 επιβεβαιώνει σύσσωμη η τουρκική αντιπολίτευση. 

- Η Τουρκική διπλωματία εκ πεποιθήσεως.........
χρησιμοποιεί την πολιτική του επιτήδειου ουδέτερου. Τη χρησιμοποίησε στο Β’ Π.Π με επιτυχία αφού κατόρθωσε να παίζει το παιχνίδι αυτό μεταξύ των αντιπάλων δυνάμεων, των Ναζί και των συμμαχικών, και έτσι δεν απώλεσε ούτε τρίχα κεφαλής. Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα το πλήρωσαν με ποταμούς αίματος.

 _ Το πρόγραμμα των S-400 συνδέεται με ένα άλλο παιχνίδι που έπαιξε η Τουρκία και έχασε στη Βόρεια Συρία. Η Ρωσία ως παραδοσιακή σύμμαχος της Συρίας υποστηρίζει με ένοπλες δυνάμεις την ακεραιότητα του συριακού εδάφους που σημειωτέον συνορεύει με τη Τουρκία. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου, προ ολίγων ετών, ρωσικό πολεμικό αφος περιπολούσε σε συριακό έδαφος και καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας και το χειρότερο λιντσαρίστηκε, κακοποιήθηκε, ο ρώσος πιλότος που εγκατέλειψε το αφος με επιτυχία. Ως ήταν επόμενο οι λεονταρισμοί του Σουλτάνου διατάραξαν τις σχέσεις των δύο χωρών σε μεγάλο βαθμό και η Τουρκία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Η Τουρκία βρήκε τη λύση κατά τη συνήθη τακτική προσφέροντας ένα μπαξίσι (φιλοδώρημα) στη Ρωσία. Η τουρκική διπλωματία, αν και γνώριζε την αντίδραση του ΝΑΤΟ με την παρέμβαση των Η.Π.Α, χρησιμοποίησε την προσέγγιση του αντιπάλου με την αγορά των S-400 κάνοντας ένα δώρο 2,5 δις € στη Ρωσία. 
 __ Οι S-400 εξαγόρασαν συνειδήσεις για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών Ρωσίας και Τουρκίας. Η Τουρκία πλήρωσε πολύ ακριβά ένα ακόμη τρομερό λάθος της , που για λόγους λεονταρισμού κατάρριψε το ρωσικό αφος στα σύνορα της Βόρειας Συρίας. Είναι άξιον απορίας, μια κατεστραμμένη οικονομικά χώρα, η Τουρκία πως μπορεί να παίζει τέτοια παιχνίδια. Μήπως πρέπει επί τέλους να παρέμβει η Ε.Ε , αφού η Τουρκία είναι χώρα υπό ένταξη και επιχορηγείται από τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτών. 
Ακόμα η Τουρκία απειλή την Ε.Ε με τον ασύμμετρο ψυχρό πόλεμο των λαθρομεταναστών για να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από αυτήν. Τα χρήματα της είναι αναγκαία διότι σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να αγοράσει και δεύτερο πακέτο S-400 από τη Ρωσία. Και τούτο διότι η Τουρκία σε αναζήτηση συμμάχων στη περιοχή, για να υποστηρίξουν τα αντίθετα προς το διεθνές δίκαιο σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως μετά την υπογραφή των συμφώνων EAST MED και της ΑΟΖ Ελλάδας Ιταλίας που ανέτρεψαν το ψευτο -σύμφωνο Τουρκίας και (του προτεκτοράτου της) Λιβύης, στράφηκε και πάλι προς τη Ρωσία. 
Η ακύρωση όμως πρόσφατα των ρωσο -τουρκικών συνομιλιών με πρωτοβουλία των Ρώσων διπλωματών και παρέμβαση των Γάλλων και η σαφής τοποθέτηση της Ρωσίας, ότι τα νησιά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας του 1982 άρθρο 121 έχουν υφαλοκρηπίδα και δικαιούται Α.Ο.Ζ , ανέτρεψαν τα αίολα σχέδια των Τούρκων.
 Άλλη μία ήττα της Τουρκίας και μυαλό δεν βάζει, επικίνδυνος ο απελπισμένος!!! Ίδωμεν 

1 σχόλιο:

  1. https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/i-toyrkia-dokimase-toys-rosikoys-s-400-enantion-amerikanikon-machitikon/389100/
    Η Τουρκία διεξήγαγε, τον Νοέμβριο του 2019, δοκιμές των πυραυλικών συστημάτων S-400 χρησιμοποιώντας ως στόχους αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη με την πληροφορία να έρχεται τώρα στο φως!

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο Fighter Jets World , το ρωσικό σύστημα S-400, το οποίο βρίσκεται στην αεροπορική βάση Murted, εκτόξευσε πυραύλους εναντίον μαχητικών F-16 και F-4 Phantom II. Φυσικά πρόκειται για αμερικανικά μαχητικά που έχει στο στόλο της η Άγκυρα παρόλα αυτά η κίνηση μόνο κολακευτική δεν είναι για τις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι δοκιμές θα συνεχίσουν μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, όταν τα ρωσικά συστήματα θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τα αποτελέσματα των δοκιμών παραμένουν μυστικά.


    Νωρίτερα το Μάιο ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, είχε δηλώσει ότι η διαδικασία της ανάπτυξης των S-400 συνεχίζεται και ότι συγκεκριμένα συστήματα έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

    Διευκρίνισε ωστόσο, ότι η Ρωσία δεν θα έχει την πρόσβαση που επιθυμεί στα συστήματα S-400 που αναπτύσσονται στη χώρα.

    «Παρότι η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση (του τουρκικού προσωπικού), τεχνική συντήρηση και τεχνική στήριξη, το ρωσικό προσωπικό δεν θα έχουν την πρόσβαση που θα επιθυμούσαν», τόνισε ο Ντεμίρ.

    Στις 30 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι η ανάπτυξη των S-400 στη χώρα θα καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί όπως προβλέπει το σχέδιο.

    Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτάγκους, δήλωσε στις 21 Απριλίου ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί έντονα από τις πληροφορίες ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες να θέσει σε λειτουργία το αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

    Η Μόσχα ανακοίνωσε τον Σεπτέμβρη του 2017 ότι υπέγραψε συμφωνία ύψους 2,5 δις. δολαρίων με την Άγκυρα για την αγορά συστήματος S-400. Η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που προμηθεύεται σύστημα αεράμυνας από την Ρωσία. Οι παραδώσεις ξεκίνησαν στις 12 Ιουλίου 2019.

    Το ζήτημα αποτέλεσε σημείο τριβής με τις ΗΠΑ. Επανειλημμένα η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα με κυρώσεις αν επιμείνει στην απόφασή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨